Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malujeme oczy

krok po kroku jak malujecie swe oczęta !!! ?

Polecane posty

Gość malujeme oczy

:)

Otwieram pudełeczko z cieniem. Przejade po tym palcem ze dwa razy. Maznę powiekę, staram się, żeby nie wyjechać na boki. Dodaję ciemniejszy cień po bokach powiek. Maznę kredką. Muszę ja później lekko rozetrzeć, bo zazwyczaj maznę krzywo. Jedna warstwa tuszu i biegiem do pracy:D Całość zajmuje mi jakieś 2 minuty:)

Gość malujeme oczy
następne następne :D

Od 100 lat slipiów nie maluje , bo mi łzawia , a nie maluje tez się wcale bo zaraz mam wysypkę okropną :(

nakładam na powieki cien matujacy, pozniej cien jakis kolorowy, zewnetrzne kaciki oczu czarnym cieniem traktuje, potem kredka, tusz.. i to wszystko :P

Trochę purdu na powieki i rzęsy, potem kreski linerem na górnych powiekach, potem kilka razy tusz ma rzęsy, żeby był dobrze podkręcone i pogrubione i gotowe;)

Gość upupup

Gość szarą miękką kredką
robię kreski na górnej powiece, rozsmarowuję lekko palcem, cień (beżowy) na pędzelek - przejadę po powiece, rzęsy tuszem. Oczywiście różne opcje - może być bez kreski, może być różny cień, może nic nie być :-) .

Gość kurkumma
Jeśli chodzi o taki codzienny makijaż to: 1. nakładam bazę Oriflame na powieki 2. pędzelkiem nakładam cień MAC Mauvement / albo druga wersja: nakładam jakiś cielisty cień i maluję kreskę eyelinerem 3. nakładam dwie warstwy tuszu do rzęs Oriflame bądź Maybelline Voila :)

nakładam cienką warstwę podkładu, czasem trochę pudru na powiekę, pod okiem nieco wiecej pudru :P, nakładam jasny cien na powiekę ruchomą, brązowy na zgięcie i wyciagam trochę za wewnętrzy kącik oczu i do góry, robię brązową kredkę do połowy na górze i dole, nakładam ciemnobrązowy cień na samą kredkę, tuszuję rzęsy, strzepuję nadmiar pudru wraz z ewentualnie osypanym cieniem :p Tak najczęsciej :P

Gość
Otwieram szafkę, wyjmuję puder płynny z pędzelkiem, tusz ze spiralką, biorę lusterko , końcówką pędzelka kładę puder na czoło i policzki, takie malutkie kropki, nie za dużo, dokładnie rozścieram, pózniej maluję oczy tuszem, lekko podkreślam rzęsy, wkładam okulary :).

1: podklad 2: jasny cien np jasny braz 3: ciemniejszy cien np złoty braz dodaje na po pokach powiek 4: zalamanie powieki podkreslam złotym cieniem 5: przy rzesach robie kreske ale fioletowym cieniem, lekko rozmazuje przy koncu zeby kolor wchodził bezposrednio na ten złotobrazowy 6: pod okiem rowniez dodaje troche fioletu ( wlasnie tak teraz mam pomalowane oko :)

a no i zapomialam o tuszu do rzes, oczywiscie tuszuje i gorne i dolne rzesy dla podkreslenia :)