Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18tc

Pierwsze ruchy dziecka - jak to odczuwalyscie?

Polecane posty

Gość 18tc

Czekam na pierwsze kopniaczki mego Malenstwa i sie doczekac nie moge. Dzis czuje takie drgania na dole brzucha - jakby mi nerw skakal a moze to Malenstwo? Jakis tydzien temu czulam jakby mi sie woda w brzuchu przelewala - barzo intensywnie - tez myslam,ze to ruch Malenstwa ale chyba za wczesnie bo to byl 17 tc ( a pozniej byla cisza - do dzisiejszego "drgania")

TO zapewne pierwsze ruchy dziecka!!,dalej z tygodnia na tydzień będziesz je czuła coraz intensywniej,może nawet o podobnych porach-ja tak mam..

Gość kitusbajdus
ja w 17- 18 tygodniu czułam smyranie, jakby myszka pazurkiem skrobała. Później coraz wyraźniejsze ruchy, a teraz - 32 tydzień to mi centralnie kopie po pęcherzu i nie tylko :-)

Gość ja poczulam w 20 tygodniu
takie fajne uczucie jakby zabka sobie plywala. teraz kopie coraz mocniej (27 tydz ciazy) i rzeczywiscie o stalych porach.

Gość 18tc
kazda inaczej :) Czyli myslicie ze te "drganie jakby nerwu a raczej miesni" to ruchy Dzidzi :)

Gość 16tc
ja poczulam cos takiegp przedwczoraj. myslalam ze to moze maluch, ale od dwoch dni cisza i sama juz nie wiem :(

Gość 18tc
moja tesciowa mowila mi, ze na poczatku nie czuje sie ruchow Dziecka codziennie

Ja pierwszy raz poczułam konkretnego kopniaka w jajnik w 20 tc. Może wcześniej na takie bulgotania nie zwróciłam uwagi. Teraz są już takie konkretne ruchy: kopniaczki, bulgotania i takie jakby drgania mięśni :)

Gość 18tc
Czyli Malenstwo mi przywalilo ;) HURA HURA HURA

ja pierwsze ruchy w polo 16 tyg poczulam a to moja pierwsza ciaza...i z dnia na dzien sie robily coraz mocniejsze i szlo je odczuc...chociaz nie bylam pewna bo faktycznie z poczatku to tak akby bąbelki..takie smyranie a czasami jakby nerw wlasnie... dzis jest 18 tc. i czuje je bardzo dobrze..i bardzo czesto :)

Gość alez ja wam zazdroszcze
ja jestem dzis rowne 14 t w ciazy i jeszcze kompletnienic nie czuje...a juz tak bym chciala...:)