Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Równowaga chemiczna

Kurde mam już dość jestem zryta czy jak?

Polecane posty

Gość Równowaga chemiczna

Biore tabletki długo już z 7 miesięcy i co miecha się dygam że jestem w ciaży. I znow jutro mam dostać okrews i już widzę że nie be.de miała że jestem w ciąży chociaż biore regularnie... po prostu mnie ochrzańcie i powiedzcie ze nie jestem w ciaży.

Gość eddesa
nie jestes :) nie schizyj albo pocztaj sobie na necie ile maja porocent zabezpieczenia i cie to uspokoi

Gość jestes w ciazy na pewno
:D

Gość Równowaga chemiczna
Boje się że jak będę zbyt spokojna to obróci się przeciw mnie :D i musze się podenerwowac.

Gość blondynka nr 1
Ja dopiero przymierzam się do brania tabletek, w czw mam wizytę u lekarza ale czuję że też będę na ciągłym stresie, chociaż tabletki mają największy procent zabezpieczania, nie powinny zawieść, 99 % a zawsze ten jeden pieprzony procencik :D

Gość Równowaga chemiczna
Mi nawet nie chodzi o ten jeden procent czy coś... ja sie wsyztskim martwie, najpierw szukam wsyztskiego że nie obniżyłam skutecznosci a potem doszukuję się objawów i mówię sobie ż ewsyztskie objawy które mam na okres to są od ciąży.

Gość myślę że szkalnka wody wystar
do współżycia trzeba dojrzeć. A ty zamiast się rypać weźs ię za naukę. Wtedy napewno nie bedziasz miała takich problemów

Gość Równowaga chemiczna
Jasne jasne, taki tekst to się zawsze zapodaje jak dziewczyna ma watpliwości... czyli uprawiać seks mogą tlyko osoby które mają powyzej 25 roku zycia i ustatkowane materialnie żeby mogły wychować ewentualne dziecko? Nie uważam tak... jestem ciekawa czy sama nigdy się nie bałaś ze jesteś w ciąży...

Gość anka159
Równowaga chemiczna : ja mam identycznie, tez biore kolo 8 miesiecy i mam schizy co miesiac! Moje odstepstwa od stalej pozry przyjmowania wynosza max.10min! to nie jest spoznienie, ale i tak mam stresa! teraz koncze opakowanie kolejne i juz przezywam czy bedzie krwawienie czy nie. Gdzies wyczytalam ze tabsy przy regularnym stosowaniu moga nie zadzialac tzn moga sie nie wchlonac tak od bez powodu i tez mam schiza czy moje sie wchlonely :/ ale tak jak mowia lepiej nie czytac takich bzdur to mozna w paranoej popasc:)

Gość eddesa
dokladnie jak napisalas BZDUR kurde nie rozumiem was dziewczyny czutacie te pierdoly, i w nie wierzycie, zamiast isc do lekarza i sie zapytac a tu jedna z druga siedza na forum i strasza

Gość Równowaga chemiczna
uf, ja naszczęscie dostałam krwawienie jak miałam dostać... jak zawsze :D a ciągle sie stresuje... jakaś głupia jestem :D

Gość anka159
fajnie masz! Mi zostaly jeszcze 4 tabletki i tez bede sie stresowac chociaz juz sie stresuje;/

Gość anka159
gdzies wyczytalam opinie lekarza na temat antykoncepcji i brzmi optymistycznie;) : Zabezpieczenie antykoncepcyjnie jest widoczne od 7 tabletki z pierwszego opakowania rowniez w okresie 7 dniowej przerwy. Nie wymagają Państwo dodatkowej formy zabezpieczenia ( ani prezerwatywy, ani stosunku przerywanego ani tabletki "po"). Ryzyko ciąży przy idealnym stosowaniu leku, wynosi 1 dziecko na 700 lat regularnego, codziennego współżycia. Życie weryfikuje oczywiscie skuteczność kazdej z metody. W przypadku plastrow i tabletkek przyjmowanych przez osoby niezdyscyplinowane wzrasta do 8 %. Na skuteczność złożonej antykoncepcji hormonalnej wpływa wiele czynników. Aż 47 % kobiet nie stosuje doustnej tabletki antykoncepcyjnej (DTA) zgodnie z zaleceniami lekarza zapominając o przyjęciu 1 tabletki a 22 % pacjentek pomija jedną lub więcej tabletek z miesięcznego blistra. Ponad 30 % kobiet rezygnuje z DTA w ciągu pierwszych 6 miesięcy jej stosowania. Brak dyscypliny w przyjmowaniu DTA jest przyczyną nawet 1-8 a nawet 20 % odsetka niepowodzeń związanych z tą metodą .Poniewaz stosowala ja Pani prawidlowo szansa na ciaze jest zerowa .

Gość ann///
same sobie stwarzacie problemy!!! Skoro tak sie boicie ciązy mimo brania tabletek i tak schizujecie co miesiąc to na pierwszu rzut oka widac ze niedojrzałyscie do seksu! Jaki ma sens sex jezeli ciagle zyjecie w strachu?!

Przede wszystkim nie pełen 1% a zaledwie 0.01% i to tylko w przypadku, kiedy coś wpłynie na antykoncepcję hormonalną. A to, że ktoś schizuje nie oznacza, że nie dorósł do seksu. Dla mnie ciąża byłaby tragedią i boję się jej jak diabeł święconej wody, ale z seksu nie mam zamiaru rezygnować.

Gość anka159
Poieram Katis!!!! Masz racje ze to ze ktos sie boi ciazy to nie oznacza ze niedojrzaly do seksu!!!!!!!!!!!!!!

Gość taka jedna normalna dziewczyna
PO tabletkach spada libido prawie do zera murowany udar mózgu możliwość nowotworów bezpłodność dzieci z ciężkimi chorobami

Gość ann//
Skoro wy bierzecie tabletki i dalej panicznie boicie sie ciązy i stresujecie to dla mnie to totalna głupota. Jaka radosc daje wam sex skoro tak sie potem martwicie??? I wy uwazacie sie za dojrzałe? Wiadomo ze nie ma 100% metody anty ale zeby az tak sie bac pomimo tabletek?! czyli uprawiacie sex mimo ze wiecie ze bedziecie sie potem stresowac ciązą. Poprostu super.

Gość anka159
a ja uwazam ze bzdury piszesz, chyba kazda ktora sie zabezpiecza przed nieplanowana ciaza robi to aby w ciazy nie byc bo nichce byc z roznych powodow i to nie ma sie nic do dojrzalosci seksu!!!!

Gość anka159
lepiej zeby sie zabezpieczaly niz zeby pozniej dzialo sie to co sie dzieje! A strach przed nieplanowa ciaza jest i bedzie. Sama sie zabezpieczam przed ciaza bo nie moge w tej chwili miec dzieci i boje ze antykoncepcja mozesz zawiesc!

Gość Równowaga chemiczna
Ej, kobiety, spokojnie no. wiesz, jeśli chodzi o niedojrzałość, to nie wiem czy u mnie to jest ten strach tym uwarunkowany... ja po prostu mam rodziców którzy nie wyobrażają sobie żebym mogła nieczytsa iść do ślubu... i dlatego ciąża byłaby dla mnie tragedią.. po mam kochającego partnera i dalibyśmy sobie rade... ale czułabym sie okropnie zawodząc rodziców. taka jedna normalna dziewczyna - libido mam bardzo satysfakcjonujące, a znam du.zo kobiet mających zdrowe dzieci po tabletakch, więc proszę Cie nie mów o czymś o czy nie masz pojęcia.