Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskierka wisony

sukienka na przyjęcie

Polecane posty

Gość iskierka wisony

Potrzebuję pomysłu na sukienkę na przyjęcie.Moja bliska przyjaciółka zaprosiła mnie na wesele, ale ma być raczej takie przyjęcie-poczęstunek. Sądzę, że będzie jeszcze chłodno, bo przyjaciółka zaplanowała uroczystość na połowę kwietnia. Mam 170cm wzrostu, waga 56kg, szersze biodra i spore piersi.Wolałabym żeby ta sukienka miała nie za duży dekolt i jakiś rękawek, chociaż kimono. Kolory mogą być dobrane z tonacji jak dla zimy.Nie jestem typową zimą, więc te kolory też nie mogą być takie ostre, lepiej mi w malinowej czerwieni niż w takiej ostrej krwistej. Macie jakieś propozycje?

Gość a patrzyłaś na allegro
tam mozna znaleźc mnóstwo ładnych sukienek w niezlych cenach

Gość iskierka wisony
tak tylko sporo tego, więc myślałam,że może jak ktoś się zna na modzie to poleci mi jakiś fajny krój dla mojej figury i podsunie pomysł:)

Gość sukienka
Sądząc po wzroście i wadze masz idealną figurę. Masz pełne pole do popisu. Z tego co zauważyłam modne będą chyba kroje geometryczne, coś na kształt lat 60 tych, a Ty mozesz sobie pozwolić na to na pewno. Modne bedą też kolory, więc śmiało wszelkie nasycone.

Gość iskierka wisony
ale wiesz co mam szersze ramiona ja bym chciała żeby ona miała jednak jakiś rękawek a te na allegro są bez rękawka i często bez ramiączek i druga sprawa źle się czuję taka goła na górze:)

Gość a patrzyłaś na allegro
to może jakas sukieneczka na ramiaczkach a do tego jakieś ładne bolerko lub marynarka? Przy takiej fogurze możesz wybierac wszystko w czym czujesz się dobrze. Ja np zawsze stawiam na klasyczną elegenacje lub dziewczeca lekkośc ;)

Gość sukienka
Pełno jest takich z rękawkami, czy z pół rękawkiem. Radze nie szukac na allegro ale przejść się do sklepu, poprzymierzać. Niedawno miałam ten sam problem - byłam świadkową, ramiona też mam szerokie, lubię kolory. Po 3 godzinach łażenia po centrum handlowym i prawie płaczu, w końcu znalazłam sukienkę w stylu lat 50 tych, na szerokie ramiączka i do tego mini żakiecik.

Gość iskierka wisony
no wiem ale mam wrażenie, że to wszystko jest szyte czasem na jedno kopyto, a jak już znajdę coś fajnego to ma rozmiar 38 a to jest problem przez moje piersi, zresztą np. włoskie kolekcje są szyte na włoszki, one wiadomo są dużo mniejsze to zwyczajnie na mnie nie leży...ba często największy rozmiar jest za mały a przecież nie jestem raczej gigantyczna. Wiem, że Polki są zgrabne i są też małe dziewczyny ale jak jestem troszkę większa to co rozmiar 40 mam już szukać w sklepach dla dojrzałych kobiet.

Gość sukienka
http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,6259799,Sukienka_H_M.html http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,6217219,Sukienka_Mango.html http://www.groszki.pl/groszki/51,95942,6169161.html?i=2 http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,6074852,Klasycznie__sukienki_na_studniowke_Aryton.html Spójrz na te sukienki - mają dość dobrze skrojoną górę, tak więc szersze ramiona i biust spokojnie dobrze beda wyglądać. A swoją droga - może zamiast sukienki lepiej kostiumik - wtedy kupujesz o rozmiar większą górę i jest dobrze. Z resztą dobra krawcowa poprawi sukienkę która ciut za mocno uciska biust.

Gość gość
ja naprawdę gorąco polecam Cotton Club: sklep.cottonclub.pl Rozmiarówka jest ok, zresztą firma szyje swoje ubrania w Polsce na Polki i jest na rynku od wielu lat, także nie ma tu obaw, że można się nie zmieścić w rozmiar 38, gdy nosimy 38.