Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamotanaa

pytanie o studia

Polecane posty

Gość zamotanaa

mam pytanie czy jesli nie zalicze przedmiotu w sesji zimowej a pozniej nie uda mi sie to takze w marcowej sesji poprawkowej to mam jeszcze szanse poprawiac to we wrzesniu bezplatnie??

Gość studęt
Nie! Musisz wziąć waruneczek.

Gość joko02
nie, wtedy zostaje Ci warunek

Gość senioritkaaaaaaaaaa
no co ty... nie zaliczyłaś w sesji poprwkowej to bierzesz warunek- kosztuje ok 150 zł chyba ze nie chcesz tarcić kasy no to baju-baj studia;)

Gość GSDFGg
u mnie na politechnice z niektorych nie da sie wziac warunku ;D baju baj :D a warunek to nie srednio 150 zł tylko zalezny od punktow ECTS .... 1pkt = 100 zł

Gość zamotanaa
aa warunek czyli powtarzam przedmiot caly rok???to dopiero moja pierwsza sesja i nie wiem o co chodzi ;/

Gość joko02
warunek oznacza, że jestes warunkowo wpisana na kolejny rok i musisz zaliczyć jeszcze ten niezdany egzamin

Gość Anq
Jezeli jestes na pierwszym roku...nie zdalas egzaminu...nie zdasz poprawki...to wylatujesz!...warunki mozna brac po drugim roku studiow. na pierwszym roku nie przysługuje warunek.

Gość ale nudyy
zależy od uczelni na wielu przysługuje

Gość Anq
chyba na prywatnych... Jak mozna dac komus warunek na pierwszym roku...nie zdal pierwszej sesji to znaczy ze pomylil studia albo za wysoko poprzeczke sobie podniósł...

Gość bampeciara
na pewno na UG i UAM przysługuje na pierwszym roku

Gość zamotanaa
kurcze nie wiem wydaje mi sie ze u mnie sa warunki na pierwszym roku,slyszalam ze po pierwszy semestrze nie mozna wyleciec,dzieki wzystkim za odpowiedzi

Gość help mnie
jak to nie można? chyba ktoś Cie okłamał, jak nie zdasz 2 przedmiotów to wyrzucą Cie z każdej uczelnii

u mnie warunek kosztuje 250zl i niby na pierwszym roku nie mozna bylo go brac, ale chyba juz sie cos pozmienialo w kazdym badz razie wszystko zalezy od uczelni

Gość Anq
dziwne bo ja skonczylam UAM i na pierwszym roku jeden nie zdany egzamin=wylot. Na kolejnych latach 1 nie zdany=warunek, 2 nie zdane=wylot.

u mnie mozna miec max 2 warunki, jak wiecej to cofka

Gość sa rozne sposoby
Anq wylot to ty masz zamiast mozgu

Gość Anq
Sa rozne sposoby o co ci chodzi? No soryy ale jak ktos dwa razy sie nie nauczyl to za trzecim nagle sie nauczy? W ogole bym wycofala warunki, chyba ze w specyficznych sytuacjach, kogos spotkala tragedia itp....ale nie ze gowniarstwo sie nie nauczylo raz i drugi i chce byc wielce studentami. Kuzwa pracy dla ludzi po studiach nie ma to niech podniosa poprzeczke, zeby jakos selekcje zrobic a nie, ze potem byle matoly z mgr przed nazwiskiem lataja....

Gość sa rozne sposoby
Anq - -niektorzy jeszcze na studiach pracują. Nie to co ty pewnie na dziennych siedziałaś na garnuszku rodziców :O

Gość Anq
tak, na dziennych studiowalam, ale pracowalam i mialam stypendium...praca nie praca caly semestr byl czas zeby do ksiazek zajrzec...a nie lament na ostania chwile.

Gość sa rozne sposoby
Anq , zreszta niektore prywatne uczelnie reprezentuja wyzszy poziom niz ci sie wydaje :O Wiec z autopsji jaki ja mam materiał na uczelni panstwowej, a jaki ma moja siostra studiujaca ten sam kierunke tylko na prywatnej. I powiem ci szczerze ze nie wiem czy bym sobie dała rade :O

Gość sa rozne sposoby
Anq - nie myl dorabiania z pracowaniem! :O

Gość Anq
tak, tak...moja siostra tez miala wiecej materialow i notatek...ale zaliczenie dostawali za prowadzenie zeszytu...

Gość Anq
Nie dorabialam tylko pracowalam, za normalna pensje na 3/4 etatu...jadac naraz 3 kierunki studiow....po prostu nie mialam na nic innego czasu, a z wykladow musialam zrezygnowac na rzecz czytania ksiazek po nocach.

Gość sa rozne sposoby
Anq - widzisz, ja studiuje na uniwerku a mi tez nieraz stawiaja oceny za ladne oczy :classic_cool: I bądz tu mądra. Na dodatek u mnie po 100 osób na sali i wszystko można ściągnąć. U niej po 15 osób gruba i nie ściągniesz nic, heh, dobrze ze tam nie poszłam (a tez na poczatku chciala) :O

Gość poducha_
Anq po co Ci aż 3 kierunki?

Gość poducha_
sa rozne sposoby--- a w jakiej uczelni studiujesz?

Gość Anq
UAM to jedna wielka sciema. Wcale nie jestem dumna ze 2 kierunki ukonczylam na tej uczelni. Dyplom nic mi nie daje bo teraz kazdy moze miec dyplom (wiem bo aktualnie zajmuje sie pusaniem prac mgr i nawet z panstwowych uczelni mam klientow...choc 70% to prywaciarze...).

Gość sa rozne sposoby
UW