Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12222222999999888

INTENSYWNOŚĆ DRUGIEJ KRESKI

Polecane posty

Gość 12222222999999888

Zrobiłam test i druga kreska jest wręcz niewidoczna, tylko tak jakby cień, czy to może być ciąża? Zaznaczam , że dzień wcześniej robiłam test (wieczorem) i kompletnie nic nie było, A ten akurat robiłam rano. Podobno kreska im intensywniejsza tym oznacza, że jest się dłużej już w ciąży, a gdybym rzeczywiście była, to byłby to już 6 tydz!!! Okres mi się spóźnia już 2 tyg, zrobiłam 5 testów i wszystkie wykazały jasno 1 kreskę, tylko ten dzisiejszy taką mega bladą.

To może jeszcze jutro rano zrób sobie test i wtedy będzie wszystko bardziej klarowne? Chociaż wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży bo poprzednie testy by to wykazały, są bardzo czułe

Gość 12222222999999888
DZIĘKI FOREST GUMP, mi też się tak wydaje, ale się martwię. Ja wiem, że rano test może być najdokładniejszy, ale z drugiej strony jeżeli jest już po dniu spodziewanej miesiączki, to można robić o dowolnej porze, bo test zawsze wykaże. No i ja jestem już 2 tyg po dniu spodziewanej, a wczoraj na teście kompletnie nic, nawet cienia.

Gość mamajulenkidd
ja tez tak mialam , zrobilam test zobaczylam ze nie ma 2 kreski i wlozylam do torebki bo bylam w pracy , po wyjeciu zobaczylam jakby cien , niewidoczny prawie drugiej kreski ale bylam pewna ze to poprotu od "lezenia" po jakim s czasie sie przeciez testow nie czyta , no i okazalo sie ze jestem w ciązy:)

Gość 12222222999999888
zrobiłam teraz inny test i na nim wyszła tylko jedna kreska, nic innego nie ma. Zaraz oszaleję :O

jak na drugim nie ma kreski to NIE MA CIAZY, i dzis nie rob juz kolejnego testu bo to strata testu i kasy na niego, zrob za dwa dni.

Gość qsASA
tez mialam podobnie z tym cieniem kreski, wiem o czym mowisz.i to nie byla ciaza. u ciebie tez nie ma tym bardziejze inne testy nie wykazuja nic

Gość omega33
Nie jestes w ciazy skoro inne testy nic nie wykazuja, juz nie wspominajac o tym ze 2 tyg po terminie @ bylaby wyrazna krecha

Gość 12222222999999888
dzięki dziewczyny, kurde piszę na 2 topikach już ze stresu, chciałam żeby jak najwięcej osób mi napisało, bo już nie wyrabiam. Też mi się właśnie wydaje, ze krecha to już by była duża. Bedę dzis dzwonić do gina może mnie przyjmie bez kolejki, powiem, że pilna sprawa.

Gość 12222222999999888
hoorey!!! udało mi się zapisac dziś do gina, także w końcu będę wiedzieć czy ze mną wszytko ok. Uff... denerwuję się.

Gość w szczecinie nie
no gin to jeszcze moze nic nie stwierdzic...a testy to ja robilam trzy po terminie okresu i wszystkie negatywne,dopiero beta wykazała ciaze.

Gość lulka_
mnie akurat wyszły dwie grube krechy, takze watpliwosci nie było.

Gość 12222222999999888
a robiłaś 3 różne testy? bo ja tak. A gdzie się robi ten test beta? A co do gina, to przecież w 6tyg gin na pewno by stwierdził, tak mi się przynajmniej wydaje.

DZIEWCZYNO! to nie ciąza! to na 100% cysta na jajniku! mialam 2 razy wiec wiem jakie sa objawy, wszytko jakby na ciaze lub @ a okresu nie ma tygodniami!!! potem boli brzuch w lewej strony, koszmar. Lec do gina na cos na wywolanie @

Gość beatasz.345
kurde no jakie ty masz zdolności diagnozowania ludzi na odleglośc , skąd wiesz ze ona ma cyste kobieto?? wez sie zastanów co piszes!

bo takie objawy mialam wiec mam prawo domniemywac ze to cysta,w kazdym razie ciaza napewno nie.

Gość 12222222999999888
kurde no --- miałaś rację, to nie ciąża, mam 2 torbiele na jajniku, duże :( to one spowodowały prawdopodobnie zatrzymanie okresu:( a ta blada kreska na teście, to jak przeczytałam na ulotce testu: wynik pozytywny może być wskutek ciąży pozamacicznej, torbieli jajników, chorób nowotworowych:( kazał nim wykupić luteinę na wywołanie okresu i przepisał Diane 35, powiedział, że może te torbiele zanikną:( a jak nie, no to chyba pod skalpel:( cieszę się bardzo, że nie jestem teraz w ciąży, bo nie ten czas, ale te torbiele mnie podłamały,boję się :(

no.. torbiel to to samo co cysta ;) ja ZAWSZE mam racje ;P 3maj sie!

posluchaj - ja torbiele mialam srednio 3 razy w roku..zwlaszcza po odstawieniu Diane 35..to nie sa dobre tabsy.. a nie boj sie bo to nie jest grozne, po Luteinie i Duphastonie okres przychodzil do 5 dni. Spokojnie!

Gość 12222222999999888
a powiedz mi, czy to nie dziwne, że on nie skierował mnie od razu na usunięcia torbieli? Mam 2, każdy po 6cm!!! Czyli razem 12cm!!! Czytałam o dziewczynie na necie, która miała taki duży (12cm) i od razu jej kazali usunąć, nawet się bali,ze będą musieli cały jajnik usuwać. A mi kazał czekać :( może powinnam iść do innego na konsultację i potwierdzenie? jak myślisz?

wiesz co, ja mialam raz torbielke wielkosci kurzego jaja..wyczuwalną pod skora nawet! i akurat bylam wtedy na wakacjach, dzien po przyjezdzie zamiast lezec na plazy poszlam do ginekologa tam na miejsciu , dala luteine i kazala sie oszczedzac, bo jak to peknie to wtedy szpital. Musisz jak najwiecej odpoczywac, nic dzwigac Boze bron! i zazywac co ci przepisal,ja ne slyszalam o usuwaniu torbieli chirurgicznie, ja zawsze bralam na to leki, torbiel to jest sprawa hormonalna.

powiem ci jeszcze ze jak bylam we wczesnej ciazy to te zmyslalam ze to cysta ;) nie mialam okresu , bolal brzuch a testy negatywne. W koncu pozytywny wyszedl, ale dopiero tydzien po terminie @.

Dziewczyno nie bierz Diane!!! To straszne świństwo jest, przestarzały lek i po nim jeszcze większe problemy będziesz miała!!!

Gość 12222222999999888
dzięki kurde no, mam nadzieję, że mi to zniknie:( teraz muszę lecieć na miasto, ale będę tu później, chciałabym zadać Ci jeszcze kilka pytań,jeżeli będziesz miała chwilkę, to mi odpowiedz proszę. Pozdrawiam, pa pa.

pisz na priva, teraz nie mam czasu na kafe bo Mala sie obudzila ;) ps. ja tez uwazam ze Diane 35 to syf, lepiej wydac 10 zl wiecej i zazywac inne tabsy. Diane jest refundowana ale powtarzam - po zadnych tabsach nie mialam tylu torbieli co po odstawieniu Diany!

Gość blaaaaaaaaaaa.
ja mialam torbiel o sr 24 cm. od razu poszlam pod skalpel.

Gość u mnie za kazdym razem
druga kreska byla bardzo bladziutka ( prawie niewidoczna - mozna bylo ja dojrzec tylko pod swiatlo ) a z testem zawsze czekalam kilka dni . a po tygodniu spodziwanej miesiaczki ( ktorej oczywiscie nie dostalam ) rowniz ta kreska byla bardzo niewidoczna ) widocznie niektore kobiety tak maja - przynajmniej tak bylo u mnie no i dodam ze mam 2 coreczki

Gość 12222222999999888
No ale u mnie to już na pewno nie ciąża, bo miałam USG robione i 7tyg płód byłby już widoczny, lekarz też nie stwierdził ciąży, a kreska spowodowana była właśnie torbielą:( 24cm to mega dużo, ja mam 2 po 6cm i wydaje mi sie, że nie wiadomo co mam w tym brzuchu:O Idę w przyszłym tyg jeszcze na konsultację do mojej pani gin, może ona przepisze mi coś innego (do tego gościa poszłam tylko dlatego, że miał wolny termin). Narazie wykupilam tylko luteinę na wywołanie okresu i leki na infekcję pochwy, bo też mam:O

Gość a co ma druga kreska
z torbiela ?! jakies bzdury piszecie ! czasami 7 tyg ciazy moze lekarz nie dostrzec na usg - bo byc moze ciaza jest o wiele młodsza , albo ma sprzet kiepskiej jakosci . radze zmienic lekarza . u mnie lekarz tez nie poznal sie na 6 tyg ciazy , dopiero jak ciaza byla 8 tyg dojrzal ciaze

Gość 12222222999999888
wiesz skoro wiem kiedy miałam kontakt sexualny (czyli po świętach BN w grudniu) to dziś musiałabym być w 7tyg. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że lekarz nie wykryje 7tyg płodu!! Zwłaszcza na USG! W tym czasie już można usłyszeć bicie serca dziecka! Poza tym na ulotce testu pisze, że wynik może być pozytywny, a nie oznaczać ciążę jeśli np występuję torbiele na jajniku. Bo to też powoduje podwyższenie hcg w moczu.