Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiem co dalej

Pytanie o Allegro. Pomóżcie!!!

Polecane posty

Cześć. Jestem nowa na Allegro i wygrałam pierwszą licytację. I nie wiem, co dalej. Tzn, Wybrałam sposób dostawy, firmę płatności itd. bo pisze, że po to, aby sprzedający wiedział gdzie wysłać i jak. Mam też jego wszystkie dane. Ale teraz nie wiem, kiedy mam dokonać wpłaty??? Mógłby ktoś mi to jakoś prosto :) wytłumaczyć? Z góry dzięki. Aha, i jak teraz bym wpłaciła, to jaka jest szansa, ze sprzedający mnie oszuka i nie wyśle towaru?

Gość kupichafeel
wpłać teraz na konto i przeslij mu info ze wpłaciłas ja zawsze place wczesniej jak na razie wzsytko dotarło :)

Gość nalicza ci
hahahahahahahah najpierw nam powiedz jaki sposob wybralas czy przelew na konto pieniedzy czy za pobraniem ?

wpłacasz kiedy chcesz a najlepiej jak najszybciej, sprzedający nie powinien Cię oszukać a jak to zrobi to jest jeszcze program ochrony kupujących

a tak poza tym to powinnaś najpierw trochę poczytać regulamin a później licytować

wybrałam wpłatę na konto bankowe, a sposób dostawy: list polecony ekonomiczny. A jak mam go o tym poinformować?

wpłac pieniązki na konto sprzedającego (im szybciej to zrobisz tym szybciej otrzymasz towar ) na blankiecie wpisz nr. aukcji i swój nick z allegro , jesli wpłacisz piueniązki meylem poinformuj sprzedawcę ze dokonałas wpłaty ... :) napewno będzie wszystko ok !! Czy przed zakupem sprawdziłas komentarze sprzedawcy ???

Tzn to są takie dwie tanie książki po 10 zł i nic by się wielkiego nie stało jakby mnie oszkukał, z tym że wolałabym nie... A jeszcze pytanie: Jak będę wpłacać te kasę to wpłacam 10 zł, a te 8,50 to mam przy odbiorze czy jak?

Gość Alllllegro
zobacz czy ma jakies niegatywy moze, wtedy sie dowiesz jakie sa szanse na oszustwo

Komentarzy nie sprawdzałam, ale miał ich dużo, więc myślę, że inni sprawdzili i jest ok. Zresztą jakby tak wzbudzał zaufanie...

Gość Alllllegro
a jaki ma nick?

koszt przesyłki zawsze doliczasz do ceny towaru masz wpłacic 18,50 na konto sprzedawcy

Gość wpłacasz mu całość
za to co kupiłaś i tę kasę za przesyłkę

O dzięki wam serdeczne. A teraz jeszcze jedno pytanie. Bo ja kupiłam dwie książki od tego samego sprzedawcy, to muszę dwa razy to wpłacać? Tzn to 8,5o?

Sprawdzałam teraz dopiero :). Ale ma 91,8% pozytywnych komentarzy od ponad 5500 osób. To chyba nie źle. Może mnie nie oszuka..

Gość Alllllegro
zalezy, poczytaj czy cos pisze o wysylce, niektorzy maja napisane ze przy zakupie kilku rzeczy za przesylke placi sie tylko raz, inni maja podane kwoty przesylki w zaleznosci od liczby sztuk, podaj nick osoby od ktorej kupilas

koszt przesyłki jest tylko jeden !!!!! czyli 8,50 wpłacasz niezaleznie od tego ile ksiązek kupiłas :)

Gość Alllllegro
MAlutka co ty za bzdury piszesz, to zalezy od sprzedajacegho, tak jak koszt wysylki, kazdy sobie wyznacza inny, ewenualnie gdy nie ma zadnej mowy o tym ile wynosi koszt wysylki kilku rzeczy musisz zapytac, badz zaplac tylko raz

o jejku jak ona kupiła 2 ksiązki to koszty napewno nie wzrosły ..... kupowałam ksiązki kilkanascie razy na allegro , przy 2 zawsze miałam ten sam koszt co przy jednej

Gość Alllllegro
a ja sie spotkalam z roznymi kosztami, jedna osoba sprzedawala bluzki takie letnie male, a przy kazdej kolejnej kwota przesylki wzrastala o 5zl, niestety niektorzy sobie dorabiaja na presylkach, wiec nalezy sparwdzic

Gość Alllllegro
no wlasnie albo podaj jego nick

dobra za sekundkę

uuuuuffff ile gosc ma negatywów , mam nadzieję ze ksiązka dotrze :) a wpłata jest "chyba" jedna czyli 8,50 dolicz do ksiązek ... ja bym tak zrobiła zyczę pozytywnego finału

O kurde, a on ma napisane tak: "Pobranie-nie wysylam osobom bez 5 punktow komentarzy (...)" A ja nie mam żadnych komentarzy, bo to są pierwsze rzeczy, które ja zamówiłam w ogóle na allegro!! I co teraz? Nie wyśle mi tego? ??

Gość Alllllegro
no ma strasznie duzo negatywow, na Twoim miejscu bym uwazala, a za przesylke wplac raz, bo nic tu nie pisze