Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat dla rozpieranych duma ma

najdluzsze najbardziej skomplikowanezdanie waszych malych dzieci

Polecane posty

Gość temat dla rozpieranych duma ma

Corka ma 21 miesięcy , oto kilka zdan ktore najczesciej wypowiada ( pomijam zwykle zdania dotyczace zycia i funkcjonowania) " gdy tessi oraz nody maja cos ochote zjesc i do smakow ulubionych jeszcze slodki wplesc" ma zajawke z naddym teraz:P jednym tchem wypowiada wierszyk slimak slimak pokaz rogi dam ci sera na pierogi jak nie sera to kapusty od kapusty bedziesz tlusty".. po czym bierze gleboki wdech - wyglada to przeuroczo :) chcialam sie pochwalic:) :D

Gość i co oni zrobia
moje dziecko umie zaśpiewac calą piosenkę aaa kotki dwa i wszystkie piosenki, które śpiewa kubuś puchatek (taka zabawka interaktywna). Piosenki z nodyego też zna. Wypowiada się od pewnego czasu pełnymi zdaniami. Czytając kafeterie wydawało mi się to zupelnie normlane. Dopiero po ostatniej wizycie w przychodni, kiedy to dzieci wieksze od niej o glowe seplenily w tylko sobie znanym języku stwierdziłam, ze mała ma lekką mowe. Ma 21 miesięcy.

Gość zakochana mama
moja 20miesięczna niunia recytuje Odę do młodości

Gość babka zachariusza
a moj wnusio 2 miesieczny Pana Tadeusza w całosći

Gość do mamani
no mamani pochwal sie co potrafia twoje dzieci! tfu! dzieciaczki!

Gość i co oni zrobia
Przykro mi, ze uważacie, ze kłamie. Moje dziecko mówi od dawna. Pierwsze slowa mówiła kiedy miała roczek. Ma lekką mowe i przynzaje to nawet nasza pani doktor zaskoczona tym, ze mała płynnie się wypowiada. Ja nie mam kontaktu z innymi dziećmi w podobnym wieku. Tyle tylko co czytam o nich na kafeterii, więc byłam pewna, ze to zupełnie naturalne. Po ostatniej wizycie u lekrza wiem, że dziecko poprostu jest rozgadane. Pozatym, ze buzia jej się nie zamyka i chętnie zapamietuje wierszyki i piosenki żadnych innych niezwykłych umiejętnosci nie posiada. Nie pisze, nie czyta, nie liczy, nie chodzi na rękach i nie wypowiada się biegle w 5 językach. Nawet na nocnik nie sika. Ma poprostu "lekką mowę" i tyle.

Gość malwinkaaa
wierzymy Ci to swietnie, ze rozmawia moj synek 18 miesieczny nie gada, zato sam wlacza tv, dvd, sprzata po sobie, pomaga w zmywaniu, praniu, rozwieszaniu bielizny itd bardziej widocznie manualny jest. gada sporo, ale po swojemu.

Gość iuiuiu
moja w wieku 17 miesiecy NAGLE zaczela mowic zdaniami:D pierwsze pamietam mama daj lale ani:) potem u lekarza-niania tu nie!niania tam dada na gól.papa czyli -nie chce tu byc!chce wyjsc na dwor(na gól:D )-do widzenia!