Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeeeterianka

Co zrobilibyscie na moim miejscu ?? Prosze wejdzcie....

Polecane posty

Gość kafeeeterianka

WItam, prosze pdopowiedzcie mi cos, tylko szczerze,,,, obecnie studiuje za granica, zostalo mi jeszcze 2 lata studiow, ostatnio polska uczelnia utworzyla filie wlasnie za granica, chcialabym sie starac o przeniesienie, szczegolnie dlatego ze na obecnej uczelni ( zagranicznej ) zostalo mi jeszcze 2 lata , a na tej polskij jakby udalo mi sie przeniesc to tylko jeden rok i juz bym miala magistra,,,,, Prosze podpowiedzcie czy takie wyjscie jest dobre, racjonalne?? Czy w Polsce ktos bedzie bral pod uwage fakt , ze zminilam szkole z zagranicznej na pOlka , bedac jeszcze za granica??????

Gość kafeeeterianka

Gość hollywood
a co ci da to, że skończysz rok wcześniej? :o nie zmieniałabym szkoły.

Gość kafeeeterianka
bo po tej szkole chcialabym rozpoczac inna,,, chcialabym stdiowac filologie angielka,,,, wiec mialabym zaoszczedzony rok !

Gość A gdzie ci się spieszy
hcociaz na pewno znasz dobrze język , a głównie to by sie licyzło a nie buda, ale studiowanie jest fajne, wiec lepej dlużej :), a i na uczelniahc w Polsce niestety za milo nie jest :/

Gość tertrte
Zalezy gdzie chcesz w przyszlosci mieszkac: jak w uk to studiuj tam gdzie studiujesz, jak chcesz wrocic do Polski to nie ma znaczenia gdzie studiujesz. Dla pracodawcow nie jest juz atrakcja ze ktos robil studia w uk. Duzo artykulow ostatnio sie ukazalo w gazecie wyborczej na ten temat. Studenci z uczelni zagranicznych nie robia juz na nikim piorunujacego wrazenia ( no chyba ze mowa o najlepszych uniwersytetach), z racji gdyz nie znaja podstawowych pojec ktore zna student po studiach w Polsce, nie sa obeznani z teoria, a ich doswiadczenie jest spore ale kompletnie nie przystosowane do polskiego rynku itd. GW pisze rowniez o dzieciach ktore uczyly sie w szkolach angielskich a gteraz powrocily do Polskii z rodzicami. Mowi sie ze dzieci te bardzo odbiegaja poziomem wiedzy od dzieci polskich. Czesto nawet nie potrafia liczyc, a sa juz w 6 klasie!! Napisz cos wiecej to moze ci jakos doradze co zrobic.

Gość kafeeeterianka
dzieki za podpowiedzi,,,, ogolnie chodzi o to , ze ja chce jak najszybciej wrocic do kraju,, ale znalazlam w Dublini epolska uczelnie, wiec jesli bylo by to mozliwe to przenioslabym sie na nia i mialabym zaoszczedzny roczek ,,,, ktory z kolei moglabym wykorzystac na inny kirunek,! chodzi mi tylko o jedno, ze ta szkola to nie jest tam jakas wielka i renomowana,,,, niektorzy pewni epowiedza ze do d***** ,,,,, i tutaj wlasnie widze problem, jak przyszli pracodawcy beda sie zapatrywac na te studia???

Gość Samotnadwudziestkaszostla
Pamietam, najwazniejsze to to co potrafisz, a nie jaka szkole skonczylas.