Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nancy Cz.

jak zostac agentem ubezpieczeniowym lub nieruchomosci??

Polecane posty

witajcie. chcialabym zostac agentem ubezpieczeniowym lub nieruchomosci.wiecie moze jakie kursy szkolenia trzeba przejsc.macie jakies adresy??? slyszalam ze trzeba miec licencjat. jak go zdobyc orosze o wszelkie informacje z gory bardzo dziekuje.

nie licencjat ale licencje... KNF-u... spróbuj w AXA bo jak zrobisz cel masz dobre wsparcie finansowe + prowizje czyli jakies 3000zł + prowizje od sprzedaży w CU masz tylko prowizje fakt urocznioną ale jak padnie polisa to zwracasz kasę w ING masz jakies 1200 + prowizje Ja pracowałam dla AXA i było ok - miesieczne szkolenie w oddziale potem tydzien wyjazdowy i praktyka a nastepnie mozesz sprzedawac... jak trafisz na fajnego Managera to przezyjesz Najważniejsze - zawody te są tylko na działalności gospodarczej - wymóg ustawowy

Gość a ja za to...
jesli chodzi onieruchomosci, to najpierw studia podyplomowe w tym kierunku a pózniej egzamin państwowy-nieziemsko trudny do zdania. to sa wymagania na posrednika. jesli chcesz zostac agantem, to wystarczy sila przebicia, ciekawa osobowosc, wykształcenie wyzsze w kierunka zarządzanie i marketning itp, oraz prawo jazdy kategorii b powodzenia:)

Gość gosiaczek1122
Witaj, Jestem agentem od listopada prowizje dostałam tylko w jednym miesiącu (500zł) co miesiąc trzeba zapłacic zus ok.315zł.miesięcznie (ten mały) cały czas trzeba szukać klientów;dzwonić,znajomi,rodzina(traktują cię jak intruza,po pewnym czasie unikają cię bo myślą że chceż im znowu coś wcisnąć), menadżer cie ściga bo wciąż za mało robisz,pracujesz na dyrektora,menażera, ty dostajesz naj mniej.Ja w każdym razie rezygnuje to nie dla mnie,cały czs tylko dokładam.Jeśli masz odłożoną kase lub małżonka dobrze zarabiającego to ok. bo przez 1-1,5 roku to kasy nie będziesz miała chyba że się obracasz w towarzystwie dość zamożnym i sprzedaż im polisy. Trzeba też mieć odpowiednią osobowość twz. przebojowość,wytrwałość,samodyscyplinę jesli to posiadasz to masz duże szanse. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość gość
gila mnie po d***e jak widze opisy pseudoagentow;) gowno prawda trzeba byc niekaralnym choc znam duzo osob po wyrokach i pracuja dalej, kase mozna na tym zarobic jak ma sie mozg i wspolpracuje sie np z kims z banku kto podsyla ci ludzi ze swojej bazy danych i mozna wtedy napstrykac tyle umow ze sie w pale nie miesci, a jak ktos pisze ze tyrzeba miec wyksztalcenie wyzsze to jakas paranoja gowno prawda ja sprzedaje z zyskiem polisy majac srednie tylko trzeba miec sile przebicia bo paierki to h.. daja, od poczatku byla mowa o zysku dla firmy i dla mnie albo sie sprawdzam albo do widzenia, a moj facet pracuje w banku tez ze srednim i jest 2gi w naszym wojewodztwie z najlepszych doradcow bez niego by sie tam obesrali a te p***y co maja wyzsze wyksztalcenie to moze robia 20% planu wiec nie szkola pomaga a sila przebicia i konkrety dla firmy

Gość gość
jeżeli toś chciałby zostać agentem ubezpieczeniowym zapraszam na moją stronę, pomogę i powiem co trzeba zrobić aby być agentem www.szewczuk-ubezpieczenia.pl