Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukująca odpowiedzi

do dziewczyn znających się na stylu

Polecane posty

Dziewczyny! Chce zrobić listę rzeczy, które są obciachowe, tandetne i nie pasują młodej, chcącej elegancko wyglądać dziewczynie. Mój styl jest raczej stonowany, z racji zawodu ubieram się dość konserwatywnie, ale czasami lubię zaszaleć – nie chcę popełnić gafy… Piszcie. Przeglądałam różne fora i troszkę już wyszukałam: cekinki, białe kozaczki, różowy kolor, chustki arafatki (ktoś tu o nich pisał – ale dlaczego?), tipsy, blond włosy i odrosty (he he), nadruki i brylanciki na tylnych kieszeniach spodni, co jeszcze? Piszę tu, a nie na urodzie, czy modzie, bo tu zawsze więcej ludu...

Gość asiax91
frędzelki przy spodniach czy przy bluzce xD łaty na spodniach no i to co powyżej napisałaś równiez

Gość ja mam ja mam
bluzki do pępka :P mini spodniczki ledwo zakrywajace tylek :|

no tak, bluzki odkrywające brzuch to na pewno

Gość hdsbsbj
Mini przy grubych nogach, dekoldy przy obwisłym biuscie, zbyt obcisłe ubrania typu kupowanie 38 gdy nosi sie 40. Obciachowe sa tzw.ciuszki rynkowe. Przejdz sie na rynek w malym miasteczku to bedziesz wiedziala co nie jest w dobrym stylu.Ja mam świetny przykład jak sie nie ubierać.Siostra mojego męża to dresiara kupująca ubranka na rynku w najgorszym stylu.Często ma na sobie sweterki obcisłe w jaskrawym kolorze z mega dekoldem o długości odsłaniającym brzuch( pasztet,aż oczy bolą więc tymbardziej straszny widok). spodnie z ozdobami na kieszeniach, spodnie w jasnym kolorze ze strasznego jeansu. Solarka polegająca na sesji 2 razy na tydzien przez pare miesiecy. Krzywe zęby, zepsute co najgorsze.Wrr,wystarczy

Gość blaaa blaaa
zlote paski, torebki, sandalki, klapeczki, ogólnie zlote tandetne dodatki

Gość super że masz taką rodzinę
teraz. A mąż normalny?

Gość super że masz taką rodzinę
Złote sandałki? Nie zgodzę się. Do kreacji na okazje są jak najbardziej, może jako tenisówki na co dzień straszą.

Gość blaaa blaaa
ztote sandalki do keracji + ladne dodatki jest ok, ale mi chodzi o to ze jakies 2,3 lata temu panowal szal na zlote dodatki i skrecalo mnie jak widzialam dziewczyne ubrana np. mini, bluzeczka do tego jakies zlote klapeczki, zlota torebka, pasek itd jeski cos jest noszone w umierze jest spoko, a jesli ktos jest ubrany caly na zielono, rozowo czy zloto po prostu wyglada to smiesznie. Takie moje zdanie

Gość hdghfdh
hej, ej sory ale ty sama jesteś obciachwa różowe kolory, nadruki i brylanciki na spodniach, białe kozaczki, tipsy, bluzki do pępka, i minispódniczki, no i opalka z solarki... te żeczy są zajebiste, cool i trendy ja nie wiem jak można wogóle pomyśleć że są obciachowe, ej sory ale wy jesteś ze wsi chyba, ską się ogóle biorą tacy ludzie? zajefajna opalka z soraki obciachowa, też coś...

Gość kucza Pola
bo solara jest oblesna chyba,z e stosuje sie ja z umiarem to mzoe byc..

w solarium trochę się opalam, ale latem i to tylko dlatego, ze słońce mnie dość mocno przypala, a poza tym to z natury wyglądam jak córka młynarza. ale raczej z tym nie przesadzam, bo i po opaleniu się wyglądam dość blado... no, rynkowe ciuszki jak dla mnie odpadają. na szczęście nie w "moim stylu"

Gość i na bazarku mozna kupić
znalazłam ostatnio topik biały za 30 zł. dobrze sie pierze , świetny do marynarki i cena ... nie zgodze sie ze stwierdzeniem że na rynku wszystko be..

Gość papryczka12
kazdy niech sie ubiera jak chce. skoro podobaja ci sie cekiny to je nos a nie patrz na to co pisza w necie. kazdy niech ma swoj rozum

Gość sexi skinny bitch
blond wlosy i odrosty to moze wygladac fajnie jezeli pasuje do twojego stylu , patrz Sienna MIller, kate moss, Malo jest naturalnych blondynek; ale wtedy twoj styl musi byc nonszalancki tzw niedabala elegancja. Nie podobaja mi sie 20 latki przesadnie zadbane to pasuje starszym kobietom. Szczegolnie stylizowane wlosy albo loki. OChoty to wyglada po prostu tanio i jak bys sie starala zbyt bardzo. Mlodosc sama w sobie jest ozdoba. trzeba byc elegancka lae na luzie. Na pewno inwestycja w drogie ciuchy. Kilka ciuchow nie pelna szafa gowna za przeproszeniem

Obciachowe są panie po czterdziestce ubrane w błyszczące ciuszki nastolatek,z blond "tapirem",i od rana makijażem jak na dyskotekę. To co pasuje nastolatce nie pasuje jej mamie...Po prostu odrobina umiaru:)

Gość proponuje przejzec
stronki on line sklepow z ciuchami typu . next, new look, littlewoods, i inne a zobaczycie co sie teraz nosi :)

Gość a wiecie ze teraz
do sandalkow na szpilce nosi sie skarpetki ?:/ i to kolorowe??

Podobno ubierając się nieodpowiednio do wieku niektóre dorosłe kobiety w ten sposób rekompensują sobie nieudane dzieciństwo czy młodość. Coś w tym może być. Znam 37-łatkę namiętnie chodzącą w różu, w uszach motylki… a ma 16-letniego syna

Gość za małe rzeczy
zwłaszcza jak sadełko i boczki wystaja z pod obcisłych bluzeczek .

Gość heh____________
znam taka co w rozowym dresiku welurkowym chodzi i wlosy ma na blond z odrostami a ma ...42 lata :(

Gość dziewczyna z komputera
nie zgadzam sie że jakikolwiek kolor, sam w sobie jest obciachowy Nawet różowy :) jeśli jest użyty w odpowiednim fasonie, tkaninie i okazji - będzie ok. Wg mnie nie ma rzeczy jednoznacznie "obciachowej" - bo czasem super mini na kimś wygląda niesamowicie ślicznie a czasem elegancki klasyczny kostium wygląda "nie na miejscu" Odkąd ustabilizowął się mój styl, nosże się raczej klasycznie i elegancko, można powiedzieć że minimalistycznie. Nazywam to "leniwą elegancją :) " bo nie chce mi ise często kombinować co z czym pasuje - więc mam rzeczy które generalnie prawie wszystkie do siebie pasują :) Jednak jest w tym pułapka i otym chciałam napisać.:) Jeśli jest się młodą, pęłną wdzięku, świeżości i klasy kobietą - takie stonowanie ma smaczek. ale kiedy latka lecą (tak tak) - warto sięgać po odmładzaące kolory i fasony, bo ten styl staje się zbyt poważny. Nie mówie o tym, żeby biegać w ciuchach nastolatkowych i wyglądać jak dzidzia piernik :D. Jednak do tej "leniwej elegancji" trzeba ciągle dorzucać jakiś "trendy smaczek"

Gość papryczka12
obecnie trendy w modzie sa rozne. zobaczcie jak chodzly malolaty w ubiegle lato... legginsy i mini.... a jeszcze 2 lata wczesniej wszyscy uwazali by taki stroj za tandetny..:P

Moja sąsiadka ma 35 lat i biega w krótkich miniówach a w lecie w spodenkach....ale z bólem serca muszę przyznać że ma najzgrabniejsze nogi świata i zero celulitu:( poza tym wygląda normalnie...nie jakaś tam malowana lala. Czy waszym zdaniem w tym wieku mini jest ok?

Gość dziewczyna z komputera
wg mnie mini jest ok jak się ma co odłsonić, bez względu na wiek. I oczywiście ze względu na okazję JJa "po domu" łażę krótko, ale do pracy - nigdy

Gość IWETTA**
jak sie ma ladne mlode zgrabne cialo to i w worku na ziemniaki bedzie sie dobrze wygladac. najwazniejsze jest : dobre buty i fryzura.

Gość chora jora
zbyt ciemny puder, za czarne oczy i rozowe usta- to jezeli chodzi o wyglad ubior- buty z czubem, na bardzo cienkim obcasie

ja mam zawsze problem z butami. nie dość, że nie znosze ich kupowac, to potem zawsze a to za małe, a to obcas niewygodny... jaka jest recepta na udane zakupy butów?

czytając Was dochodze do wniosku, ze nie jest ze mną źle!!

Gość kwestia mody
ubior- buty z czubem, na bardzo cienkim obcasie za jakis czas znow beda modne. i bedziecie takie nosily. tak bylo ze spodniami typu Pumpy . rurki, dzwony , legginsy bluzki nietoperze... wszystko wraca :)