Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adula mamula

jak sie zabezpieczac by bylo ok?

Polecane posty

Gość adula mamula

Witam, czy jest sens brania pigułek antykoncepcyjnych novynette, kiedy mąz ma prace wyjazdowa i srednio jest 10 dni w domu i 10 w innym miescie?Lub 5 dnio poza i 5 w domu? Biore 7 cykl piguly i zauwazam ze mi sie odrobine rozszerzyly zyły na nogach a na dodatek mam blisko osadzone przy skórze;-( cykle mam nieregularne, ale zazwyczaj wyczuwalam i naocznie tez widzialam owolucje, choc czasem mialam wrazenie ze byla 2 krotna. Cykle 30-36dni lub pare dni mniej lub wiecej. Jestem 3 lata po cesarskim cieciu, mamy synka. Obecna sytuacja finansowa nie umozliwia nam podjecia decyzji o kolejnym dziecku. Ja szukam pracy.Bardzo boje sie ciąży, wrecz panikuje. Przez 2 lata używalismy prezerwatywy i wpadki nie bylo, ale ta panika czy nie pękła itp. Niestety pomimo 28 lat, mam lekko podwyzszony cholesterol 230, i to tez prawdopodobnie ma sie odrobine do tych moich żył. Nie wiem czy to prawda, ze pigulki zagęszczają krew? czy byscie na moim miejscu jednak odrzucily pigulki? jak sie zabrac za NPR czy termometr plus gumka daje poczucie bezieczenstwa?

Gość adula mamula
hopp

Gość na twoim miejscu poszłabym
do lekarza przebadac się, zrób badania na krzepliwośc, próby wątrobowe i niech lekarz oceni Twoje nogi. Antykoncepcja tego typu rzeczywiście zageszcza krew stąd koniecznośc badania krzepliwości. Czy warto to już zalezy od ciebie, na dobrą sprawe nie ma skuteczniejszej metody, która na dodatek nie stresuje tak jak prezerwatywa. CO do NPR to w internecie jest mnóstwo materiałów, kwestia szukania wiarygodnych i rzetelnych stron. Mozesz tez iść np do poradni życia rodzinnego przy kościele, tam pracują specjaliści od NPR, wiem bo sama teraz planuje ślub i chodzę na takie spotkania. Niestety co do NPR trzeba się tego "uczyć" 12 cykli, a po odstawieniu pigulek możliwe że dłużej-zalezy ile cykle będa się regulować. Potrzebny jest tez rano czas na mierzenie temp. Plus dla ciebie jesli owulacje czujesz. Minus tej metody-zwłaszcza na poczatku, za niepłodne najlepiej wtedy przyjmować tylko dni po owulacji, co daje 2 tygodnie niepłodności i pytanie kiedy wróci twój mąż....

Gość lola niebieskaaa
a spirala? to dobre rozwiążanie.

Gość olans
unikaj bara bara

Gość lolinki
a plastry ? polecam sa ok!

Gość ziuta77
zrób badania , zastanów się i może zmien na zastrzyk antykoncepcyjny plus gumka. pozwodzenia!!! ziuta77

Gość szczera jak zawsze
Twoj maz musi sie wysterylizowac

Gość szczera jak zawsze
po co bedziesz sie trula tabletkami czy zastrzykami

Gość bulu ublu u
pomysl o spirali;] tylko zeby cie nie oszukali ze prywatnie 400zl wezma;] kupujesz w aptce i na nfz idziesz zeby ci zalozyli