Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamsza

poród w angli

Polecane posty

Gość kamsza

hej.... moja dziewczyna jest w ciąży 13,tyg, w kwietniu wyjezdzam do angli do pracy na miejscu mam mieszkanie , chciałbym ją sciagnąc przed porodem żeby urodziła w angli ale niemam pojecia jakie dokumenty beda potrzebne i czy jak bysmy się ożenili to czy bedzie na moim ubezpieczeniu//??????????????

Gość bunisia
ja pracuje tu okolo trzech lat i mam wszystkie swiadczenia . dziecko jednak urodzilam w Polsce , bo uwazam , ze bylo to najlepsze rozwiazanie dla mnie i mojego malenstwa. bylam pod dobra ,fachowa opieka i po porodzie , kiedy najbardziej potrzebowalam , bylam z moja mama i babcia. to jest bardzo wazne.pisze to , poniewaz powinienes sie jeszcze zastanowic. tutaj wyglada to nieco inaczej . nie ma lekarza co trzy tygodnie i usg jest tylko 2 razy przez cala ciaze. jesli chcesz wiecej , musisz zaplacic.to oczywiscie Wasza sprawa , ale podejmujesz prace dopiero w kwietniu , a musisz sie jeszcze zaklimatyzowac . teraz z praca roznie bywa. pozdrawiam i zycze powodzenia wUK

ja 2 razy rodzilam w anglii 1 dziecko zmarlo drugie ma juz 3 miesiace :) tutaj opieka wyglada calkiem inaczej niz w polsce jak wspomniano powyzej sa tylko 2 usg ginekologa na oczy sie nie widzi ma sie spotkania z polozna tylko, ktora mierzy cisnienie bada mocz paskiem testowym i pyta sie jak sie czujesz to wszsytko . jezeli porod przebiega normalnie po 6 godzinach wychodzi sie do domu.