Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolakolaaa

Wiek a ciąża

Polecane posty

Gość lolakolaaa

Witam Witam, moje pytanie wyda sie banalne ale mnie to bardzo trudzi i męczy. Ja mam 18 lat a moj chlopak 26. Jesteśmy razem od 3 lat. Od jakiegos czasu moj bardzo chce miec juz dziecko. On je wrecz uwielbia i mowi mi , ze jeszcze mamy czas i mozemy poczekac ale zauważyłam ostatnio, ze on coraz czesciej wspomina i dziecku i mowi, ze mu do mlodosci nie idzei i , ze mnie bardzo kocha i nie chce do niczego namawiac.Ostatnio odlozylam tabletki anty na przerwe bo lekarz zalecil, a moj ciagle mi powtaraza , ze moze sobie sprawimy bobaska, Ja tez bardzo lubie dzieci ale chce jeszcze troszke poczekac. Co robic?

Gość zupa i kotlet
Proste-czekać!!!

Gość aroniaa a
Macierzynstwo powinno byc chciana i swiadoma decyzja, skoro nie czujesz sie jeszcze gotowa, a w twoim wieku to jak najbardziej normalne, to czekaj. Chciec musza obie strony :) Pozdrawiam

Gość 23 letni facet znalazla
sobie 15 letnia dziewczynke??? Boze...przesada...Moja siostrzenica ma 15, a moj szwagier 23...po prostu brak mi slow... Juz nie mowiac o pytaniu autorki, ktore jest tak idiotyczne, ze brak mi slow... "...ze mu do mlodosci nie idzie...", kto tak mowi?????? Dziewczyno, wez sie za nauke, a nie za rodzenie dzieci!!!

Gość lolakolaaa
no ale skoro jestesmy ze soba juz 3 lata to cos w tym musi byc. Wiec nie rozumiem Twojego oburzenia?

Gość ffffffffff
kto mi odpowie:KIEDY KONCZĄ SIĘ FERIE??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 23 letni facet znalazl
Nie rozumiesz?? Teraz to sie moze mniej wiecej wyrownalo (chociaz tez nie do konca, bo on chce juz dziecko, a ty masz jeszcze kupe czasu na to), ale nie mow mi, ze mysleliscie tak samo kiedy on byl doroslym 23 letnim mezczyna, a ty 15 letnia dziewczynka! On powinien sie wstydzic swojego zachowania, ale to jego sprawa... Wracajac do tematu, dziewczyno, przed toba jeszcze CALE ZYCIE! Dziecko mozesz miec i za 5, a nawet 10 lat, nie teraz! Teraz powinnas sie uczyc, ksztalcic, skonczyc studia, a przynajmniej zdobyc jakis zawod i miec stala prace, powinnas sie bawic i korzystac z zycia, a nie pakowac sie w pieluchy!! Nie daj sie namowic na dziecko juz teraz!

Gość ffffffffff
ale jej nie idzie do szkoły;) jemu nie idzie do młodosci a jej do szkoły niech się już te ferie skończą i gówniarstwo przestanie zakładac tematy:o

Gość inek
poczekaj. po co masz później wypominac ze zmarnował Ci młodość a prawdopodobnie w końcu do tego dojdzie wiem co mówie

Gość kkjmnnmn
chlop 26lat to juz by my sie przydal bobas ,szkoda ze nie pomyslal o tym podrywajac 15 latki :D

Gość lolakolaaa
Dzisiaj z nim poważnie porozmawiam i powiem mu, ze jeszcze nie jestem gotowa. Jak tak sie nad tym zastanawiam to mysle, ze dopiero kolo 23 bede w stanie sie zdecydowac na dziecko.

Gość kkjmnnmn
to on juz bedzie po 30 :D

Gość inek
no to co

Gość będzie po 30tce
czyli w sam raz a ty panienko do nauki a nie pieluch!

Gość kkjmnnmn
to moze do tego czasu mu sie odwidzi i znajdzie taka co sie wczesniej zdecyduje :D

Gość lolakolaaa
co do tej 15 latki. Jak mialam 15 lat to sie tylko poznalismy i tyle. Zaczelismy ze soba chodzic jak mialam 16 lat, dla dociekiiwych , w tym roku bede miala 19.

Gość no to faktycznie
te 19 lat naprawde dużo zmienia!:P:P:P:P

Dziewczyno zaczekaj jeszcze! Co Tobie spieszno tak do ,,bycia dorosłym" i bawienie się w pieluchy? Ok 26 facet co niektóry jest już ojcem ale gdyby Twój partner byłby odpowiedzialny pomyślałby o TOBIE! Przed Tobą mnóstwo życia.Skończ dobrą szkołę,zdobądź zawód,popracuj trochę a potem baw się w dom :)

Gość lolakolaaa
Czyli jedynym wyjściem z tej chorej jak dla mnie sytuacji jest poprostu rozmowa z nim i mysl, ze skoro kocha to poczeka jeszcze.Bardzo go kocham i nie chce go stracis ale takiego "prezentu" jak dzidzia to mu narazie niestety nie dam.

Oczywiście i czeka Ciebie rozmowa :) Jeśli kocha to zrozumie. Między Wami jest spora różnica.Ty dopiero co wchodzisz w dorosłe życie a on już coś zakosztował. Dlatego tym bardziej powinien mieć głowę na karku!

Gość SanSan
skoro cie tak kocha i chce zalozyc rodzine to czemu nie zaczniecie najpierw od slubu? a pozniej dziecko?

Gość lolakolaaa
Ja napisałam tutaj o dziecku bo o to mi sie rozchodzi. O ślubie tez cos tam kiedys wspomnial ze moze oswiadczyny i za jakies dwa lata wesele , ale ja to raczej przez palce przelałam, teraz tak go cos na dziecko wzielo;/;/

Gość amenn
boże i takie dziadostwo pcha się do rozmnażania :O Jakiś frajer co puka szesnastki i leniwa kretynka, która zrobiłaby wszystko byle wyłgać się od nauki o pracy i od razu po odebraniu dowodu zakosztować "macierzyństwa". Żal dupę ściska ja się pomyśli, że takie popromienne mutanty po ziemi chodzą :O

Gość dorcia33
W wieku 18 lat trzeba korzystac z zycia , a nie babrac sie w pieluchach!!