Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egrrrree

od kiedy kubek zamiast butelki??

Polecane posty

Gość egrrrree

mam 7 miesiecznego synka i tak sie zastanawiam, od kiedy juz mozna zamiast w butelce podawac mleko w kubku?? mam taki niekapek z silikonowym dziubkiem, uzywam go narazie do picia ale czy mleko tez juz podawac w podobnym?? JAk wy robicie??

ja mam dziecko 1rok i 4 m-ce i do tej pory pije z butelki i mleko i picie , przyzwyczajaj od małego

Gość egrrrree
wlasnie wiem bo starsza corcia tez dlugo miala butelke i teraz ma wade zgryzu, dlatego tak pytam

ja moją półroczną córcię uczę od tyg picia z niekapka i wreszcie załapała o co chodzi. Do tej pory miałam problem bo za żadne skarby nie chciała pić z butelki. Dałam więc spokój i zaczęłam uczyć z niekapka.

Młoda ma 5 miesięcy, jeszcze nie wprowadzamy nic do diety ale jeśli zaczniemy wprowadzać kaszki, to od razu z niekapka albo z łyżeczki (smok z butli zaburzył technikę ssania i dziecko nie chciało piersi, co rusz była nauka na nowo).

Gość poprostu SAGA
a podobno niekapki powodują wady zgryzu więc jak to w końcu jest??? :o moja ma rok i nadal na butli. Czasami normalnie z kubka/szklanki sie napije.

Gość Klarisssaaa
moj syn ma poł roku i pije juz z niekapka ale jak narazie tylko soczki ale mam zamiar podac mu mleko rowniez z niekapka i oduczac powoli butli!!!!

Gość z ta wada zgryzu to jakies
brednie ! od butelki i niekapka nie mozna miec wady zgryzu bo dziecko pije max 10 min . wade zgryzu moga byc wrodzone i dopiero sie ujawniaja jak dziecko ma juz zabki lub od ssania palca . moje obie corki piły z butli do 1,5 roku z niekapka do 2 lat a smoczka ssaly do około 2 lat - i zadna nie ma wady zgryzu co wiecej powiem maja piekne zabki i zadnej prochnicy .

Gość Klarisssaaa
to ze twoje dzieci nie maja wady zgryzu to nie znaczy ze to brednie iz od butelki mozna takowa wadę miec zapytaj kazdego lekarza!!!ja nie chce zeby moj syn latałz butlą do 5 roku zycia

Gość przeciez dziecko nie ma
butelki w zebach caly dzien tylko pare minut to w jaki sposob moze powstac wada ?! dzieci moich kolezanek tez nie majac wady zgryzu mimo ze długo z butli piły . jednej corka pila z butli nawet do 3 roku zycia .

Gość Klarisssaaa
to z czego bedzie piło dziecko to sprawa idywidualna kazdego rodzica a do 3 lat to chyba lekka przesada zeby dziecko jadło z butli!owszem cały dzien dziecko nie ma butelki w buzi ale je 3-4 razy dziennie z niej mleko!

Gość ochydna woda
za dużo tych pierdól na rynku ot w czym tkwi problem ;)

Gość Klarisssaaa
na opakowaniu od herbatki pisze tak:częste lub stałe picie z butelki moze spowodowac prochnicę dlatego:jak najwczesniej przyzwyczajaj dziecko do picia z łyżeczki lun kubeczka itd. wiec chyba nie napisali tego od tak sobie prawda??

mój szkrabe nie chcial za nic w świecie z butelki, nawet mleka, bardzo malo pił, tylko sie smoczkiem bawił, jak dałam niekapek to odrazu zalapał miał wtedy 6 miesięcy, teraz ma 9 i nawet nie rusza butelki ze smoczkiem,

moim zdaniem nie ma reguły, mojej siostry dzieciaki butle do roku piły, smoczków zero ,a wady maja