Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strong mama

Czy dziecko was zmieniło?

Polecane posty

Gość strong mama

Bo moje zmieniło mnie bardzo! Inaczej patrzę na świat, jestem mega silna, nawet grypa nie jest mnie w stanie zatrzymać w łóżku, bo muszę biegać za swoim skarbem, nauczyłam się radzić sobie sama i nie prosić nikogo o pomoc, a kiedyś....jeszcze w ciąży byłam jak dziecko :)

Gość bfhf
Och jak mnie dziecko zmieniło!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgadzam się, u mnie rozwinęła się asertywność, wcześniej cięzko było mi wyrazić swoje zdanie, czy odmówić, a teraz bez problemu. Co do proszenia o pomoc, przyszło z czasem. Dojrzałam po prostu. Macierzyństwo napędza, odpowiadamy za drugiego człowieka, więc konieczne były zmiany :) Do tego zaczęłam postrzegać nieco inaczej pewnych ludzi, zdarzenia. Stałam się, jakby bardziej świadoma. Fajnie jest, lepiej niż wczesniej ;)

Gość mnie tak samo nauczylo
odpowiedzialnosci, stalam sie bardziej pewna siebie, umiem nareszcie wszystko zalatwiac. Przedtem bylam taka troche rospieszczona kluchą.

cierpliowosci i jeszcze raz cierpliowosci :)moje dziecko jest dla mnie takim motorem napędowym wszystko co robie robie z myśla o nim!znalazłam ogrimną ilosc sił w sobie oczywiscie odpowiedzialnosci,radzic sobie w cięzkim sytuacjach samemu