Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech mnie ktos przytuli

takie mysli mnie dopadly

Polecane posty

niemoge spac... tak sobie rozmyslam... jestem za granica od jakiegos czasu i zauwazylam ze kontakt z ludzmi z polski sie urywa, powoli ale sie urywa... przyklad moja przyjaciolka, nie pamietam kiedy z nia pogadalam cos wiecej, a kiedys? kiedys zyc bez siebie nie moglysmy! :( przyjaciel tez coraz rzadziej sie odzywa, ale go tlumacza ze ma teraz spore problemy i chce przemyslec wszystko w samotnosci... do znajomych trzasnie sie eska czsem, czy zadzwoni, ale dlaczego to ja zawsze pierwsza musze sie odezwac?

😭

Trudny okres przed Toba.. Pamietam jak to bylo jak wyjechalam z Grecji i przyjechalam do Polski... Znajomi z czasem zapominali wogole o mnie, najblizsi przyjaciele odzywali sie bardzo bardzo zadko... Najlepsym sposobem jest kontakt po przez gg.. Bo wiesz najwiekszym powodem, ze tak sie oddalacie to to ze juz nie jestes tam, w ich zyciu, nie jestes w ich codziennosci.. Dzieje sie bardzo duzo rzeczy podczas dnia, a Ty nie jestes obok zeby Ci opowiedziec... Przynajmniej u mnie to bylo najwieksza przyczyna.

pewnie masz racje... martwie sie ze za jakis czas nie bede miala do kogo wrocic... a wiec po co? :(

Hmm a gdzie jestes teraz? W ktorym kraju? I na jak dlugo wyjechalas?

irlandia... na jak dlugo to sama niewiem, wyjechalam do narzeczonego, jakos nie wyobrazalam sobie zycia bez niego... :) a Ty dlaczego zdecydowalas sie wyjechac do polski?

Hmm wiesz, wrocic zawsze bedzie do kogo :) Jestem pewna ze rodzine masz ktora bardzo teskni, a ze znajomymi da sie odnowic kontakt jak wrocisz. :) Studia.. :)

ja tez tesknie bardzo za rodzinka :) ale z mama czy tata juz nie pojde pobawic sie w klubie :D moze masz racje, moze jak wroce to wszystk wroci do normy :) szczerze to dziwie sie ze wybralas akurat poslke, wszycy z tamtad uciekaja :D ale i tak Kocham ten kraj :P

Polska byla wyzwaniem dla mnie... Bylam i mieszkalam w roznych krajach Europy i zawsze tak wychodzilo ze nie bylam w Polsce... Az w koncu ktoregos dnia, stwierdzilam ze w koncu pojade. Zaraz po zakonczeniu 2 klasy Liceum, polecialam na wakacje na 2tyg... Zauroczyla mnie!!! Od tamtej pory wiedzialam ze musze tam wrocic!! Oswiadczylam rodzinie ze po Liceum wyjezdzam i tak tez sie stalo :) Jestem teraz zakochana w Polskim mroznym klimacie chociaz nie powiem, ze nie zdarza mi sie marudzic pod nosem jak ja chce do Grecji, do slonka :P Jestem zafascynowana krajem jako o urode i klimat kraju. No i mile zaskoczona ludzmi :) No pewnie ze tak zrobisz:) Jak wrocisz odnowisz kontakty :)

Gość krawat
a ja od 20 lat jestem poza krajem.....mam/mialem przyjaciela...razem wyjechalismy do grecji,razem mieszkalismy i pracowalismy....doslownie wszystko razem.....on wrocil doolski ja wyjechalem do Kanady.....dzis facio ma mase kasy i nigdy do mnie z polski nie zadzwonil.....????.....stac go,a jednak..... nie martw sie .....ciesz sie ze masz blisko.... a tak na marginesie....ladnie piszesz po polsku.......i nie gniewaj sie ..ok???

Gość krawat
to bylo do kaliwm....ale ja jednak pamietam snieg w Atenach!!!!

Gość ala co jej
hm ja mysle ze odległosc tez buduje idealny obraz tego co było,wiesz jak wszyscy rusza do pracy pokoncza studia załoza rodziny to tez sie bedzie urywac ,pozniej kazdy goni za swoim w polsce ,nawet rodziny sie spotykaja na swieta :) głowa do góry :) pozdrawiam z Polski

:) ciesze sie ze sie zawiodlas sie na naszym kraju :) wiekszosc obcokrajowcow mowi ze to piekny kraj, a ludzie to juz nie koniecznie :( tu tez krzywo patrza sie na naszych rodakow :( tacy juz jestemy ze nie ktorzy lubia rozrabiac, choc nie wszyscy... inni przez nich cierpia :( ciezko bylo Ci sie nauczyc naszego jezyka? bardzo ladnie piszesz po polsku :)

mialo byc "ze sie nie zawiodlas", przepraszam :P

Gość krawat
to tak jak polacy mowia o anglikach ktorzy rozrabiaja w Krakowie....zawsze sie znajdzie paru baranow.....

krawat :D Dzieki :) Nauka czyni mistrza:P Mialam 6 nauczycieli...:P Dzieki Bogu w koncu im sie udalo mnie nauczyc pisac:P Nie gniewam sie ;) Musze przyznac ze nawet mnie zaintrygowales.. Nikt wczesniej nie osmielil sie po 1. Powiedziec cos takiego o Grekach a 2. Nikt nigdy nie ''sprzeczal'' sie ze mna w dziedzinie ktora dotyczy mojej ojczyzny.. Powiem tylko jedno, tak jak gdzies uslyszalam ostatnio.. Masz jaja :D A co do przyjaciela, pieniadze potrafia zrobic z najlepszego czlowieka najwiekszego drania pod Sloncem...

->ala co jej szkoda ze tak bywa :( glupie to :( ide kawke zrobic bo to juz nie ma sensu sie klasc dzisiaj :P

Gość krawat
niech mnie ktos.....ale z drugiej strony juz teraz wiesz na kogo mozesz liczyc:)))

czyli tylko na rodzine? :(

''niech mnie ktos przytuli'' Daj spokoj:P Zanim zaczelam odrozniac czy z czy rz albo jak sie wymawia te l s kreska to wieki minely Nie no zarcik:) Pomogl mi bardzo angielski bo literki sa identyko oprocz paru, poza tym dla mnie jezyki to nie problem:P Znam ich 5 bez polskiego wiec cos tam to pomoglo :) Poza tym najtrudniejsze w polskim jezyku to nie jest pisac:p Ale mowic:p Ja nadal mam chwilami grecki akcent...

Gość krawat
kaliwm.....dzieki za jaja:)))hehehehe.....pracowalem z normalnymi ludzmi w grecji....nie owijali w bawelne.....mieszkalem u mojego szefa(nie za darmo oczywiscie) poznalem zwyczaje,muzyke....mmmm buzukia:)))razem spedzalismy swieta... prawie zostalem majstrem.....(mastora?)mile wspominam...

Tu nie chodzi nawet tylko o rodzine:) Nawet zeys miala najlepsza przyjaciolke pod sloncem jak sie oddalacie to logiczne jest takie zachowanie.. Trzeba to przeczekac i zaczac wszytsko poprawiac jak bedziesz na miejscu:) Ciesz sie ukochanym, poznawaj nowych ludzi :)

hehe :D pelen podziw dla Ciebie, znac 5 jezykow, 6 z poslkim to juz jest cos :)

Dzieki:) A wogole to opowiedz troche.. Jak tam jest w tej Irlandii?

duzo pubow :D tu sa wieksze perpektywy na zycie, w polsce nie bylo by nas stac na wiele rzeczy, a tu mozemy zyc nie martwiac sie o jutro :) choc z drugiej strony smutno, bez przyjaciol i rodziny...

No domyslam sie.. Nawet jak masz duzo pieniedzy, mnostwo jedzenia, i wszystkiego co pragniesz, a nie mozesz sie tym podzielic z rodzina i znajomymi.. To nie jest fajnie. Znam to.. Zrobilas kawe?

zrobilam :) w duzym kubku :P a co studiujesz w polsce?

i w jakim mieszkasz miescie? mialam sie zapytac wczesniej, ale gdzies mi umknelo :)

Psychologie :) Ja tez w duzym kubku :P Jeszcze ze swiat mi zostal:P Hmm mowilas cos o narzeczonym :) Ile czasu jestescie razem?