Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka51a

Masa do naleśników z białego sera.

Polecane posty

Mam pytnie. Jak robicie mase do naleśników z białego sera?? Ja robbie tak ser biały, cukier waniliowy,smietana i zółtko. Ale powiem wam że jakos mi nie wychodzi i grudy są. Proszę napiszcie swoje przepisy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
to zalezy od sera .Ja kupuje twarog mielony albo zwykly przepuszczam przez praskę .Często ckupuję serek homogenizowany waniliowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dodaję
jeszcze cynamon. jak wychodzą ci grudy-dodaj troszkę więcej śmietany i dobrze ugnieć widelcem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie daje zoltka, ugniatam na gladka mase ser z jogurtem naturalnym (zawsze mniej tlusty niz smietana), dodaje namoczone rodzynki, cukier waniliowy, smaruje zimne nalesniki i odsmazam na masle :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ser biały (koniecznie przepuszczony przez praskę) + cukier waniliowy + żółtko. Potem smażę na oliwie i polewam kwaśną śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grudy to pewnie dlatego,ze kupujesz twarog taki niezmielony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość room master
Tak Aga UK, oszczedzasz kalorii na smietanie ale za to dowalasz je sobie maslem :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cymanonka
a ja do mielonego białego sera dodaje jedno jajko, jeden budyń waniliowy i cukier do smaku- jesli masa jest za sucha to dodaje troche jogurtu naturalnego- smaruje nalesniki i tez odsmazam na maśle - przepyszne sa;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
room master - cos za cos :P Trudno mi sobie odmowic tej chrupiacej maslanej skorki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×