Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ustoMania

tak pragne miec ladne usta

Polecane posty

Gość ustoMania

Od bardzo dawna obgryzam usta.Stosuje najrozniejsze masci, balsamy m.in Tisane, Carmex, pomadki( juz chyba wszystkie wyprobowalam), nawet alantan.W miejscu gdzie obgryzam wargi ( jakby odcisniete zeby) skora sie nie regeneruje.Po ok. dwoch dniach robi sie sucha łuszczy sie i niestety musze ten naskorek obgryzc.Wiem,ze opis jest nieprzyjemny ale wierzcie mi nie wiem co robic.Co stosowac,zeby usta w tym miejscu nie pierzchly.Czy znacie jakies sposoby , moze profesjonalne u kosmetyczki, dermatolaga.Bede wdzieczna za kazda porade.Pozdrawiam

a czemu obgryzasz? :o dobra jest pomadka z neutrogeny. smaruj kremami na noc aby się regenerowały

Gość aagnieskaa
Jak ja tak miałam kieeeedyś, to wystarczyło jak posmarowałam pomadką... "BEBE" Nivea xD i na drudi lub po 2 dniach max było wszystko ok...Więc wybierz się lepiej do odpowiedniego lekarza :)

Gość ustoMania
obgryzam poniewaz w tym miejscu usta mi pierzchna.Naskorek jest suchy i jak smaruje balsamem ,pomadka to nic nie wchlania sie.Jest to straszne bo naskorek odpada ( tylko w miejscu obgryzienia0 ) płatami.Naprawde nie wiem co robic.Znacie jakiegos dobrego dermatologa, kosmetologa.Nie wiem do kogo sie udac?

Gość szalbaj
a moze zwykla wazelina? ybierz sie do dermatologa w swojejprzychodni. Jesli nie pomoze to wtedy szukaj jakichs specjalistow

Wiem o czym mówisz. Miałam strasznie spierzchnięte usta. Odkąd pamiętam były suche i chropowate. Robiłam peelingi z miodu i cukru ale to było takie doraźne. Trafiłam na Panią doktor bo jest znajomą mojej mamy i znalazła zaskakujące rozwiązanie. Otóż ten preparat którym się powiększa usta służy również ich nawilżeniu. Tylko niby jest jakoś inaczej skoncentrowany dlatego tak nie wydyma ust tylko je tak jakby odżywia. Nie pamiętam jak preparat się nazywa ale mnie pomógł a karpich ust nie mam :) Może pani doktor Ci pomoże znaleźć jakiś sposób http://www.arsestetica.pl/o-nas/zespol/lekarze/dr-katarzyna-mudel/