Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malina................

MIESZKANIE CZY DOM - WYNAJMUJECIE/MACIE SWOJE?????

Polecane posty

Gdzie mieszkacie? W mieszkaniu, w domu, wynajmujecie, macie swoje? Chce wynająć po ślubie domek z ogródkiem. Wiem, ze bedziemy dużo płacić, ale co zrobić? Nie stać nas na kupno.

zastanówcie się czy nie lepiej wziąźć kredyt i kupić dom. może raty kredytu będą tańsze niż czynsz

Gość mmmammm
My kupilismy dom 240m z duzym ogrodem po okazyjnej cenie 510.000zł pazdziernik 2007r.

Nie mamy zdolności kredytowej, a poza tym to ogromne ryzyko wziąć no 300 tys kredytu. A jak któreś z nas straci prace? trochę się boimy.

heh jak straci prace to raczej na czynsz za dom będzie ciężko uzbierać

up

Levviatan - tak,ale zawsze możemy rozwiązać umowę i przenieść się np do rodziców, gdybyśmy byli w takiej sytuacji. A jak nie zapłace raty kredytu, to bank mnie wykończy - słyszałam już o takich przypadkach. Odsedki itp. później przestaje byc wesoło. Może jeszcze 50 tys bym wzięła , ale 300 to ogromne ryzyko.

Skoro nie macie macie zdolności kredytowej to jak chcecie płacic czynsz za dom, który jest zazwyczaj sporo wyższy niz rata kredytu???????

majjjja wiesz jakie wymagania na bank? Mąż zarabia niecałe 2 tys/mies. Ja dopiero rozkręcam firmę, więc jak wyjdę na zero to jest dobrze, więc na pewno nie dostaniemy kredytu.Poza tym rata kredytu to ok 1000zł, a opłata miesięczna za dom to 650zł, więc jest różnica.

hmm u mnie średnia miesięczna opłata za dom to okolo 2 tys.

Gość Jagoda_80
Bożesz, w jakim mieście wynajem domu za 600 zł? Podaj to się przeprowadzę:) Ja za trzy pokojowe mieszkanie płacę 1800:(

Mieszkania u nas też są od 500 - 2000. Ale mamy możliwość wynajęcia domu za 650zł (bez mebli)Mieszkamy w Częstochowie. Dom jest na osiedlu domów jednorodzinnych, ale niedaleko centrum.

Gość flsalkfklsahfkl
no tak wynajem 650zl ale gdyby byla mozliwosc mieszkania u rodzicow i odkladanie tych pieniedzy to chyba bylo by lepiej

Gość WSPOMNIENIAAAAAA
ile? 650zł? to u mnie w miescie tylko płaca studenci za lozko o pokoju wieloosobowym :o ja za mieszkanie 2 pokojowe place 1200 zl i to jest jedyne tak tanie mieszkanie bo teraz są od 1500 w gore. a domy? od 2000....

Ale to nie jest jakiś wypasiony dom 200m. Ruszcie czasem głową i pomyślcie, że cena też może zależeć od miejsca, wielkości, standardu, miasta.!!!!A poza tym chciała to wynająć taka starsza Pani, która nie zamieściła ogłoszenia w gazecie czy internecie, tylko czeka na naszą decyzje