Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frisee

pogryzione palce

Polecane posty

Gość frisee

Pomocy!Cos mnie gryzie w palce u rak i stop!Strasznie swedzi!Myslalam ze to pluskwy, dezynfekcja zrobiona, ale nigdy ich nie widzialam i mam tylko palce pogryzione, a nie cale cialo!Do tego prawa dlon mi puchnie, nie moge zginac palcow!Co to moze byc?

Gość japierdziele
moze masz AZS swedzi cie?

Gość frisee
co to jest AZS? swedzi, ale tylko opuszki palcow i dookola paznokci:(

Gość frisee
cos musi mnie gryzc,bo wyglada to troche jak ugryzienie komara,czerwona kropka pod skora,nie wydaje mi sie ze tak wyglada grzybica:(

Gość łoółoło
Atopowe zapalenie skóry, skóra pęka jak jest sucha lub tworzą sie na skorze krostki z wyciekającym osoczem. Strasznie swędzi gdy choroba sie nasili. Tu masz fote ale mała http://www.wizaz.pl/images/beata/atopowe/f2.jpg

Gość flowers-for-U
idź do dermatologa

Gość dermatolog nic nie pomoze
pewnie jakies zmiany alergiczne... Pokrzywka czy cus... Poczekaj, zobacz, poobserwuj

Gość frisee
myslalam juz o pokrzywkach itp,ale to sie chyba objawia na calym ciele?Nie wiem co robic,lekarzy nie lubie, a jak mnie cos gryzie(plauskwy,pajaki) to lekarz i tak nie pomoze!Zwariowac mozna!:(

Gość ale co
ale co, ty masz te pluskwy i pająki na rękach i one cie gryzą? :O nie rozumiem:D rozumiem że komary (ale o tej porze) a żeby pluskwy mieć...? tak to w nocy by musiały... bo w dzien chyba wiadomo co masz na rękach... :O ale swędzi cie? opisz jak to wygląda, dokładnie.

Gość japierdziele
a opuszki palców wiesz ja mam AZS i mnie swiędzi tam gdzie mam stan zapalny czyli tylko na dłoniach, a jesli wejdzie to na palce, to zwykle tylko na serdeczne i na małe - robią się pęknięcia, skóra bardzo sie wysusza, mnóstwo odchodzących skórek wokół paznokci a na opuszkach osocze (wyciskam je z takich krostek:O) no i smaruje to elocomem (maść) bardzo dobra, tylko trzeba troche poczekać, ze 3 dni dni aż sie zagoi... no i taka przerwa jest a później wraca... i tak w kółko do końca życia. Jak łuszczyca.

Gość japierdziele
a trudno ci obcinac paznokcie? bo mnie bolą te palce gdzie są zmiany jak obcinam paznokcie... i często musze zostawić z milimetr, bo dalej to mnie boli... czesto mi tam skórki schodzą na przodzie konca palca pod paznokciem... :/ no i jak za duzo obetne to później boli i boli aż odrośnie paznokieć.

Gość frisee
Gryza mnie w nocy bo ich nie widze.jak to wyglada?takie male czerwone kropko-kuleczki pod skora, nieraz dwie,ale przewaznie kilka obok siebie.jak dotkne to czuje ze cos tam jest.jakby malutkie"zakrzepki krwi" no i spuchniete palce:(

Gość frisee
z paznokciami nie mam problemow...

Gość frisee
aaa,i to cos cos mnie gryzie,zlozylo male zolte jajeczka na listwach przy podlodze...co to jest i jak sie tego pozbyc?! za trzy tygodnie przeprowadzam sie i nie chce przeniesc tego czegos do nowego domu:(

Gość odkurz
i wyrzuc od razu worki poza dom :)

Gość japierdziele
hmm mysle ze dermatolog najlepiej to zdiagnozuje. Bo skoro to kulki to może być jakaś pokrzywka... bo jakby cie gryzły te robale to byś miała jakieś ranki a nie czerwone grudki... no i nie sądze zeby ci jaja składały pod skórą...! :O

Gość jaa D
wiesz co mam chyba podobny problem. wyszlo mi cos na stopach i rękach. w jednym miejscu na plecach. tez myslalam ze to pluskwy ale ani w dzien ani w nocy ich nie widac. juz wszystko na ich temat przeczytalam. smaruje sie maścią alergiczną i na ukąszenia. w aptece niczego nie stwierdzono. doktor na początku mówił, że coś poprostu mnie pogryzło. jak zacznę drapać to już nie mogę przestać. czerwone punkty raz większe jak po ugryzieniu przez komara, raz malutkie i klika w jednym miejscu.. tragedia