Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzest

w co ubrac dziewczynke na chrzest w kwietniu?

Polecane posty

Gość chrzest

kurcze nie wiem. tyle jest ladnych sukieneczek, ale czy nie bedzie za zimo?nie mam pojecia co jej kupic..

Gość magda pe el
Zależy w jakim wieku dziecko, czy będzie dobra pogoda itp., ale sukieneczka jest bardzo ryzykowna ;). my chrzciliśmy naszą małą w maju i nie miała sukieneczki, tylko komplecik na chrzciny- kaftanik, śpioszki, sweterek, czapeczka. Można to kupić w wielu sklepach. Oczywiście mała była jeszcze w rożku, teściówka kupiła taki ozdobny. U nas w kościele zimno jak cholera, więc sukieneczka dla-w naszym przypadku- 2-miesięcznej dziewczynki to nie by dobry pomysł. Pozdrawiam.

Gość zakochaniii...29
w stringi a pokaz jej fote

koejny durnowety topik kolejna mamuska która nie wie w co ubrac wygodnie i ciepło

Gość myszkadoprowadzamniedofurii
myszka jaka Ty jesteś mądra fiu fiu no zapomniałyśmy że ty przeciez wiesz wszystko i o nic nie musisz sie pytac brzydulo

Gość filiżanka śniadaniowa.
myszka żałosna jesteś to po pierwsze:) autorko a ile ma Twoja córka?

Gość xlander765
myszka ciekawe w co ubrany był twój rudzielec jak taka mądra jestes autorko to wszuystko zalezy od pogody ale na pewno w kwietniu nie jest jescze za ciepło , jeśli kupisz sukieneczke to musisz byc przygotowana na coś do założenia na wierzch , jakis płaszczyk cieplejszy .

a ja sie zgadzam z myszka, kurna coraz wiecej jest tak idiotycznych tematow ze to jzu zgroza o co matki pytaja na forum, ja rozumiem zeby zapytac porade ktora sukeinke wybrac bo podobaja sie jej np dwie czy trzy ale o to czy nie za zimno bedzie??? moze zapytaj u synoptykow? pzreciez to zalezy od pogody moze byc w sukience jej za goracao jak przywali w wkwietniu plus 20st a moze pizdzic tak ze w kozuchu jej bedzie zimno, ja chrzcilam w kwietniu zeszlego roku i mlody byl w komplecie bawelnianym plus podkoszulek i rajstopy a na to mial polarowa kurtke i owiniety betem bo bylo kurewsko zimno a po tygodniu bylo juz tak cieplo ze mozna bylo isc z kr rekawem

ja tez chce chrzcic w kwietniu i tez nie wiem w co ubrac, i nie sadze by to byl idiotyczny topik, naprawde niekotre przemadrzale mamusie moglby sie ugryzc czasem w jezyk!

Gość ****daj
moją córkę chrzciłam 30 sierpnia, mała miała wtedy 3,5 miesiąca, więc w tradycyjne beciki di chrztu sie nie mieściła.... pogoda była ładna, choć już nie tak ciepło. kupiłam jej biały, welurowy komplecik-śpioszki, kaftanik, czapeczkę. nie ma co porywać się na sukieneczki, najważniejsza jest wygoda dla takiego dziecka... obejrzeliśmy z mężem wszystkie dostępne w naszym mieście kompleciki-sukieneczki z brokatem, który się sypał-brrrrrr...

ja też mam chrzciny w kwietniu. mała będzie miała 4 miesiące. na kombinezon moze byc za gorąco i zastanawiam sie co jej ubrac

ale chyba potrafisz sama zdecydowac ?? rady nasze sa zbedne bo odległy termin i nie wiemy jakie jest twoje dziecko czy zmarzluchem czy nie przedwszytki WYGODA a nie kiczowate sukienki z rodu ksieżnk\iczki :O które są straszne jak ja lubie takie topiki jak ubrac dzis na spacer ??? jak odgrzac zupke itp

Gość pearlineee
moje dziecko miało sukienke w grudniu. Polarową z naszytym na dole tiulem bałym. DO tego pod spód były spodenki też z polarku i pelerynka polarowa z kapturem. Nie uważam aby wyglądała kiczowato, wręcz przeciwnie. Myszko naprawde Tobie oceniać co jest kiczem a co nie?

obie córki chrzcilam na wielkanoc. młodszą rok temu a starszą 3 lata temu. Obie były ubrane w polarowe sukienki :) tzn. śpiochy i kaftanik pod spodem, do tego polarowe spodenki, polarowa sukienka zdobiona tiulem a Madzia jeszcze do tego miała na to pelerynkę też z polaru. I jeszcze na głowkę Maryś miała czapeczkę polarową zdobioną falbanką z tiulu a Madzia kapelusik polarowy. w kościele było zimno, nie grzali i miesiąc jeszcze nie ciepły. a zapomniałam obie miały jeszcze biały polarowy kocyk. wklejam linka bo akurat na Madzi stronię wrzuciłam kilka fotek ze chrztu. może nie widać za dobrze całości ale coś tam można zobaczyć i wcale nie wyglądała kiczowato ;) http://madzia.v-1.pl/category/galerie/chrzest-madzi/