Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

usg 3D a 4 D jaka różnica ??

Polecane posty

dokladnie - w 13 czy 14 tyg. nie trzeba już dopochwowo robić, bo dziecko już jest calkiem pokaźnych rozmiarow ;) Dopochwowo sie robi zwykle dla potwierdzenia ciązy w okolicach 6-7 tygodnia, gdy jeszcze ledwo cokolwiek widać - sam pęcherzyk znaczy kilumilimetrowy.

ja jestemw 12 tygodniu ciązy a od zapłodnienia to w 10 tc ;) i babka ktora mnie rejestrowala powiedzial ze 10 tc to wczesnie i mowila ze dopochwowo powinnam miec

a dodam ze znam dziewczyne ktora miala usg dopochwowe w 14 tc i podobno wszystko ladnie widac lepiej jak przez powloki brzuszne i to jest calkiem bezpieczne badanie ;)

Gość klaudia jestes strasznie
uparta. Nie ma znaczenia co ci pisza dziewczyny Z DOSWIADCZENIA, matki, to ty i tak wiesz lepiej. Rob wiec jak chcesz, twoja sprawa, ale ja od siebie ci powiem, ze po pierwsze ciaze ZAWSZE sie liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a po drugie to spokojnie mozesz robic normalne usg, a nie dopochowowe! Dopochowowe robi sie dla potwierdzenia ciazy w 6-7, jak juz ci dizewczyny pisaly, a to co cie rejestrowala to jakas nierozgarnieta chyba :)

Gość w 13 tygodniu dopochwowo
Boze, ale ty jestes uparta :) Nie ma znaczenia co ja ci napisze i tak wiesz lepiej. Przeciez ja ci z doswiadczenia pisze, a nie jakies farmazony z palca wyssane. I szczerzwe watpie, ze w 14 tygodniu dopochwowo widziala wiecej niz ja normalnie :)

dziewczyny moze u Was tak jest ale u nas w miescie przewaznie usg w 12 tyg robia dopochwowo takze jak bylam w bydgoszczy w celu sprawdzenia czy nie ma zespolu downa to gin robil usg dopochwowo mi wiec roznie to bywa, ale nie piszcie ze jest niepotrzebne bo wasilewski ktory wlasnie robil mi to usg dopochwowe a jest znanym ginem ;) mowil ze lepiej widac wlasnie jak usg robione jest dopochwowo-wiec cos w tym musi byc ;) z synem bylam w gdansku u dr doeringa - tez b znany gin i on w 15 tyg ciazy robil mi usg przez brzuch a na koniec pytal sie czy chce poznac plec i zrobil mi usg dopochwowe i bylo super widac plec ;) dla mnie to bez roznicy jak gin robi usg, wazne zeby bylo dokladne!

ja juz jestem matka takze nie jestem bez doswiadczenia jak bys chciala wiedziec;)

Gość ulinqa
No i jak tam usg? Jamiałam w 12 tyg i 5 dni dopochwowo w Corfamedzie we Wrocławiu, lekarz mówił, że te pierwsze usg genetyczne tzw robi się dopochwowo.....teraz idę tam na usg 3d w 21 tyg i 5dniu:)

Gość ulinqa
I to lekarz decyduje jakie usg a nie pacjentka-w sensie czy przez brzuch.....