Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donata M

w jakim wieku byłyście kiedy urodziłyście pierwsze dziecko??????

Polecane posty

Gość a ja 25 pierwsze
w mniemaniu tych 30kilku letnich pań to pewnie też gówniara jestem. Ale trzeba było się uczyć i szybciej kariere robić to byscie sie nie tłumaczyły chęcią ustawienia się w zyciu. Egoistki. 25 lat - dobre studia skończone. Wyszalałam się w tym czasie z zapasem na całe życie więc młodości nikt mi nie odbierze. Świetna praca dająca satysfakcje i nie małą kase. Teraz czas na dzieciaczka. A w robieniu dalszej "kariery" nikt mi nie przeszkodzi a napewno nie moje Maleństwo. :)

Gość kameliaaaa
Pierwsze19 Drugie29 Nie wykluczam że będzie trzecie Zdążyłam poszaleć zanim urodziłam dziecko, ale nieprawdą jest że da się wyszumieć na całe życie. Kiedy dzieciaczek ma już 5-6 lat to dziadkowie czy rodzina która ma w podobnym wieku dzieci chętnie zabierają je do siebie i też można wyjść się zabawić. Przy takiej różnicy wieku też są plusy i minusy na pewno nie ma już zazdrości bo łatwiej dziesięciolatce wytłumaczyć że małe dziecko wymaga więcej opieki, Kiedy potrzebuję wyskoczyć do pobliskiego sklepu to córcia chętnie zajmuje się bratem[docenia się to najbardziej kiedy maluch jest chory] córka kocha swojego brata do szaleństwa. Minusy są takie że nic nie trwa wiecznie i wiem że za 6-7 lat kiedy córka będzie chodzić na randki to syn będzie chciał pałętać się za nią przez co będą między nimi napięcia i boję się że więź która teraz ich łączy wtedy się poluźni no ale w dorosłym życiu mam nadzieję że znów będą dla siebie wsparciem

Pierwsze urodze majac 23l Chcialabym miec nastepne mniej wiecej tak:27,30,33 ale jak bedzie to zycie pokaze ;)

Gość NIdfgh
pierwsze - 22 lata, drugie 24. trzecie chcę mieć około 30

Gość -z-oz
czyli, można powiedzieć że w XXI... a w XXI już nie pali się na stosie, ani nie wywozi na kupie... siana fart jednym słowem.

Gość Ja mialam 17 lat
Skonczylam liceum, i studium (tyle na ile chcialam,nie kazdy musi byc profesorem zeby byc wartosciowym czlowiekiem),otwieralam firme,w miedzyczasie rodzilam kolejne dzieci,wyjezdzalam za granice...terza mam niecale 32 mam 5dziecko w drodze,nie klepie biedy,zyje na dobrym poziomie (jak na Polske to doskonalym).Jak sie chce cos w zyciu osiagnac to dzieci nie sa przeszkoda,napewno nie ulatwiaja sprawy,ale jestem zadowolona z zycia:).............no teraz sobie poplujcie jadem,bo ostatnio same jadowite siedza na cafe:)

ja mam 23 lata, urodzi się za 3 m-ce. Ciąża nieplanowana, dzidzia kochana.

Gość nie mam pojęcia
30 lat

Gość jurata26
nieskonczone 24

Gość ja bede miala prawie 30 lat
z mezemy jestesmy 4 lata po slubie, a razem od 9 lat. Dzieciatko jak najbardziej planowane, poniewaz najpierw skupilam sie na studiach (studiowalam za granica), dobrej pracy i podrozach i dopiero teraz poczulam, ze nadszedl czas na powiekszenie rodzinki :)

Gość pinxus
ja 26 i uważam że to najlepszy wiek, plus/minus 2 lata wstecz lub wprzód

Gość do góry .......
24 , rocznikowo 25

dziewczyny każdy układa sobie życie po swojemu...same dokonujemy wyborów kiedy będziemy mieć dziecko...nawet gdy jest wpadką to jednak nasz ( pewnym sensie)wybór:) ja urodziłam mając 25lat, dla mnie był to odpowiedni wiek...drugie dziecko hmm...na pewno przed 30tką ja uważam,że lepiej poczekać z dzieciątkiem...przeżyć trochę swojego zycia w szaleństwie a potem przyjdzie czas na dzidzi...tak wiem zaraz ktoś powie,że można korzystać z życia mając dziecko...pewnie,że można ale dopiero jak dorośnie:) chyba,że będziemy je podrzucać babcią:) dziewczyny żyjmy po swojemu i dajmy żyć innym:)

Gość a jaaa tyle
21 - wpadka :) ale gdybyśmy z mężem mieli cofnąć czas nie cofnęlibyśmy, bo i po co:) wyszalałam się, przez 6lat zwiedziłam wiele miejsc, przeżyłam wiele niezapomnianych chwil i imprez, gdy mała podrośnie też jeszcze będę się przecież udzielała towarzysko, bawiła się, podróżowała- czemu nie? czy dziecko w młodym wieku to tragedia, kula u nogi, koniec świata? odpowiadam stanowczo: NIE! z dzieckiem również można się dalej uczyć, rozwijać, pracować i wspinać po szczeblach życiowych, przeżyć piękne chwile! a przy tym jest dwa razy tyle ciekawiej, więcej szczęścia, radości i miłości...dziecko to ogromne wyzwanie i jeśli tylko chcesz i jesteś zaradny i ambitny wszystko można ze sobą pogodzić... czy chcę drugie? jeszcze nie wiem...z jednej strony bym chciała rodzeństwo dla córki, znów urodzić i pokochać tą maleńką istotę, patrzeć jak się rozwija, ale z drugiej znów ciąża, poród, wczesne macierzyństwo, dodatkowe kilogramy, dieta, pieluchy, być może kolki, szczepionki, karmienie, martwienie się o wszystko...ale kto wie, może się odważę:)

Gość takie tam gadanie...
32. Nie wyobrażam sobie wcześniej :)