Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaaaaaaaaaaaa

ogrzewanie gazowe mam pytanie!

Polecane posty

Gość gosiaaaaaaaaaaaa

mam mieszkanie w starym budownictwieok 50m2 chce zalozyc gazowe i zastanawiamsie czy to dobry pomyslboje sie za rachunki beda za wysokie ktos sie wypowie w temacie ile placicie i jaki metraz jaki piec zalozyc? i czy wybor pieca ma wplyw na wysokosc rachunkow moze oceplic od wewnatrz mieszkanie i jak?

Gość jakajaka
jak stare budownictwo to nie polecam mam 67m2 i płace w zimie co 2mc 1200zł w inne m-ce ok 300zł potrzebny jest piecyk dwufunkcyjny, nie polecam piecyka firmy Urlich, słyszałam ze dobre są Junkersy

Gość gosiaaaaaaaaaaaa
az takie sa rachunki za gazowe ogrzewanie?????

Gość jakajaka
tak, szczególnie w starym budownictwie jakim mieszkam

Gość gosiaaaaaaaaaaaa
i piec nie ma nic do tego? a gdyby ocieplic

Gość jakajaka
ale w jakim sensie piec bo nie rozumiem?? a jak ocieplisz, uszczelnisz okna to pewnie mniejsze ze rachunki beda

Gość gosiaaaaaaaaaaaa
chodzi mi ze sa rozne piece wiec mze niektore sa bardziej oszczedne nie wiem a ociepic od wewnatrz styropian albo folia nie wiem sa chyba na to sposoby

Gość jakajaka
ale mi sie wydaje ze tu nie chodzi o piec, czy oszczedny czy nie, ale o to ze jak nieocieplone jest mieszkanie to wtedy piec wiecej gazu spala zeby było przynajmniej jakies tam ciepło czuc a podałam Ci firmy pieców pod względem awaryjnosci

Gość jakajaka
a mozesz np okna ocieplic- watą i tasmą zeby to zimno nie dostawało sie do mieszkania mozna tez styropianem własnie ściany ocieplic i panele na to połozyc

Gość gosiaaaaaaaaaaaa
mam nowe okna nie wiem co robic

Gość jakajaka
ja proponowałabym załozyc kominek na drewno w jakims pokoju i podłaczyc tez do wody i grzejnikow, ja tak robie na wiosne bo sie nie opłaca gazem ogrzewac, a tak to kominek wyniesie mnie jednorazowo ok 3tys, a do kuchni butle z gazem;)

Gość gosiaaaaaaaaaaaa
😭:(

Gość naturalnaaaaaaaa
gazowe chyba najwygodniejsze

Gość gość
no to jest jakieś rozwiązanie to ogrzewanie gazowe... wiesz ja sama mam taki piecyk gazowy, ale umowe na ogrzewanie mam podpisana z termiką, jak chcesz uzyskać więcej informacji, to może wejdź tutaj www.termika.pgnig.pl/kogeneracja-gazowa/ ja sama zanim się na cokolwiek zdecydowałam, to przeczytałam sporo informacji na ich stronie