Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niektore mamy mają narąbane

W DOBIE INTERNETU MAMUSIOM SIE W GLOWACH POWYWRACALO - czy wy w ogole macie

Polecane posty

Gość a ja napisze tak..
wiesz, sa też tacy ktorza zrobia sobie foty przy niezlej chaupie i bryce i beda pitolic ze to ich..

jasne, ze pisac wolno - powalila mnie ta koncowka :) dobre tylko zastanawia mnie, czy naprawde sa ludzie, ktorzy tak robia? po co???

Gość a ja napisze tak..
bo sa jedym Wielkim Chodzącym Mega KOMPLEKSEM!!!

Gość mamaminuska.
a ktoś, kto się przechwala na forach nie jest takim chodzącym kompleksem? i nikt nie pisze tutaj o tym, żeby narzekać. Ale osoba świadoma swoich zalet nie będzie w co drugim poście pisała jaka to z niej fantastyczna osoba, mama, żona i kochanka.

Gość jasne że pisac wolno
Po to, ze nie każdemu się układa. Życie w wiekszości przypadkó jest dosyć nudne i szare. Wcgodzi się na forum i czyta, ze 90% dwu-miesięcznych niemowlaków śmieje się w głos i wypowiada pierwsze słowa. Ma się świadomość, ze to kłamstwo, ale dlaczego pisac prawde kiedy inni kłamią? Skoro inni "wirtualnie " zarabiają miliony to dlaczego my nie możemy? Klawiatura przyjmie wszystko.

w takim razie, jesli choc na chwile uwierza dzieki temu, ze ich MEGA kompleksy nie istnieja, niech im bedzie :)

Gość mamaminuska.
oczywiście, tylko po pierwsze, nie kosztem innych. A po drugie, po co wyśmiewać się z kogoś że ma fotke z telewizorem, skoro samemu się jest chwalipiętą.

Gość mamaminuska.
a co do kobiety komicznego, ona uwielbia wytykac ludziom błędy, wady. Ale jak jej się zwróci uwage to udaje że sprawy nie ma. Nawet tutaj wyśmiała kobiete że źle odmieniła rzeczownik, a jak jej zwrócono uwagę że ta osoba się przecież poprawiła, to nawet nie przeprosiła. I ja nie lubie takich zadufańców, którzy tylko w innych widzą wady a sami mają się za ideał.

dziewczyny, ale co Wam to przeszkadza (czasem nawet mozna sie nie zle posmiac, czytajac ich wpisy) trzeba omijac takich ludzi, w momencie gdy ich krytyka dotyka Ciebie, delikatnie sprawic zeby nie chcialo im sie wiecej klikac w klawiature na dany temat, a czasem lepiej nie wdawac sie w dyskusje, ktora czesto nie ma sensu przeciez na forum mozna pogadac o ciekawych, milych rzeczach, poznac fajnych ludzi, a to, ze nasze zdania czesto sie scieraja to raczej normalne, bo ile ludzi tyle pogladow

Gość chyba temat topicu jest zupeln
ie innyniz dyskusja na ostatnich stronach hehe ale zgadzam sie z tematem jak i tym ze najwiecej kompleksow leczy forum :>>>

niestety nie można. Zawsze znajdą się osoby, ktore mają misje wyżywania się na innych, wytykając im ich braki. Niestety owe osoby są tak zacofane i ograniczone, ze nie pofatygowaly się nawet żeby zapoznać się z regulaminem forum. Ale czują się tutaj bezkarne i anonimowe.

Gość a ja napisze tak..
czyli zmierzamy do pogodzenia sie wszystkie na tym temacie ;) a wydawaloby sie ze bedziemy tu po sobie jezdzic ino huczy ;)

Gość kkh+5wn

Mamaminuska, mam wrażenie, że "pijesz do mnie". Nie jestem matką Polką i nie pasuję do tego stereotypu. Pewnie więcej osób by mnie tutaj lubiło, gdybym pisała, ze jestem gruba, mam rozstępy, zarabiam najniższą krajową, nie stać mnie na drogie ciuchy, mąż ma kochankę, mieszkamy kątem u tesciowej, mąż nie odpisuje na smsy/nie dzwoni, żyję bes zeksu i tak dalej. I że moim jedynym celem w życiu jest utrzymanie faceta przy sobie i posiadanie dzieci. I że moje zainteresowania to w co ubrać dziecko, ile łyżeczek syropu mu dać, i dlaczego mąż po pracy nie zajmuje się mną/dziećmi/domem/jezdzi do mamusi/chodzi z kolegami na piwo. I nie jest to przechwalanie się, po prostu na forum, gdzie 90 % kobiet ma takie problemy, jak wyżej i wejdzie jakas inna, która ma zupełnie inne życie, to bardzo rzuca się w oczy. A jak na dodatek napisze, że dobrze zarabia, albo nie daj Boże czyms sie pochwali, to jest obrzucana błotem.

mnie dobijaja pytania: Czy jestem w ciąży? itp. Masakra idźcie do gina to wam powie, porażka!!!!!!!!!!!!

Gość mamaminuska.
często wpadają tu osoby, które to niby mają dystans do mamusiek, \"nie pasują do wzoru matki polki\", nie interesują ich kupki zupki itp, no ale na forum o dzieciach siedzą. Niby tylko po to aby nieśc postęp. Najłatwiej napisać;"nie jestem typową kobietą"" jestem przebojowa, nowoczesna, pośmieję się z was matki polki, podokuczam, poironizuję. Ja jestem z boku, mnie to nie dotyczy". To po co tu włazisz jedna z drugą. Irytuje Cię że na forum o ciąży nie ma poprawnej pisowni?? wejdź na forum o ortografii i tam się produkuj. Ale przecież tam by jeszcze wyszło ze wcale takie mocne z tej ortografii nie są i co wtedy? Łatwiej tutaj poudawać intelektualistke nie? Powyzywać się. Pośmiać. A jak jej ktoś zwróci uwagę?? to to co, przecież to na pewno jakiś pustak, bez wykształcenia, zwykła mamuśka.

dobra, jak napisalam wyzej tu tez kazdy ma swoje zdanie :) ja mysle, ze trzeba do tego wszystkiego podchodzic w zdrowy sposob lubie tu sobie posiedziec czasem, pogadac, zapytac o cos, ale i tak nie zmienia to faktu, ze jesli ktos pojechalby tu po mnie od gory do dolu, to nie ma to najmniejszego wplywu na mnie i moje zycie, bo prawda jest taka, ze nikt nie moze mnie racjonalnie ocenic, tylko po wpisach na forum :) no i co Wam sie ubzduralo, ze tutaj ktokolwiek jest anonimowy

jestem kobietą... to nie jest forum o finansach, nie o urodzi i rozstępach. To forum o ciąży, porodzie, macierzyństwie i wychowywaniu dzieci. Zauwazyłam, ze często nadużywa się tu określenia "Matka Polka" nie wiedząc tak naprawde co to znaczy. Ktoś coś gdzieś usłyszał i bezmyślnie powtarza. Chcesz czy nie chcesz to matką Polką jesteś. No chyba, ze nie jesteś matką, albo masz inna narodowość.

Gość mamaminuska.
a skąd ty wiesz ze 90% kobiet tutaj ma takie problemy?? statystyki prowadzisz? czy telefon zaufania? tak, zapewne wszystkie CI zazdroszczą:) to najwygodniejsze tłumaczenie. I co za błyskotliwy umysł..... \"mam wrażenie że pijesz do mnie\" no pisząc wprost kobieta komicznego do kogo mogła bym pić:)

Gość mamaminuska.
a swoją drogą jaki sprytny sposób aby znów sobie zrobić samoreklame kobieto komicznego.... cały czas działasz na tych samych zasadach. Ja jestem super, wszystkie inne są be.

przestancie sie wyzywać , bo w tym wszystkim wy jesteście najśmieszniejsz!!!!!!!!!!!!!!!! masakra!!!!!!!!!

Gość mamaminuska.
i jeszcze jedno, skoro nie pasujesz do grona jak to nazwałaś \"matek Polek\" to po kij tu włazisz? jak ja nie pasuję do grona dziewczyn na temacie diety, bo jestem chudzielcem, to tam nie wchodzę i tyle. Bo i po co? żeby im dopiec? czy pośmiać się?

Gość do autorki..
a ja nigdy nie prałam nowychg ubranek zanim je załozyłam dzieciom,chyba zartujesz?Do 4 misiaca jak dostał nowe body,spiszki czy pajacyk to prasowałam z kazdej strony a teraz nie robię tego.Prasuje tylko po praniu jk sa pomięte.a w zyciu nier prałam ani nie prasowałam nowego dresiku czy kombinezonu.\\Aha i bielizny sobie nowej tez nie piore :-0

każda niech napisze swój pogląd na ten temat i koniec, a nie wyzywacie sie, tyle ilu ludzi na świecie tyle poglondów

Gość mamaminuska.
o następna. Ty mi mała to masz dzieci w ogóle? w ciąży jesteś? chyba nie. Skoro cię irytują matki po co tutaj się udzielasz? zresztą, czas zakończyć dyskusję, bo te dwie panie zaraz zaczną wyzywać, bo przecież to takie na poziomie kobiety......

Mamaminuska, napiszę Ci wprost: ODCZEP SIE ODE MNIE! Analizujesz kazde moje zdanie, czepiasz się wdzystkiego, co napiszę. Czy Ty sobie myslisz, ze ja będę odspowiadac na każą twoja zaczepkę??? Nie będę. I dla Twojej wiedzy: tak, jestem chwalipiętą, uuuuwielbiam się chwalić, wchodzę na to forum tylko po to, żeby się pochwalić. Lepiej Ci?

a wracając do tematu. Ktoś napisał, ze nasze matki i babki wychowały dzieci bez Internetu. Ale czy one wtedy stały przed rynkiem pełnym takiej ilości towarów dla dzieci? Nasze babki nie miały dylematu, które mleko modyfikowane wybrać dla dziecka z AZS bo wtedy nie było ani AZS, ani mleka modyfikowanego. Weźmy to pod uwagę! Młoda kobietka gubi się w tych wszystkich sprzętach, słoiczkach, buteleczkach i pieluchach i wcale się nie dziwie, ze szuka pomocy. A gdzie jej ma szukać? U swojej matki, która żyła w innych czasach i nie ma pojęcia czy lepszy jest wózek chicco czy graco? Najlepiej u kobiet będących współczesnymi matkami, które na bieżącą są w tematach nowinek dla dzieci.

Gość mamaminuska.
kobieto komicznego, po raz kolejny dałaś upust swej hipokryzji. Sama nie raz analuzujesz nie tylko każde zdanie, ale każde słowo osoby, która Ci podpadnie.