Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najlepsza herbata

najlepsza herbata-godna polecenia

Polecane posty

Gość malwa najlepsze owocówki

Gość ewka akwe
ja też chcę tą z owocem pigwy. Lubię pigwe gdzie ja kupiłaś i ile kosztuje

Ja uwielbiam bialą z dodatkiem paru kropel soku z cytryny, najbardziej z tych "sklepowych" pasuje mi Bio ative pandino. Poza tym wszystkie czerwone i zielone, za czarną nie przepadam

Gość irving zielona tez jest bardzo
ok :D

Gość sinnerka
ja kocham dilmah !! banan z toffi jest moim numerem 1 :)

Gość a wolowinka gdzie?
dilmah gruszkowa...lipton karmelowa,

Gość kmmuuu
bastek liściasta zielona z kawałkami owoców

Gość herbaciarka...
czarne ekspresowe: dilmah caramel dilmah banan i toffi a niearomatyzowana: ahmad tea breakfast tea - pyszna, o głębokim smaku.

Gość doaj_do_ulubionych
KARKADE

ja najbardziej lubie herbatę "minutka", zwykla klasyczna, nienawidze natomiast sagi i liptona.

Gość rebeka33
ja polecam teavalley biala mango czarna porzeczka nie ma sobie równych

Gość nie musisz wiedziec
The Republic of Tea swietnej jakosci herbaty, najrozniejsze smaki, tyle, ze niestsety przytlaczajace ceny :(

Gość nie musisz wiedziec
TAZO tez niezle. ale i liptono, i twinglings, i bingelow'a sie z checia wypije, bo co tu marudzic, jak sie nie ma glowy do robienia kasy ;)

Gość ahmad tea teekane tetley
jak w tytule oraz turecką herbatę , herbatę cejlońską , herbatę z krajów arabskich all husejn czy jakoś tak czerwone opakowanie polecam

Gość Viola_tom
możecie mi polecić sklep z herbatami w Trójmieście - uwielbiam herbaty i szukam kilku nowych smaków.

Gość dla wygodnickich ....
na szczescie robia juz herbaty lisciaste w torebkach .... no, ale drogie sa jak skurczybyk ;) teraz pije TAZO Zen - zielona z lekka nuta trawy cytrynowej i miety :) sproszkowana niestety, ale ta firma ma tez lisciaste w torebkach, ale takie droooogie 😭

Gość bxc
ja polecam herbaty ahmad (8zl) i twinnigns (12 zl), smaki pycha, mocno naciagaja

Gość Karolina_2020
Viola - polecam sklep internetowy www.dolinaherbaty.pl

Gość no pewnie
Tylko tak przejrzalam ten topic i ... no nie. Herbata ma kilka szkol parzenia - w zasadzie do kazdego "koloru" inna. W kazdym razie herbata tylko lisciasta. Zauwazylam mylne nazwy herbata dla tzw. herbatek ziolowych (napary z miety; lipy itd.) i owocowych - przeciez to garsc suszonych, rozdrobionych owocow a nie herbata. Yerba mate i rooibos nie pochodza z krzewow herbacianych, wiec nie sa herbatami w naszym rozumieniu. Wiekszosc "herbat" w torebkach to zmiotki nasycone roznymi substancjami zapachowymi, kolorantami i innymi paskudztwami. Jesli z torebki to juz tylko czysta - bez "smaku owocow" . No i krolowa herbat - biala herbata. Jest tak droga (ok. 12 euro za 100g), ze nie przypuszczam, zeby kogos bylo stac na codzinne delektowanie sie jej smakiem. To co jest na sklepowych polkach pod nazwa bialej herbaty to... No nic. Rowniez wole lisciasta herbate mieszana z naturalnymi skladnikami (owoce, ziola). Czarna ma swoj gleboki, mocny i zdecydowany smak, jednak wole czerwona i zielona. Biala niestety tylko czasami i to tylko w czystej postaci. Herbata... napoj zycia :)

Gość aroniiiia
Moja ulubiona herbata to: Dwie łyżki zielonej liściastej herbaty, kilka plasterków świeżego imbiru, zagotować w dwóch szklankach wody, jak woda zawrze to po 5 minutach dodaję 1/3 szklanki pomarańczowego syropu paola i laskę wanilii, jeszcze chwilę zaparzam i piję. Na ponure wieczory świetna.

Gość gość
bez tego dziadowskiego "syropu" pewnie byłoby to dobre...

Gość gość
bialo czerwona ze swiata herbaty. Jest to czarna aromatyzowana, swietny smak. Dilmah karmelowa z mlekiem:-)

Gość Fioła
Mi najbardziej smakuje czarna herbata z dodatkiem syropu malinowego, czasem dodaję plasterek cytryny. Taka działa na mnie najlepiej:-)

Mnie ostatnio poczęstowano Teekanne - Magic Apple, jabłko z dodatkiem cynamonu. Pyszna i teraz co 3 dni kupuję nową paczkę :)

Gość gość
Ja od 4 lat mam swoje ulubione 2 herbaty Big active, pu-erh o to czerwona lisciasta o smaku grejpfruta, i druga to zielona lisciasta z Herbapolu. Oczywiscie odpowiednio je zaparzam bo tylko wtedy dobrze smakuja i nie czuc goryczy. Czasami pijam herbaty z Malwy- sa ta owocowe herbatki sypane, maja duze kawałki owoców i intensywne smaki, najlepiej mi smakuje o smaku wisni. Aha ja nie słodze herbat jakos bez cukru mi lepiej smakuja.