Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchła_

czy pchły z psa mogą przejść na człowieka?

Polecane posty

Gość pchła_

jak w temacie

pchły piją krew zwierząt innych niżludzie...musiałyby byc bardzo zdesperowane, żeby przejśc i się 'zagnieździc' ;) pchły u zwierząt wszy u ludzi wszy u psa nie uświadczysz ;)

Gość pchła_
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ktore coś wnosily do tematu

Oczywiscie , ze moga przejsc na chlowieka. Ugryza nawet , potem jednak uciekaja poniewaz ludzka krew im nie smakuje.

Gość to czy pies ma pchly nie ma
nic wspolnego z higiena :) Pis lapie inne pchly na spacerze, nawet u weta. I dopoki nie zacznie sie niepokojaco czesto drapac wlasciciel moze nawet nie wiedziec ze pies ma pchly (na mnie nigdy nie przeskakiwaly ;) ). Przeciez psa nie kapie sie codziennie, baaa nawet nie mozna :D A przy czesaniu (niektorych psow sie nie czesze chyba... tak mniemam ;) ) tez nie zawsze widac. Wiec pchly zdaza sie niezle zadomowic zanim sie z nimi rozpocznie walke ;)

Oczywiscie , ze to nie ma nic wspolnego z higiena . Kazdy pies moze w kazdej chwili "zlapac" pchly , podobnie jak kleszcze. Niedawno moj maz kupowal kropelki przeciwko pchlom - one sa drogie i powiedzial to glosno. Pan aptekarz odpowiedzial mu: "pchly sa najdrozszymi zwierzetami na swiecie" . :)

Gość P.S.I_ekspert
Jak ktoś już tu pisał, skutecznie przed pchłami chroni Advantix. To wypróbowany środek, więc spokojnie też mogę go polecić. Zakrapla się raz na 4 tygodnie i już mamy święty spokój od wszelkich pasożytów zewnętrznych. I nic nie szkodzi, że w międzyczasie pies będzie miał przykładowo kontakt z wodą - to niczemu nie szkodzi, bo środek wchłania się w organizm psa, więc nie trzeba się martwić, że woda go zmyje:)

Gość P.S.I_ekspert
Jak ktoś już tu pisał, skutecznie przed pchłami chroni Advantix. To wypróbowany środek, więc spokojnie też mogę go polecić. Zakrapla się raz na 4 tygodnie i już mamy święty spokój od wszelkich pasożytów zewnętrznych. I nic nie szkodzi, że w międzyczasie pies będzie miał przykładowo kontakt z wodą - to niczemu nie szkodzi, bo środek wchłania się w organizm psa, więc nie trzeba się martwić, że woda go zmyje:)

Wydaje mi się, że człowiek raczej zwierzęcymi pchłami nie może się zarazić, ale mogą mu one nieco podokuczać. Jeżeli zwierzak ma pchły, to jak najszybciej trzeba przeciwdziałać i kupić coś na zniwelowanie tych insektów. Może coś w tym stylu http://www.e-karma.pl/product-pol-537-Naturalny-preparat-redukujacy-linienie.html Całkiem niezły spray.

Gość gość
Ja znam przypadek gryzienia ludzi przez psie pchły, na pewno do przyjemności to nie należy i trzeba zrobić wszystko, aby zwierzęta domowe zabezpieczyć przed tym dziadostwem.

Gość kinga654
co za głupoty, jasne ze nie. Nie wsytarczy Wam ze zwierzaki się męczą > Ja kupiłam ostatnio fiprex swojej buni bo miała i jak ręką odjął. super, na pocztaku myslałam ze przreklamowany ale naprawde działa.

Gość gość
Ja stosuję fiprex juz niebywale długo. nie jest przereklamowany

Gość gość
Może ma pani wszy a nie pchły ;p

Gość Kari

Mojego męża pogryzły pchły psie. I nie są to głupoty. Jakiś czas temu był u nas pies gościnnie i leżał na kanapie. Za jakiś czas mąż śpiący na kanapie został paskudnie pogryziony. Gdyby w domu był pies, być może pchła wybrałaby jego, jednak z braku innego żywiciela, zaczęła gryźć męża. A więc jest to możliwe.

Gość Gość

Mnie gryzą non stop! po nogach, rękach i tylko mnie inni domownicy się nie skarżą . Kupiłam miesiąc temu u weterynarza krople psu ,na to te wredne pchły i był spokój 2 tygodnie . Znów to samo . Musiały gdzieś przejść znów no moja psine . Teraz decyduje się na opaskę na cały sezon 😉 . Ale serio pies się męczy i ja też to taki ból jak by komar ugryzł. Siedzi i odrazu Bbąbel się robi . 

Tak ze niech nikt nie mówi ze ludzi nie gryzą .