Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***pytanko***

Czy ktoś dodawał kaszki lub czegoś innego do mleka przed 4 miesiacem?

Polecane posty

Gość ***pytanko***

aby dziecko mogło się bardziej najeść?? mój synek ma miesiąc i chce jeść co dwie godziny. Chciałabym aby wyspał się dłużej w nocy. Kiedyś wiem od teściowej że wcześniej dawało się takie rzeczy dzieciom a teraz wszędzie pisze po 4 miesiącu. Czy któraś z was próbowała coś dodać i od kiedy może wam lekarze albo położne coś poradziły? Dodam że karmie mlekiem modyfikowanym :(

Gość a po co dodawiac
porozmawiaj z lekarzem, moze po porostu trzazeba mu dawac wiecej jesc normy na butelkach sa usrednione moze twoje syn potrzebuje wiekszej dawki poza tym pomiedzy karmieniami zaleca sie 3 h przerwy zeby maluszek mial czas strawic to co zjadl

ja wprowadziłam najpierw miarke kleilu przez tydzień a potem więcej, mój mały nie chcial wogóle samego mleka, a miałam problem bo cyca tez nie chciał doić już w 7 tygodniu, po 3 tygodniach mniej więcej wprowadzilam kaszke bananową i malimową jabłokwej nie ruszył, teraz ma 9 i butli wogóle nie pije, a jak dołączylam kleik budził sie tylko 2 lub jeden raz w nocy do jedzenia

Gość ***pytanko***
ale ile miał miesięcy jak wprowadziłaś ten kleik?

Gość gdfgdfg
moje dziecko po dwóch miesiącach dostała zupke w butelce, a po trzech dałam danonki, mleko modyfikowane, kaszki i napewno nie pytałam się lekarza co mogę a co nie jest, ma 5 lat i jest zdrowa

ja tez nie pytałam lekarza, chocia pediatra do którego chodze jest tego zdania, co ja, bo pytał sie co mały jada czyli nie po książkowemu;)

Gość w 3mcu
kleik ryzowy po 4mcu kaszki

Gość Boze widzisz i nie grzmisz
"moje dziecko po dwóch miesiącach dostała zupke w butelce, a po trzech dałam danonki, mleko modyfikowane, kaszki i napewno nie pytałam się lekarza co mogę a co nie jest, ma 5 lat i jest zdrowa"-to teraz powinnas sie z nia drina napic tez jej nic nie bedzie

Gość deli26
ja daje kleik kukurydziany na 150 ml 2 miarki do mleka

Gość ***pytnko***
deli 26 ale w którym miesiącu zaczełaś tak dawac

Gość deli26
3,5 mies

Gość ****daj
budyń na mleku krowim lub modyfikowanym-zrób taki rzadki-do picia-waniliowy lub śmietankowy.

Gość ****daj
jak skonczy 3 miesiące, spróbuj z budyniem-nie doczytałam, że twój mały ma dopiero miesiąc... teraz nie zagęszczałabym mu jeszcze mleka-jest za mały-przeczekaj ten czas, to nic, że co 2 godziny się budzi na jedzonko.

ja zaczelam dodawac troszeczke kaszki na noc jak mial 3 i pol miesiaca ale to lekarz nam doradzil sprobowac bo zaczal byc czesciej glodny czyli tak jakby bylo za malo kaloryczne dla niego. ale mial 3 i pol a nie miesiac. najlepiej zapytaj sie lekarza chociaz jezeli pije mleko tyle ze czesto to ja bym nic nie dodawala tak wczesnie.

Twój synek je donbrze, mając miesiąc czesto dzieci jedzą co 2 godziny, powinnas sie cieszyc bo w nocy dpostaje najlepszy pokarm który pomaga rozwijac mózg a to wazne wprowadzanie tak wczesnie pokarmów typu kaszka jest nienajlepsze nie zmusisz dziecka aby jadło wiecej je ile chce moj ma 5 miesiecy i co 2 godziny je ale tu jest zasadnosc dokarmiania,a nie jak dziecko ma 2 miesiące skoro napisane jest od 4go miesiaca to tak powinno sie dawac, i to zasadniczo jak sie ten 4ty miesiąc skonczy...

Gość ****daj
kupiłam książkę o rozwoju niemowląt, w której pani doktor wypowiadała się o zbyt wczesnym wprowadzaniu pokarmów-stwierdziła, że dziecku do skończenia 6 miesięcy powinno wystarczyć mleko matki lub modyfikowane, obiadki wprowadzać się powinno po skończeniu pół roku. kaszki i budyń można wcześniej-od 4 miesiąca.

Gość mam tak jak ty
ja dawalam kaszke kukurydzianą do kupienia w kazdym sklepie. Lekarka mi poradzila a maly mial 5 tyg i kleik ryzowy tez dawalam

dziecku w tym wieku dopiero rozwija sie układ pokarmowy - zreszta bylo na ten tenat tu wiele dyskusji a najlepiej jak zdecyduje o tym lekarz mozesz dokarmiac ale mlekiem modyfikowanym jest szansa ze przerwy beda dłuzsze ale skoro karmisz piersią to najlepsze co dziecku mozna dać. jednak decyzja nalezy do ciebie a w zasadzie do lekarza jak zaczniesz dokarmiac teraz - a wydaje mi sie ze tylko to ze przerwy są krótkie Tobie przeszkadza wstawanie :) - ł

Gość nie wierzę w to
że dawniej tak dzieci karmiono. W takim wieku mają niedojrzały przewód pokarmowy, nie powinnaś narażac dziecka na ciezsze trawienie dla własnej wygody.

kazde dziecko jest inne, moje zawsze chcialo duzo zrec i musialam mu dawac dodatki, od 3mca jadl mleko z kleikiem i zupki z merchwi bo byl wiecznei glodny ale to mi lekarz zalecil, do dzis je duzo a nawet bardzo duzo, ale nei dalo sie go trzymac tylko na mleku nawet modyfikowanym ...