Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczekujacaaaa

owulka byla temperatura nie rosnie?

Polecane posty

Gość wyczekujacaaaa

dziewczyny, powiedzcie mi czy to mozliwe. Mialam plody sluz (od 16 dnia cyklu), na tescie owu dwie kreski a temperatura caly czas 36,5 albo 36,6. Czy to mozliwe? mierzyłam dwoma termometrami, wiec nie mam mowy o pomylce...

Gość kssssssssss
jakie masz długie cykle?i kreski były jednakowo mocne?

Gość wyczekujacaaaa
nie, druga byla ciutkę jaśniejsza.... cykle mam 30, 32 dniowe

Gość kssssssssss
przy takich cyklach u mnie jest skok ok 18 dc.Poczekaj 2-3 dni.

Gość wyczekujacaaaa
ale ja już dziś mam 20 dzień. Śluz miałam płodny od 16 dnia, test pozytywny (chyba ze kreska ciut jasniejsza się nie liczy) no i ta temperatura... sama już nie wiem co to może oznaczać...

Gość a gdzie mierzysz temperature
?

Gość kssssssssss
acha:) I cały czas masz teeeen sam poziom temperatur? i pewna jesteś ,ze mierzysz ją tak samo dobrae.Nie wiem.Wygląda na to,że owulacji nie było jeszcze.Może wydłuzy ci sie cykl? albo będzie bezowulacyjny?Mierz i obserwuj dalej

i o jakiej porze?

Gość kssssssssss
ja założyłam z góry,że mierzysz ja dobrze,wg zasad:)

Przede wszystkim musisz powiedziec jakie masz temperatury w fazie niższych temperatur!! Bo to 36,5 czy 36,6 nie znaczy nic jeśli nie znamy temp. wczesniejszych. Dla jednych kobiet to są temp. niższe, dla innych - wyższe. Kazda ma inaczej, i tylko znajomosc temp. z pierwszej i drugiej fazy cyklu może nam powiedzieć o tym, czy owulacja raczej byla, lub nie.

Gość kssssssssss
ale skorpionka ona napisała,że ma cały czas 36,5-36,6:) to ja założyłam,że jak cały czas to to jest faza niższych.A jak ty pomyślalaś?

Myślałam, że 'caly czas' oznaczalo czas odkąd byl plodny sluz i testy owul. Ale jesli od początku cyklu temp. są takie wlasnie, to znaczy, że owulacji nie bylo jeszcze i albo dopiero bedzie albo cykl bezowulacyjny (test może niestety wyjsc pozyt. nawet wbezowuloacyjnym cyklu - to jego wada). Tak więc - czekac trzeba i mierzyc dalej.

Gość wyczekujacaaaa
no mierze dopochwowo, zawsze o tej samej porze, ok. 7 rano. od pierwszego dnia cyklu mam taka temperature... :( to znaczy w tych okolicach, wahania o 0,01, 0,02. a jak mi skonczy temperatura, to znaczy, ze moze byc owulacja, czy ze bedzie ona dopiero za 3, 4 dni?

jesli sie nie myle to skok oznacza uwolnienie jajeczka

czesc dziewczyny czy ktoras uzywa testow owu mi w 24 dc pokazuja 2 kreske jasna ale widoczna golym okiem czy ktoras juz tak miala podobno testy pokazuja wczesna ciaze dzis mam wlasnie 24 dc i temp 37.4 ostatni cykl mialam 25 dniowy wiec tak jakby jutro moge testowac

czesc dziewczyny czy ktoras uzywa testow owu mi w 24 dc pokazuja 2 kreske jasna ale widoczna golym okiem czy ktoras juz tak miala podobno testy pokazuja wczesna ciaze dzis mam wlasnie 24 dc i temp 37.4 ostatni cykl mialam 25 dniowy wiec tak jakby jutro moge testowac