Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala plamka

Jakie macie plany na przyszlosc?

Polecane posty

Gość biala plamka

Chcecie zostac tam gdzie jestescie czy wrocic do Polski? Jakie macie plany na swoje zycie i gdzie mieszkacie?

Gość Eetamm-
teraz mieszkam na wsi pod londynem i raczej chce tu zostac na stale .. ale ja nigdy nic nie planuje wiec nie wiem co mnie czeka i ide tam gdzie mnie los rzuci.

Po tylu latach nawet nie mysle o powrocie do Polski. Zreszta moje pozegnanie bylio z tych na zawsze, a jesli powrót, to tylko jako turysta. i nie zaluje mojej decyzji.

Gość biala plamka
ja rowniez nie mam zamiaru wracac tu teraz jest moj dom.

Gość a ja mysle ze wroce

Gość do etamm-
na jakiej wsi mieszkasz?

Oczywiscie pozostac tu gdzie jestem :-) bo gdzie dom, rodzina, tam ojczyzna :-)

wracam, Irlandia nie jest dla mnie miejscem do zycia na dłuższą metę, wiem że w Polsce będzie mi lepiej.

Gość MAriusz BHP
waham się jeszcze, ze 2 lata jeszcze się będę zastanawiał

Ciekawi mnie, jakie sa wasze powody do pozostania badz powrotu do Polski?

1) mam dosc irlandzkiej pogody,brakuje mi prawdziwego lata. 2 tygodnie raz do roku w cieplych krajach tego nie zastapia. 2) tesknie za przyjaciolmi i rodzina 3) brakuje mi dostepu do polskiej kultury. Angielski znam bardzo dobrze, ale ksiazki wole czytac po polsku. 4) nie czuje sie tu w 100% u siebie 5) brak mi polskiego jedzenia - nie mam polskiego sklepu w okolicy, zreszta nawet w polskim sklepie jest maly wybor. 6) powody finansowe: od pewnego stanowiska srednio sie oplaca pracowac w Irlandii bo relatywnie wiecej mozna zarobic w Polsce. Jak sie zarabia średnia krajową to lepiej być w Irlandii, w innych przypadkach niekoniecznie.

Gość zabi kruk_
ja jestem magistrem i ciezko mi znalezc prace w zawodzie w Londynie lub jakokolweik dobra ( nie szukam - moja znajomosc jezyka ang nie jest plynna ); pracujac w zawodzie bede sie czul dobrze i osiagne satysfakcje; tutaj sie mecze; wole w Polsce mieszkac i cieszyc sie pieknem mojego kraju; polska wiosna, lato, jesien czy zima sa piekne, polskie gory, niestety sa tez minusy

Tak wiec cie rozumiem, achajko. Szczególnie jesli rodzina i przyjaciele daleko... ja mam to szczescie, ze mam wszystkich przy sobie badz pare godzin jazdy dalej. Na pogode nie narzekam, bo w Polsce mialabym ta sama, a moze i nawet ostrzejsze zimy :-D Na temat polskiego jedzenia nie moge sie wypowiedziec, bo tez nie bywa ono w moim domu z przyczyn oczywistych- zaopatruje sie w miejscowych sklepach, i jest ok. Czasami mysle, ze mam znieksztalcone kubki smakowe, i jem, co wyglada mi na rozsadne :-D A co do zarobków- jest niestety róznica, czy ktos wyjechal z wyuczonym zawodem, czy go sie na miejscu uczyl. Takim oczywiscie latwiej wszedzie w pracy, no cóz. Ja tak mam. Summa sumarum, bede tu, gdzie jestem.

Jak na razie to musze tu jeszcze posiedziec z 3 lata. Co bedzie potem, nie wiem, jak na chwile obecna to chcialabym wrocic do Polski, glownie zeby byc blizej rodziny, no i jednak tam jest moj dom. Z drugiej jednak strony boje sie, ze mieszkanie w Polsce bedzie mnie dolowac, mentalnosc wiekszosci rodakow rozni sie od mojej.

Gość etamm
Ktos pytal na jakiej wsi. BEDMOND. wies prawdziwa z farmerami dookola:)

Gość a ja zostaje...
za 2 miesiace odbieram klucze do domu i to juz jest postawienie kropki nad i. Mam prace w zawodzie ukochana osobe u boku i czesc rodziny w miescie obok. A i znajomych mam naprawde ok. Pozdrawiam.

Gratuluje powodzenia i zycze wszystkiego milego na przyszlosc! Dom przywiazuje, znam to :-) A jeszcze jak sa w nim bliscy... ❤️