Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupiabym ale sie boje

ciuchy dla malutkich dzeci z lumpków-nie boicie sie?

Polecane posty

gdzies czytałam jak to worach lezy szczury po tym lażą spryskują to czymś

Gość Misialina
w zyciu bym nie lkupiła,kuzyn ma sortownie i to jaką droge przechodzi ciuszek,to po prostu nie miesci sie w głowie.Nawet nowy z wora przechodzi chemiczne nasączanie (sweterki sa przez to sztywne nawet nowe),odparowywanie i "odbakteriowywanie" (ze tak nazwe prosto) chemia chemia chemia trucizna i syf a kobietki sie ciesza ze cos ładnego za 5 zł kupia brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr wole mniej,ale NOWE.Tylko nowe

Gość Misialina
a jeszcze dodam ze to taki specyficzna "zapach" jakby dymu papierosowego wymieszanego z jakims zapaszkiem niby świezym...masakra!!!!!

Gość papryczka12
w teco z kolekcji cherooke sa super rzeczy nowe i tanie dla dzieci

Gość jesli z msza
a ja kupuje :) i tak kazdy ciuch piore, a poza tym sama piszesz ze sa odbakterizywane :) nowe ciuchy tez leza w tragicznych warunkach zcesto i to nie tylko w marketach, nie mowiac o transporcie ciuchow (widzialam jak to jest pzrewozone i no nowe dla "5 10 15")

Gość jesli z msza
papryczka a widzialas magazyn w tesco?? ile tam jest szczurow:D:D:D

Gość lumpeksiara
Kupuję. Namiętnie. Już nie z powodu niskich cen ale z samej przyjemności wygrzebania super firmowego ciucha z metką. W domu wypiorę w 90 stopniach. Sweterki i inne welurki w niższej temperaturze ale 2-3 razy i git. Ostatnio kupiłam NOWE!!! z metką... - ogrodniczki dżinsowe GAP - 2 czapeczki GAP - kurtkę wiosenną Old Navy - 2 piżamki flanelowe Carters - dwupak bodziaków Ralpha Laurena Za wszytko zapłaciłam 44,80 zł. :D

Gość manamama
A czy wy myślicie że nowe ciuszki nie są sypane chemią???i to jeszcze jaką 9 lat pracuje w hurtowni odzieżowej przyjmuje towary prosto od polskich producentów i zapewniam was że są one sypane chemią Nie wspomne już o towarach sprowadzanych z chin wiele razy zdarzało sie że metkując kilka h takie ubrania dziewczyny dostawały wysypki na rękach a nawet kaszlu!!!

o matko ..nawet piżamy kupujecie?!!

Gość Franio bedzie
wszystko kupuje, przeciez piore zanim ubire dziecku malutkiemu, no bez przesady, tego sie nie je tylko nosi!!!!!!!!!

Gość DoloresWroclaw
kupuje namietnie i sie nie boje:) wypiore to zawsze,wyplucze i jest ok, a przyjemnosc kopania w lumpie-bezcenna:)

Gość swastka
ja bym nie kupiła pracowałam przez wakacje przy sortowaniu ubranka były brudne a spiochy nawt z pełnymi pieluchami niektora nowe ale po tej niby dezynfekcji masakra cały worek tych ubran nikt nie dezynfekował tylko psykało sprayem a brudne prało kobiet te ubrania to zgroza i nie wiadomo kto tym chodzil w pracy wytrzymałam 2 tygodnie i uciekłam było OKROPNIE i ten smród nie ubierajcie tego dziecku

Parę razy kupiłam. Ja nie widzę w tym problemu! Toż po zakupie piorę a nie brudne zakładam dziecku-więc czego się bać?

Gość ****daj
pracowałam w lumpie, wiem jak to wygląda, ale kupuję dla siebie rzeczy, dla dziecka też-nie widzę problemu-wypierze się i jest ok. Nigdy, przenigdy ani ja ani dziecko nie dostaliśmy zadnej wysypki, czy uczulenia............................

Ale parówek to sie nie boicie dawać dzieciom, a ciuchy tak o losie.... wolałabym założyć ciuch z lumpeksu niz dac parówkę dziecku;]

Gość nie wiem jaki nick
ale niektóre wymyślają, ja osobiście chociaż mam pieniądze na firmowe ubrania w butikach najczęsciej kupuję ubrania w second-handach - są nietypowe, oryginalne i co najważniejsze niepowtarzalne!!! jaka to radość wygrzebania super firmowej sukienki za 5zł;-)

Gość kupuję
mój dzidziuś ma 90% ciuchów z lumpów, oczywiście wszystko piorę i prasuję. Kupując nowe ciuszki w "normalnych" sklepach, szcególnie te większe, też nie wiecie co się z nimi wcześniej dzieje, kto je mierzył i dotykał, też trzeba wyprac.Jakiś czas temu w "normalnym" sklepie sprzedawca proponował że wymieni mi majtki jak rozmiar nie będzie odpowiedni:o A szmateksach można wyhaczyc naprawdę fajne nie zniszczone, a czasem z metkami ubranka, a do tego jaka frajda z samego grzebania:)

Gość tym jestes co jesz...
dla siebie tez wygrzebujecie szmelc? czy tylko dziecim "bo wyrosnnnnabo brudzą,bo nie warto "...żal :(

Gość poza tym w lumpeksach
jak rtrafiasz ciuchy z dobrych firm, to przynajmniej wiesz, ze farby nie sa toksyczne, szwy nie drapia , bawełna prawdziwa nie udawana itd Po prostu czyjes dziecko wyroslo - jaki problem? A parowek tez sioe bardziej boję.

Gość PaniKaczorek
jest coś takiego jak pralka, woda, proszek, żelazko

Gość magda pe el
Ja też kupuję, mam jeden sprawdzony lumpeks, wyłącznie ciuszki dla dzieci; mieszkam w małym mieście, więc gdyby coś się złego działo dzieciom po tych ciuchach, szybko by się to rozniosło...tymczasem sklepik istnieje od 10 lat i jest popularny.

Gość jak tez kupuje i malec
nie ma i nie mial nigdy zadnego uczulenia . wsztyskie ubranka czy nowe czy z lumpeksu zanim dziecku zaloze wczesniej piore w 60 st. i jest ok . ostatnio kupiłam kilka par nowych rajstopek ( po 12 zł sztuka ) i wieicie co po kilku praniach strasznie sie powyciagaly . a jak kupilam w lumpeksie markowe rajstopki to w ogole sie nie zniszczyly , a zawsze piore dziecku w 60 st .