Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az wstyd sie przyznawac

Jak to jest mieć dziecko?

Polecane posty

Gość eva z pragi
a ja mam taką znajoma która przyjechała kiedys do mnie i była w 8 m-cu ciazy i tak zgadałysmy sie , ona miala prace i kariere przed sobą , ciaza nieplanowana , od początku gdy dowiedziala sie o ciazy była przygnębiona i zła , a gdy była w 8 miesiacu mówi "ah ! po co mi to było potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " i zła była , byłam w szoku ! :O a moja mama mówi do nie j ze nie mozna tak mówic , a teraz ma roczną córkę i jest zadowolona bardzo , takie odnosze wrazenie

Gość moi przyjaciele
...mają półroczne bliźniaki. Jak bym Wam powiedziała, jak szybko zaczeli imprezować, to byście nie uwierzyli... :P A jakość imprezowania różni się jedynie tym, że zawsze jedno z rodziców zostaje trzeźwe :P Ale wychodzą oboje. Ale z drugiej strony, pomijając imprezowanie - bo z tego się zazwyczaj po prostu wyrasta :P - ale w kwestii np podróżowania to NIKT mi nie wmówi, że dziecko w niczym nie przeszkadza, że się da. Owszem, da się, ale to już zupełnie inne podróżowanie. Nie bardzo wyobrażam sobie survival w Maroku, albo przemierzanie Kambodży czy Indonezji z dzieckiem przy boku! (młodszym niż 16 lat :P).

Gość konolisadna
poprostu jej milosc macierzynska narodzila sie razem z dzieckiem:) lepiej pozno niz wcale

Gość tez tak myslee
albo zwiedzanie Muzeum z placzacym dzieckiem w wózku ;)

Gość tez tak myslee
jak to lepiej pozno niz wcale? w ogole panuje jakies chore przekonanie ze baby musza rodzic MUSZĄ bo inaczej jest to cos zlego :o

Gość parysianka
a my narazie nieplanujemy , jestesmy dopiero pół roku po slubie

Gość konolisadna
jesli si eplanuje egzotyczne wakacjie, to z dzieckiem latwo nei bedzie, chociaz napewno da sie rade:P po prostu dzidzie z baabcia na tydzien zostawiamy i w droge....:) wielu ludziom sie priorytetyu zminiaja po narodzinach dziecka, wiec planuja wakacje bardzije rodzinne np morze, plaza czy jeziorko:)

Gość konolisadna
mysle ze czlowiek powinienzyc tak jak uwaza, tak jak chce, nie ma napewno reguly... i zwiedzanie egzotycznych krajow napewno latwiejsze bez dzidzi. ja mysle ze my po slubie troszke popodrozujemy, nacieszymy sie zyciem tylko we dwojke, a potem postaramy sie o malenstwo:) i wcale nie bede sie czula pokrzywdzona tym ze z dzidzia siedze w domu, wiadomo,,wychowywanie dziecka nie jest latwe,powrot pozniej do pracy rozwniez nie... ale kto mowi ze zycie jest latwe...:O

Gość parysianka
to zalezy jakie są babcie i dzidkowie , bo moi rodzice i tesciowe pracują niemieliby czasu nawet gdybysmy z mezem mieli dziecko i raz na jakis czas poprosilibysmy ich o popilnowanie , no chybaze w niedziele .., ale jakies dłuzzsze wczasy by odpadły

Gość oOOoSSSSa
kazdy uklada sobei zycie tak jak chce, czy chce byc singelka, zona i matka , tylko matka, czy tylko zona.... nie ma reguly, kazdy jest kowalem swojego losu:classic_cool:

"konolisadna to jest tak ,z e nawet jesli jest wpadka, matka noszac dzidziusia 9mc, angazuje sie bardzo emocjonalnie.... gdy sie juz urodzi dzicko jest wielkim szczesciem, i mimoze dzidzia nie planowana rodzice kochaja je calym serce, watpie ze to przeslodzone jest, cociaz i takie sytuacje sie zdarzaja " Ale brednie:O.

Gość modliskia
a co wy tak z tymi wakacjami,, ludzie czasmi cale zycie bez rzadnych wyjazdo i jakos zyja???? a czas mozna ciekawie spedzic w parku, za miastem , nad jeziorkiem czy spacerujac po lesie.. jesli uwazcie ze dziecko bedzie dla was w zyciu zbednym balastem to nei powinnescie ich miec.... proste....

Gość konolisadna
amant Wszech Czasów k.odwetowa cos taki twoj komentarz malo argumentami potwierdzony:O

Gość parysianka
na dziecko trzeba byc gotowym .., dziecko to radość szczescie , ale takze kłopot i obowiazek

do kolisanda - nie wyzywaj nikogo od idiotek, troche kultury... uwaznie przeczytaj, mamama111 napisala, ze wychowuje dziecko sama!

Gość bngg
konolisadna mamamaa11 przeciez ma meza idiotko idiotko, sama napisala ze nie ma meza wiec najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem, kolejna pierdolnieta mamuska , bez obrazy dla tych normalnych ktorych jednak jak na lekarstwo

Interesujace jest to, ze te wszystkie zapalone mamuski strasznie sie denerwuja jak ktos probuje powiedziec, ze mozna miec ciekawe i dajace satysfakcjie zycie bez dzieci :D Wg nich to od razu egoistki i nie 100% kobiety :D

Gość mamuska 1
pewnie, że można mieć satysfakcjonujące życie bez dzieci. Każdy wybiera to co lubi.

mamuska1 - no wlasnie....Ja tez tak uwazam. Tylko tez zauwazam, ze wiekszosc kobiet, ktore maja dzieci czuja sie \"lepsze\" od tych co ich nie posiadaja. Mysle, ze to indywidualna sprawa i nikt nie powinien osadzac innych.....