Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała Głupia Dziewczynka

wiersze ..

Polecane posty

znacie może jakieś piękne wiersze ? nie mówię o wierszach znanych autorów .. może się kiedyś przypadkiem natkneliście na jakiś ??

Odchodzisz ? Nie zapomnij wytrzec butów o moje serce .. Odchodzisz ? Idz, nie bede Cie zatrzymywac .. Odchodzisz ? Odtad bede obojetna na Twoje wolania .. Odchodzisz ? Puszczam Cie wbrew memu sercu .. Lecz nie przeciw sobie .. Odchodzisz . Idz, posmakuj wolnosci ! Jak wrócisz to mi wszystko opowiesz .. niestety nie było autora ..

Gość o nim pamietajmy
Ludwik Malinowski - Powszechnie szanowany człowiek w Przebrażu. Zwany Lwem Przebraża, cywilny dowódca samoobrony Przebraża przed mordujacymi w bestialski sposób ukraińskimi nacjonalistami ze zbrodniczej organizacji UPA. Na jego cześć ułożono wiersz: "W roku czterdziestym trzecim stało się coś niezwykłego gdy chciał stworzyć państwo Ciemny naród z niczego Najpierw się wzięli do nas Biednych bezbronnych Polaków Bili mordowali palili I wyzywali od Lachów Ale naród w skupieniu Poszedł do władzy o pomoc W pochyłym wieku staruszek Postanowił swym ludziom pomóc Człowiek ten był z Przebraża Malinowski jego nazwisko On hadów tak nienawidził I nie dopuszczał do siebie blisko Chociaż go raz skrzywdzili Podstępne hady w Łucku O mało biedny nie zginął Poleżał on długo w łóżku Pisałbym jeszcze więcej Lecz jeszcze nie koniec wojny a jak się wojna zakończy to będzie i wierszyk hojny" Autor nieznany

NARKOMAN Czy to Ty?? Więc dlaczego Ciebie nie poznałam?? Może przez to...że ponad rok Cie nie widziałam??? Co się stało?? Na nogach ledwo stoisz , trzęsiesz się z zimna , czy czegos sie boisz?? Jesteś chory?? TY mówisz : że to nie spowiedz . Patrze na Ciebie i już znam odpowiedz . Kiedyś ładny chłopak, tak bardzo mi bliski , dziś na twej chudej ręce po igle odciski Kiedys usmiechem usta rozpromienione dziś twarz blada , oczy sine podkrążone . Życe twe gaśnie , jak świeca się wypala Mówisz że Cię to wali rzucasz krótkie "NARA" Że Cię już niema... dowiedziałam się od rodziny , Gdy odszedłeś były twoje 18-naste urodziny........ Grażyna