Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka_ula

WPADKA?? czy mogę być spokojna?? Proszę pomocy!

Polecane posty

Gość kobietka_ula

Witam pewnie zaraz dostanę masę komentarzy po kroju,że jestem dzieckiem... tip ,ale nie o to chodzi. Mam taki problem... współżyłam z chłopakiem on skończył we mnie,boję się że mogę być w ciąży. Biorę tabletki antykoncepcyjne 3 dzień! pierwszą tabletkę wzięłam jak zaczął mi się okres. POMOCY!

Gość aagnieskaa
Tabletka działa od 1 dnia brania :)

Gość aagnieskaa
Hm, kiedy współżyłaś? Jeżeli dawniej niz 3 dni, to niestety... za tydzień możesz test zrobić... tzn po 6-7 dniach po stosunku.

Gość kobietka_ula
dzięki AGA, uf!! tak właśnie pisze na ulotce że działanie jest natychmiastowe :) ale pierwszy raz biorę tabletki ,trochę się wystraszyłam

Gość kobietka_ula
współżyłam dzisiaj... a tabletki biorę od 3 dni ....

Gość aagnieskaa
Nie dziwię się :) Ale w dni płodne lepiej stopsować jeszcze prezerwtywę, dla pewności. Tak mi powiedziałą p. ginekolog :)

Gość kobietka_ula
Moja koleżanka współżyła ze swoim mężem dzisiaj a tabletki bierze od 7 dni? czyli na pewno jest wszystko ok? i nie jest w ciązy??? ?????????????dzisiaj tak rozmawiałyśmy i mnie trochę nastraszyła..

Gość aagnieskaa
Jest wzystko ok. Skoro jest działanie od 1 tabletki to od pierwszej:) Napewno nie jest w ciąży :)

Gość KAASIA_22
nie jesteście w ciąży ani ty ani twoja koleżanka

moja koleżanka brala tabletki o tej samej poże(a wspolzyła jak wzieła 4 ) i co zaszla w ciaze dlatego że każdy organizm reaguje inaczej i przez pierwsze 7 dni brania tabletek trzeba jeszcze byc ostrożnym i tak Ci powie kazdy dobry lekarz!!!

Gość od kiedy
podczas brania tabletek sa dni plodne? bo nie wiem czy wiecie ale tabletki blokuja owulacje czyli owulacji nie ma a jak nie ma to nie ma dni plodnych wiec skoro ginekolog doradzil ci prezerwatywe dodadkowo do pigulki w dni plodne to zmien ginekologa na takiego co wie co to sa dni plodne.... pigulki brane regularnie od 1 dnia miesiaczki dzialaja od 1 tabletki...takze wrzuc na luz i udanego sexu z finiszem w Tobie zycze

Gość aagnieskaa
No tak, więc lepiej mieć dodatkowe zabezpieczenie dla 100% pewności... Bo zawsze COŚ może pójść nie tak... Więc jak coś sie bedzie dziać to najlepiej zrobic test, iść do ginekologa.

Gość kobietka_ula
dziękuję kobiety,jesteście bardzo miłe :)

Gość od kiedy
rozo malego ksiecia -Twoja kolezanka nawet po miesiacu czy 2 brania i tak by zaszla w ciaze bo miala zle dobrane te pigulki (byly za slabe) albo poprostu nalezy do tego odsetka kobiet na ktore pigulki nie dzialają...wiec po prostu w ta ciaze miala zajsc tyle...

Gość MARGUŁKA_0
mam taki problem biorę tabletki antykoncepcyjne ..dzisiaj będę brała 7 tabletkę wczoraj i dzisiaj współżyłam ze swoim chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia ,nie skończył we Mnie, ale dość długo trwał nasz stosunek (a zawsze podczas stosunku facetowi trochę ulatuje) czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży?? tabletki przyjmuję regularnie o tej samej godzinie-pierwszą zażyłam w pierwszy dzień okresu... Dziękuję z góry za Wasze wypowiedzi i jeszcze raz przepraszam,ale chciała bym mieć pewność

Gość od kiedy
agnieszko ponawiam pytanie od kiedy podczas brania pigulek wystepuja dni plodne...przeczytaj ulotke a potem sie wypowiadaj...

Gość jak mnie wnerwiają takie lale
kurwa, jakiej od nas pomocy oczekujesz, sieroto!!?? :-O Mamy ci wypłukać tą spermę z pochwy, czy co?!!! Jakie tu głupie pizdy siedzą, to aż się rzygać chce! 😡

Gość od kiedy
margulka nie jestes w ciazy i nie panikuj..robisz wszystko jak trzeba wiec wrzuc na luz ciesz sie sexem i pozwol facetowi konczyc w Tobie dziewczyny nie po to sie bierze pigulki zeby jeszce gumki stosowac...chcecie stosowac prezerwatywy zrezygnujcie z pigulek bo po co sie truc?

do od kiedy - nie ma czegos takiego jak za slabe pigulki... albo ze nie dzialaja. Po prostu mozna zajsc w ciaze gdy sie bierze tabletki np wtedy gdy stosuje sie jednoczesnie antybiotykoterapie - sa takie antybiotyki ktore oslabiaja dzialanie tabletek anty i wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac, proste. A jak sie tego nie robi to jest ciaza mimo brania pigulek, znam wiele takich przypadkow. Albo gdy sie mialo wymioty w czasie krotszym niz 4 h po przyjeciu tabletki, albo biegunke... tez ich dzialanie jest oslabione.

Gość jak mnie wnerwiają takie lale
po chuj to w ogóle brac pigułki, jak za każdym razem, kiedy "skończy w niej", będzie zawalać forum prośbą o pomoc! 😡 tak to jest, jak gówniarstwo bierze się za sex :-O

Gość MARGUŁKA_0
>>> OK KIEDY >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ok a czasami występuję takie przypadki że tabletki są za słabe i mimo że kobiety przyjmuję je regularnie i pierwszą żarzyły w pierwszy dzień okresu i tak zachodzą w ciążę... skąd mam pewność że tabletka nie jest i za słaba dla mnie? Tylko na mnie nie krzycz,ale na prawdę nie wiem ... mój chłopak nie skończył we mnie ale zawsze jest jakieś ryzyko,mieliśmy przerywany stosunek... ale ten stosunek dość długo trwał i dlatego tak się teraz obawiam... i dziękuję Ci że się wypowiedziałaś ;-)

Gość od kiedy
otoz sa za slabe pigulki a to takie ktore sa zle dobrane o zbyt niskiej dawce hormonu i tyle na temat...nie byl poruszany temat biegunki( a ta musi byc ciazka i prowadzic do odwodnienia organizmu) wymiotow czy antybiotykoterapii....tylko tego ze czyjas tam kolezanka brala regularnie i w ciaze zaszla....rownie dobrze mogla zajsc w ciaze zanim 1 pigulke wziela bo sa przypadki kiedy mimo ciazy wystepuje normalna miesiaczka w poczatkowych miesiacach...

Gość od kiedy
ile masz lat i czy sa to Twoje pierwsze pigulki?

Gość MARGUŁKA_0
do >>> Od KIEDY >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ok a czasami występuję takie przypadki że tabletki są za słabe i mimo że kobiety przyjmuję je regularnie i pierwszą żarzyły w pierwszy dzień okresu i tak zachodzą w ciążę... skąd mam pewność że tabletka nie jest i za słaba dla mnie? Tylko na mnie nie krzycz,ale na prawdę nie wiem ... mój chłopak nie skończył we mnie ale zawsze jest jakieś ryzyko,mieliśmy przerywany stosunek... ale ten stosunek dość długo trwał i dlatego tak się teraz obawiam... i dziękuję Ci że się wypowiedziałaś

Gość nie ma miesiączki w ciąży
to krwawienia, które może wystąpić w okresie ciąży, to nie miesiączka;)

Gość MARGUŁKA_0
mam 20 lat, to moje pierwsze pigułki w życiu! tak dla pewności zażywam ,,Kontracept,,

od kiedy - ale pleciesz glupoty... nie wiesz ze teraz sie dazy do tego zeby tabletki mialy jak najmniejsza ilosc hormonow? nie ma za slabych tabletek!! I nie ma miesiaczki w czasie ich brania, to jest krwawienie z odstawienia. Co do wymiotow - wcale nie musza byc silne i obfite, liczy sie tylko czas w jakim wystapily po zazyciu tabletki. Mykam na razie, zajrze pozniej. Ale dobrze ktos wyzej napisal - po co brac tabletki jak sie nie wierzy w ich dzialanie i stresuje? Bzdura.

Gość nie ma miesiączki w ciąży
jeśli występuje krwawienie w ciąży, to nie ma ono takiej samej barwy, intensywności i długości trwania, jak w przypadku regularnej miesiączki.