Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecinada

bojkotujemy walentynki

Polecane posty

Gość dziecinada
Walentynki to wbrew temu, co mówią nam media i sprzedawcy, nie dzień poświęcony miłości, a bezmyślnemu kupowaniu prezentów, "obowiązkowo" - mających coś wspólnego z czerwonym serduszkiem. Taka powtórka z gwiazdki, tylko w innym klimacie. :D

Gość dziecinada
Człowieku, myśl! Miłość, to potężne uczucie, niekiedy wprawdzie sprowadzane przez naukowców do "chemi", ale bez wątpienia mające ogromny wpływ na nasze życie. Nie daj się wykorzystać, nie daj sobie wmówić, że dziś jest ten jedyny i niepowtarzalny dzień, tylko w którym możesz powiedzieć "kocham" i obowiązkowo kupić coś "serduszkowego". Nie kupuj bezużytecznych serduszkowych rzeczy. Nie idź na łatwiznę. Kochasz swoja partnerkę/swego partnera? Daj mu/jej coś od siebie, a nie kupuj jakieś bezużytecznej serduszkowej gotowizny. Kochasz swojego partnera/swoja partnerkę? Kochaj go przez cały rok, przez cały rok okazuj swą miłość, nie tylko prezentami, ale także czynami. Miłość wymaga poświecenia. Poświęcenia czasu, energii, niekiedy zdrowia a nawet życia. Pieniądze, a na pewno serduszkowe prezenty nie są niezbędne. Nie bój się tego poświęcenia. Nie bój się powiedzieć "kocham". Warto.

Gość ja tego tez nie rozumiem
"Z prądem byle gówno płynie, ale pod prąd tylko szlachetna ryba pójdzie".

Gość made in japan
Ja też uważam, że okazywać miłośc powinniśmy zawsze, nie tylko tego jednego dnia. Na szczęście moja druga połowa zgadza się ze mną. kilka dni temu poprosiłam go, żeby mi kupił gaśnicę do samochodu i wiecie co zrobił? Kupił i wręczył mi ze słowami "kocham cię". Może dla niektórych to głupio zabrzmi, ale wzruszyłam się. Nawet w takim mało romantycznym momencie powiedział te najważniejsze słowa, a muszę przyznać, że nie jest to taki słodki facet, który na prawo i lewo sypie takimi wyznaniami. Kocha mnie cały rok, a nie tylko w jeden dzień. Walentynki są bez sensu!

Gość no faktycznie zalamka
mnie to smieszy. w 1990 roku jak poznalam mojego meza nie bylo walentynek w Polsce i JAKOS PRZEZYLISMY RAZEM TYLE LAT! bez tego KICZU

Gość no faktycznie zalamka
nie prezenty lecz czyny sa wazne.. po latach sami ocenicie czy to byla milosc czy zabawa