Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia12546

czy w czasie ciazy wolno wyrywac zeba

Polecane posty

Gość sylwia12546

jestem w 5 tygdniu ciazy starsznie boli mnie zab jestem juz zapisana do dentysty ale niewiem czy on mi moze wyrwac zeba ( zab jest do wyrwania bo gdy byłam 5 tyg temu to dentysta zapisal mnei na wolny termin io powiedział ze zab jest do wyrwania

Gość efeffe
a nie wytrzymasz 9 miesiecyz tym zebem

Gość sylwia12546
napewno nie dam rady wytrzymac na pocztaku nie bolal mnie poszłam bo wyleciała mi blomba a teraz caly mnie rwie i juz chyba wole wyrywanie zeba bez znieczulenia niz ma mnei bolec 9 miesiecy

Gość oviesse
chyba lepiej tego nie robić będziesz musiała wziąść bardzo mocne znieczulenie a nie powinno się to jest 1 trymestr strasznie ie boli?

Gość sylwia12546
princpolo dziekuje ci bardzo uf moge wyrwac tego zeba

A proszę bardzo :) Przeleciałam parę stron na googlach i w tej najwięcej jest zapisków dot.stomatologa.

Gość ja rwalam 3
urodzilam zdrowe dziecko znieczulenie jest miejscowe -nie przenika do łozyska

Miałam wyrywanego w tej ciąży,ani ginekolog ani stomatolog i chirurg,który wyrywał nie widzieli przeciwskazan.Dostałam dwa zastrzyki w dziasło,pare minut i po sprawie.

Ja wyrywałam w 7 miesiącu a w 8 leczyłam zęba. Dostałam najsłabsze miejscowe znieczulenie jako można było dać - troszkę bolało, ale na pewno lepsze to niż prze potworny ból ciągnący się do końca ciąży:( Na tego zęba, który miałam leczyć dostałam nawet najpierw antybiotyk OSPAMOX dozwolony dla kobiet w ciąży (pobiegłam od razu z receptą do ginekologa się zapytać:P ).

w ciąży można leczyć zęby w znieczuleniu miejscowym, można też w tym znieczuleniu wyrwać zęba - nie można dopuścić do rozszerzania się stanu zapalnego z zęba dalej. gdy trzeba leczyć zęby w ciąży - po prostu się to robi