tinka89 0 Napisano Luty 13, 2009 Mam duzy problem i prosilabym Was o pomoc. Zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne ( stediril 30 ) meisiac temu w 5 dzien cyklu ( wiem ze tak mozna robic przy tym ze rpzez pierwszy tydzien bedzie sie stosowalo dodatkowy srodek antykoncepcyjny np prezerwatywa ). Niedawno kochalam sie ze swoim chlopakiem i wtedy zostalo mi jeszcze 5 tabletek antykoncepcyjnych nadal sotosowalismy prezerwatywe niestety ona pekla i niestety skonczyl w srodku bo kanpelismy sie dopiero gdy wyszedl. Slyszalam o metodzie yuzpe czyli po takim przypadku mozna wziac 2 tabletki antykoncepcyjne jak najszybciej po tym wypadku i po 12 godzinach znow wziac 2 tabletki i tak zrobilam a na nastepny dzien wzielam ta ostatnio. Dzis jest 4 dzien keidy mam rpzerwe a okresu nadal nie ma;( jakis rok temu tez bralam tabletki anty i zawsze na 4 dzien rpzerwy dostawalam okres a teraz go ejscze nie ma, umieram juz ze strachu brzuch mnie boli i piersi tak jak zawsze rpzed okresem, objawy okresu sa a miesiaczki nie ma. Pomozcie mi jakos powiedzcie co o tym myslicie. DOdatkowo dodam ze tabletki bralam ZAWSZE regularnie. Pomocy ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ona 20 Napisano Luty 13, 2009 oj nie wiem czym sie przejmujesz. Przeciez brałaś regularnie. A zabezpieczac dodatkowo mialas sie tylko w pierwszym tygodniu brania. A wiec rozumiem ze nie robiliscie tego w tym pierwszym tygodniu tylko pozniej. a poza tym jesli kiedys zawsze dostawalas 4 dnia przerwy to nie oznacza to ze przy nowym braniu tabletek znow zaczniesz dostawac 4 dnia. Mozesz go dostac innego dnia niz wtedy...nie martw sie na pewno dostaniesz miesiaczke masz na to jeszcze tyle dni. i jeszcze slyszalam ze przy pierwszym opakowaniu w trakcie przerwy mozna nie dostac okresu i nie jest to powod do zmartwien. dopiero jesli w drugiej przerwie okres nie wystapi nalezy pojsc do lekarza. Sadze ze nie masz czym sie martwic i niepotrzebnie sie stresujesz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach