Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana anka

ciąża?!

Polecane posty

Gość zdesperowana anka

Witam! Od pewnego czasu dręczy mnie myśl o ciąży. ;( Otóż: Jakoś przed świętami Bozego Narodzenia uprawiałam seks z narzeczonym bez zabezpieczenia. po zdarzeniu zazylam tabletke escapelle (odpowiednik Postinoru). Krwawienie wystąpiło po kilku dniach. Po 2 tygodniach dostałam okres. Niedawno robilismy sobie 'dobrze'. Najpierw ON doszedł do orgazmu. Po czym ON wytarł sperme ze swoich rąk i z innych miejsc, na ktorych sie znajdowala. Przeszlismy do robienia 'dobrze' mi. najpierw ON robił to jezykiem a poźniej robił tradycyjna palcówkę. Czy to możliwe, żeby na jego palcach pyły plemniki? i czy możliwe jest zapłodnienie? Okres powinnam dostac przedwczoraj a nadal go nie ma. Wiem ze to 2 dni dopiero, ale chyba rozumiecie, że czlowiek w takich sytuacjach to głupieje doslownie ;p czytalam w internecie, ze escapelle może rozregulowac cykl. i moze od tego to wszystko. prosze o rzetelne odpowiedzi ;) z gory dziekuje :* Pozdrawiam Anka

Gość lekarzCTOkafee
kochana nasienie inaczej nazwe jeżeli było one na palcach partnera PLEMNIKI utrzymują sie kilka minut JEDYNIE jeżeli chodzi o obawy nie jestes w ciązy napewno.pozdrawiam.

Gość zdesperowana anka
dziękuję :* Troszkę się uspokoiłam. ale mam jeszcze pytanie: czy rozregulowanie cyklu rzeczywsice moglo miec zwiazek z ta tabletka?

jak najbardziej TAK!!! tabletki escapelle mają niekorzystny wpływ na cykl miesiączkowy!radze nie brać i skonsultować sie ze swoim lekarzem.Istnieją tez krwawienia po braniu tych tabletek

Gość zdesperowana anka
tabletke wzielam ze strachu przed wpadka :) chce skonczyc szkole i znalezc dobra prace i dopiero zaczac myslec o dziecku :) a dlugo potrwa ustabilizowanie sie cyklu?

U każdej kobiety stabilizacja trwa zupełnie inaczej...może stać sie tak że następna miesiączka bedzie regularna a może być tak że w ogóle jej nie bedziesz miała.....dopiero może pojawić sie po 50,60 dniach a jak już zacznie sie cykl może trwać tylko 3 dni zaledwie lub nawet do 1,5 tygodnia,potem bedzie sie regulować.Prosze sie nie martwić,nic zlego sie nie stało.

Gość zdesperowana anka
Dziekuje bardzo :* Naprawde sie uspokoilam :) spoznianie sie okresu wywolalo u mnie i mojego partnera niemala panike :)

Gość zdesperowana anka
a czy bole brzucha moga byc wywolane zazyciem escapelle? byc moze jestem przewrazliwiona ostatnio :)

Gość zdesperowana anka
naczytalam sie w internecie ze w poczatkowym stadium ciazy moga wystapic bole brzucha. i chyba moja psychika podswiadomie wykrywala jakis nawet minimalny bol :) byc moze spowodowany stresem :) dziekuje ze wszystko :*

Gość nie bierz sie za
zaden rodzaj sexu bo nie jestes gotowa...nie myslisz tym co trzeba tu tableta wczesno poronna i co to dalo? nadal bezmyslnie podchodzisz do sexu a potem temat na kafeterii zakladasz....bierz pigulki antykoncepcyjne i mysl...bo az mi cie zal.

Przepraszam,że się wtracę w wątek,ale jak zakładam temat to nie bardzo moge liczyć na jakąś odpowiedź:) Staramy się o dzidzię od jakiegoś czasu. @ powinnam dostac 04.02-nadal go nie mam,piersi mam powiększone,pełniejsze niż wykle i wrażliwe. Myślicie że już mogę zrobić test? Boję się rozczarowania, tak bardzo bym chciała już mieć pod serduszkiem maluszka

tak i napewno test bedzie wiarygodny wiec rob i daj znac :) trzymam kciuki :)

emamcia? Mówisz serio? Aż mi serce zabiło,że ktoś wierzy że to juz :-) Moze się będziecie śmiały, ale mam stracha przed zrobieniem testu,takie emocje we mnie się kłębią że hohohooo:-)-za bardzo marzymy o dziecku:) Ale jutro do apteki i pojutrze rano zobaczymy:))

Gość zdesperowana anka
hmm moze i uprawianie seksu bez zabezpieczenia jest bezmyslne, ale nieraz dziala sie pod wplywem chwili. Czasami pokusa jest tak duza ze nie mysli sie o konsekwencjach :) ale oczywiscie zgadzam sie z tym ze powinno sie myslec przed i podchodzic racjonalnie do sprawy :) zawsze uzywalismy jakies srodki antykoncepcyjne :) a co do 'nie bierz sie za' to widze ze jeszcze nie doswiadczyles sytuacji, w ktorej trudno sie oprzec. Pozdrawiam :) PS. do Kolorowa Parasolka mam nadzieje ze test wyjdzie pozytywnie :) powodzenia :*