Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianana

antybiotyk a skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość marianana

biore novynette ale ostatnio zachorowalam i dostalam antybiotyk, jest to duomox (amoksycylina), jak dlugo po antybiotykoterapii moge brac pod uwage obnizona skutecznosc tabletek anty novynette biore o godz 23, antybiotyk o 9 i 21 (dwa razy po 1g amoksycyliny) na ulotce novynette wsrod lekow obnizajacych dzialanie nie ma amoksycyliny ale jest ampicylina (czyli równiez aminopenicylina) na ulotce duomoxu jest napisane ze moze obnizac skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych no i moje pytanie: jak dlugo po odstawieniu antybiotyku powinnam sie dodatkowo zabezpieczac??

Gość marianana

Gość marianana
tylko co to wlasnie znaczy "kilka dni"? pierwsza tabletke antybiotyku wzielam we wtorek wieczorem wiec czy moge na dzis skonczyc ich przyjmowanie (zostal mi kaszel i co nieco do wydmuchniecia z nosa;p - goraczke ostatnio mialam w czwartek) no a w sobote za tydzien mamy "wolna chatke" i ostatnie spotkanie przed moim wyjazdem

jeśli dzisiaj przestaniesz to do soboty twój organizm pozbędzie się antybiotyku (zazwyczaj wystarczą 2-3 dni)

Gość marianana
hmm bo wiele zrodel podaje 7 dni kurcze z jednej strony chcialabym dobrze wyleczyc sie skoro juz biore ten antybiotyk ale z drugiej... w grudniu mialam zabieg ginekologiczny wiec seks byl niewskazany, pozniej pierwsze opakowanie tabletek - plamnienia, do tego rzadko sie widujemy, ja studiuje 2 kierunki z dala od naszego miasta, on pracuje i efekt byl taki ze kochalismy sie od od wtedy tylko 2 razy... poza tym chcialabym miec pewnosc ze jestem dobrze zabezpieczona...

To prawda ze na ulotce pisza,ze duomox moze oslabiac dzialanie pigulek,ale sama mialam kiedys podobny problem i lekarz mi powiedzial,ze nie musze sie obawiac,bo tak naprawde to bezpieczny lek i spokojnie mozna go stosowac wraz a tabletkami anty.Wiec go posluchalam. :)