Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKAAAAAAAAAAAAAAA

jakie mleko, azs POMOCY

Polecane posty

WITAM. moje dziecko ma 8 miesięcy i od 3 miesiąca skarę białkową. Na początko wysypka była tylko na szyji , kolanach, teraz wszystko znikło i pojawiło się na buzi. Ma okropne liszaje, krostki, twarz strasznie czerwona wygląda jak poparzony. Nie wiem co robić, pediatra dużo pomógł ale nadal nie wiem co mam robić, wizyta u alergologa za 1 miesiąc. Bebilon Pepti - uczula, Nutramigen wychodzi na to,że też, Bebilon Amino nie produkuja - a na specyfik za 170 zł nie za bardzo mnie stać, nie wiem co mam mu dac do jedzenia. Zastanawiam się czy może zamiast mleka dawać wodę z kaszka np. ryżową?? czy to nie za mało zamiast mleka? produkty zywieniowe wprowadzamy wolnymi kroczkami ale uczulony jest chyba na wszystko:(:(. Obecnie nie wiem co robić, pomóżcie/.

ale te mleka nie są dla alergików.

kup sinlac - w aptece dostaniesz lub np w tesco to jest rodzaj kaszki . a w czym kapiesz dziecko ? bo to tez wazne ! jakie kremy /balsamy i mydło stosujesz?

witam, mój synek na szczescie nie ma skazy, ale córeczka mojej siostry tak, pediatra przepisał prosobe mieszanke sojowa jest tylko na recepte, kolezanki dzidzia pije isomil tez podobna mieszanka

celi - kąpiemy w oilatum, nadmanganian potasu, czasem w krochmalu - ale mu nie pasuje. kremy_ oilatum, dipobase, cutobase, protopic 0.03%, krem specjalny z emolium, wazeliza biała zwykła, = wszystko praktycznie do bani, dzis zastosowaliśmy elidel- swędzi go i piecze

a ten sinlac mozna stosować tylko z wodą? chyba po tych kaszkach jest jeszcze gorzej - rany jak mi to dzieciątko wygląda i jak cierpi.

kasiulka- ale nie wiem czy mój mały nie jest czasem na soję uczulony wszystko możliwe , boję sie coolwiek zrobić bo twarz wygląda strasznie

upppppppppppp

moniko sinlac jest do robienia na wodzie dla alergików jak mała usnie to klike wiecej

Gość tata i mama w jednym
moniko jestes pewna ze dziecko ma skaze bialkową? Przeciez nutramigen stosuje sie wlasnie na skaze wiec on nie moze uczulac no chyba ze inny skladnik tego mleka. Nie jestem lekarzem ale nie czekalbym az mc. Nawet gdybym nie mial kasy to bym sie zapozyczyl byleby prywatnie zrobic testy alergiczne jak najszybciej. Widac ze sama nie wiesz co malego tak uczula. Jest bebiko sojowe bez recepty za 10 zl chyba moze to podaj. Ile stosowalas kuracje nutramigenem? Aha jeszcze jest melko pro sobe i humana jakos tak to sie pisze. One tez mogą byc stosowane przy alergii pokarmowej. Z maści to powiedz lekarce by ci zapisala masc robioną w aptece za 5 zl kupisz ale musisz miec recepte ponoc bardzo pomaga. Osobiscie na dzieciach swoich nie sprawdzalem ale siostra moja tak i twierdzi ze super. Zapytaj pediatry o tą maść .

moniko, dlaczego kąpiesz w nadmanganianie ? -to przeciez wysusza ! ja rozumiem, ze chcesz odkazić/zdezynfekować - ale moze poprostu przed kąpielą i w ciągu dnia przemywaj kalią buzinkę, ale do kapieli juz nie dodawaj. spróbuj jeszcze belneum hermal do kąpieli - koszt ok 22 zł ale na długo wystarcza i dobrze natłuszcza. do tego krem diprobase polecam, lub chociaz maść ale musisz buzię nie rzadziej jak co 4 godz. w ciągu dnia smarować, mozesz na razie emolium kremem specjalnym ale tak jak napisałam im częściej tym lepiej . a mydło albo oilatum albo oillan - zadne bambino itd !!! z jedzeniem nie wiele pomoge skoro dziecko jest az tak uczulone :O kup ten sinlac, jest kaloryczny i pozywny ! no i musisz wziać pod uwagę, ze część produktów nie uczula twojego dziecka - tylko jest to reakcja na nowość !! jejku drogi , masz fatalnego lekarza ! musisz szybko znaleźć lepszego ! zaraz ci wkleje jeszcze jeden link własnie do kafe do topiku o alergii tam tez pisuję. moze jak go przeczytasz to coś ci się rozjaśni ?

Biedne twoje dziecko :( Sojowego mleka nie polecam, bo tez moze silnie uczulac. Jestes pewna, ze nutramigen tez uczula? Celi dobrze radzi, kup sinlac. Robi sie go z woda. Moja corka tez jest alergiczka i przy wprowadzeniu kaszki ryzowej i kukurydzianej bezmlecznej tez objawy sie zaostrzyly. Ale to byla raczej reakcja na nowosc, bo po kilku tygodniach przerwy i ponownym powolnym wprowadzeniu kleiku nie bylo problemow. Nie mozna jednak wykluczyc uczulenia na chociazby ryz. Zdarza sie. Jesli podajesz soki lub owoce to wstrzymaj sie z wiekszoscia, moze z wyjatkiem sliwki i jablka. Ale obserwuj czy one nie pogarszaja tez stanu skory. Ja bym poszla do alergologa prywatnie i zastosowala jakis krem sterydowy na buzie przez tydzien. Ale dopiero jesli lekarz pozwoli i doradzi ktorys. U nas pomaga mydlo glicerynowe czyste (bez zapachu i koloru do kupienia w aptece). Ostatnio nawet po oilatum jest zle. Krem atopra.

dzięki za odp, myślałam,że już nikt nie odp.:( teraz mały śi ale tylko pół godz. więc povzytam wszystkie podane linki wieczorem. jestem pewna ,że to skaza i azs - stwierdził to lekarz pediatra i alergolog ale jak piszę wybieramy się prywatnmie do alergologa podobno dobra pani jest ale sa duże kolejki więc jeszcze miesiąc przed nami. Tak naprawde nie wiem co go uczula prawdopodobnie nutramigen bo odstawiliśmy wszystko pije mawet wodę z cukrem(samej nie tknie) albo lekką zwykłą herbatkę. Powyrzucaliśmy kwiatki, dywany kurze ścieram codziennie samą wodą, nawet nasze ubrania pierzemy w jego proszku (ten napewno go nie uczula - boboas). dziś kupię sinlac i niech go pije kilka dni bo straszna ta buziunia. musze kończyć zajżę wieczorkiem.

dzięki za odp, myślałam,że już nikt nie odp.:( teraz mały śi ale tylko pół godz. więc povzytam wszystkie podane linki wieczorem. jestem pewna ,że to skaza i azs - stwierdził to lekarz pediatra i alergolog ale jak piszę wybieramy się prywatnmie do alergologa podobno dobra pani jest ale sa duże kolejki więc jeszcze miesiąc przed nami. Tak naprawde nie wiem co go uczula prawdopodobnie nutramigen bo odstawiliśmy wszystko pije mawet wodę z cukrem(samej nie tknie) albo lekką zwykłą herbatkę. Powyrzucaliśmy kwiatki, dywany kurze ścieram codziennie samą wodą, nawet nasze ubrania pierzemy w jego proszku (ten napewno go nie uczula - boboas). dziś kupię sinlac i niech go pije kilka dni bo straszna ta buziunia. musze kończyć zajżę wieczorkiem.

Gość Dziecko nic nie je poza mlekie
? Nie macie w domu żadnych zwierząt?

nie ma zwierząt od tyg. pije tylko mleko

Po tygodniu mogła jeszcze alergia nie minąć, szczególnie jeśli coś silnie uczuliło. A co jadło wcześniej? Wyprałaś i wymroziłaś pościel?

Przepraszam, że tak inwigiluję, ale ja rok walczyłam z liszajem na nogach i rękach u córki, więc wiem przez co przechodzisz :) Nas bobas nie uczulał, ale róznie być może. Spróbuj przez jakiś czas prać może w samej wodzie? Zakładam, że ubranka prasujesz po wypraniu? Łacznie z bielizną? majtki, koszulki, rajstopy?

wszystko piorę płukam dokładnie dwa razy (super płukanie) jelp go uczula tylko boboas nie, prasuję wszystko tez tak przechodzi mi przez myśli, ze moze dopiero terazwychodzi mu np. marchew bo jadał zupki, albo pietruszka. posciel zmieniam czesto.

matko to ja juz sama nie wiem co mu dawać do jedzenia. Spróbuję tago sinlak-a a jak się oka że,że też jest uczulony? cholera i wyjdzie dopiero za tydzień, dwa , matko kiedy ten alergolog nie mam juz siły, mały wygląda jak poparzony na buzi, nie jjje boję się mu podać cokolwiek, a jak smaruje np. elidel albo protopic nawt zmieszany z innym jego kremem to widzę,że go strasznie pali, piecze

Tfu, nicki mi się pomyliły :) Tam wyżej to nadal ja :) Zajżyj na to forum http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/index.php Ja tu znalazłam wiele ciekawych informacji i dzięki temu opanowałam wreszcie stan skóry mojej córki

elidel znany jest z tego, że piecze. Poszukaj jakiś kremów z mocznikiem. Ta linia svr, którą wcześniej podawałam jest naparwdę świetna. sinlac nas nie uczulał, ale córka nie chciała go jeść, choć nie wiem czemu, bo jest całkiem smaczny :)

znam to forum siedze non stop o ile maluch mi pozwoli i czytam ale nic o mleku nie znajduje, a fakt duzo ciekawych rzeczy sie dowiedziałam - i co nadal bez efektów

Gość agata2311
witam mam pytanie, co z Twoja córeczka co jej pomogło? Jestem w podobnej sytuacji mój synek też ma AZS i nic mu nie pomaga:(((