Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apsojdx

ciąża a umowa na stałe

Polecane posty

Gość apsojdx

czesc dziewczyny mam pytanie, moze ktoras z Was mi pomoże:) obecnie pracuje na umowie na czas okreslony (jest to moja druga umowa na czas okreslony ) Obecna konczy mi się w lipcu 2009. w miedzy czasie chcialabym zajsc w ciąze i moje pytanie brzmi Czy jesli zajde w ciaże i bede pracowac to w licpu, podpisze moja III umowe i ta podobno musi juz byc na czas nieokreślony? czy moze byc taka sytuacja ze moze mi dac III umowe do dnia porodu? jak to jest z tymi przepisami? czy lepiej czekac na umowe i dopiero starać się i dzidzie:)? pozdrawiam :)

Gość mikomiku
jezeli teraz zajdziesz w ciaze to automatycznie umowa bedzie przedluzona do dnia porodu dostaniesz macierzynski w po nim bedziez musiala wrocic do pracy i wtedy okaze sie co dalej...

Witam wg mnie to lepiej poczekaj na umowę do lipca, bo jak zajdziesz teraz, to może pracodawca po macierzyńskim nie zawrzeć kolejnej, no chyba, ze masz spoko pracodawcę :D

Ja tak kiedyś miałam. Miałam umowę do końca sierpnia, w ciążę zaszłam w maju, termin porodu na luty. We wrześniu nie było dla mnie etatu, ale dali mi umowę do dnia porodu, bo nie mogli mnie całkiem zwolnić ze względu na ciążę. Umowę muszą przedłużyć, jak minie 3mc ciąży. Mi kazali w pracy przynieść zaświadczenie o ginekologa, że to po 3 mc jest.

Gość juka....
przecież w lipcu wcale nie muszą ci tej trzeciej umowy dać... lepiej poczekaj.

moim zdaniem jeśli byś zaszła w ciąże tak aby w lipcu minęło 3 m-ce ciąży to będą ci musieli dać III umowę na czas nieokreślony. Nie mogą przecież dać 3 umowy na czas określony (czyli do dnia porodu), a nie przedłużyć umowy w takiej sytuacji też nie mogą. No chyba że ta pierwsza umowa była na czas próbny to zmienia sytuację, bo umowy na okres próbny nie wlicza się do tych 3 umów. Może jeszcze się ktoś wypowie

Gość apsojdx
tą II umowe do lipca mam na czas okreslony, nie liczylam umowy na czas próbny. wyczytalam gdzies ze jesli zajde w ciaze to przedluzą mi umowe do dnia porodu...a tak za bardzo nie chce, bo zalezy mi na tej pracy...ale na dzidzi bardziej:)hmm ciezko ale chyba poczekam do lipca dzięki dziewczyny:)