Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnerwionaaa

Co robic w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość wnerwionaaa

Moj chłoak mieszka z rodzicami w domu , w któym mieszkaja jeszcze jego siostra maz i dziecko. Dziecko ma prawie dwa lata i obrzydza mi odwiedzanie mojego chlopaka. Dzisiaj mnie ciagna za wlosy ja miwilam, ze nie wolno , a ono nadal robilo swoje az sie wnerwilam i zostawilam je sama wpokoju i poszlam do kuchni. Oczywiscie dziecko to oczko w glowie calej rodziny i jak podniesie sie na nie glos to jest tragedia . Po tym ciagnieciu wlosów jeszcz mnie kopna. Co robic w takiej sytuacji??

Gość hetka890
no własnie co robic/ zwrócisz uwage to sie zaraz cała rodzinka obrazi. tez mnie denerwuja takie dzieci

Gość Wkurzona bardzo ona
Tak być nie może!!! Nie będzie Cie szanowało, kiedy dasz sie tak traktować. Co z tego, ze to oczko w głowie. Powiedz dziecku, że zachowało się bardzo niegrzecznie, a jak Cie nie przeprosi to powiesz jego matce i wszyscy będą się na nie bardzo gniewać. A chłopak na to nie reaguje????????????????????

Gość Wkurzona bardzo ona
Nie przejmuj się co sobie pomyślą. To poprostu rozpuszczony, niewychowany bachor i tyle!

Gość wnerwionaaa
Ja juz nie wiem co mam robic;/ Chcialm do niego podejsc ze spokojem , pobawic sie z nim to jeszcze oberwalam klockiem;/;/

Dziewczyno, ile Ty masz lat, że tak reagujesz na zaczepki 2-letniego dziecka? Nie miałaś nigdy kontaktu z takim brzdącem? Pobaw się z dzieciakiem przez chwilkę, spróbuj polubić. Jak ciągnie za włosy, to zrób groźną minkę i powiedz \"nie wolno\", ale nie ustawaj w zabawie. To tylko 2-letni dzieciaczek, a Ty głupia stara baba, która rodzeństwa chyba nie miała młodszego i jakas niedojrzała. Jakbyś na moje krzyknęła to bym Ci doskoczzyła do aorty, nie radzę próbować.

Ja zrozumiałam, że to jest NIESPEŁNA 2-latek. Więc o czym wy pier...cie?

h, no dzieciak rzeczywiści nie znośny.... JA mam kuzyna co ma prawie rok i jest grzeczniejszy... jak sie powiewie że nie wolko ciągnąć na włosy lub łańcszek, to słucha... Na dziecko nie można się bać krzyknąć wg. mnie bo bedzie coraz gorsze, takie rozpuszczone..

Właśnie, albo oddać... Lekko oczywiście, ja też nie mówiłam o darciu się... tylko lekko łos podnieść, dzieciak powinien zrozumieć że nie wolno.

Gość to tez je kopnij
a potem rzuc klockiem

Gość edek111
A ty przychodzisz do tego malucha, żeby go niańczyć, czy do swojego faceta ? Bo już się pogubiłem. :)

xD jak ono rzuci to wtedy tak.. z umierem xD

Gość wnerwionaaa
Tylko jak kiedys zwrocilam uwage to wszyscy sie na mnie dziwnie popatrzyli a matka powiedziala, ze nie mam dzieci i dlatego nie wiem jak sie nim zajac. Mam mlodsze rodzenstwo, pelno kuzynow. I im jak mowiel nie wolno to dawali sobie spokój tutaj powiedzialam, ze nie wolno to ugrysl mnie w noge;/

Gość wnerwionaaa
ja przychodze do mojego faceta , a tu juz ten dzieciak do mnie biegnie jak go wypraszam z pokoju to robi dzika awanture i wtedy slysze cos w stylu" To tylko dziecko , niech z wami posiedzi';/;/

Gość to tez je kopnij
a co na to Twoj facet?

Gość wnerwionaaa
Ja sie staralam z nim bawic, klocki ukladac, czytac bajki, bawic sie autami ale co z tego . Przychodzi do mne z bajka wiec mu czytam , a on mi nagle w twarz pluje;/;/

Gość wnerwionaaa
Mój facet juz dzisiaj widzial, ze wychodze z siebie i kazal malego siostrze zabrac.

Gość to tez je opluj
Tutaj powinien zareagowac Twoj facet, pogadac z siostra i powiedziec, ze sobie nie zyczy.

Gość wszystko na pokaz
rodzice też zaczną inaczej patrzeć jak dorośnie i zacznie ich wulgarnie przezywać. może powiedz chłopakowi po prostu, że nie masz ochoty chodzić do niego skoro obrywasz klockami i dzieciak szarpie Cię za włosy, a Ty nawet nie możesz mu zwrócić uwagi. sam powinien im powiedzieć, że dziecko ma być poza pokojem jak jest niegrzeczne i tyle. inaczej się nie nauczy.

Gość ona6757
nie powinno byc tlumaczenia "to dziecko" ale swoj rozumek jak na 2 latka powinien miec... pluc komus w twarz? masakra :|

Gość niedokonczona paczka fajek
co zrobić? zaprzyjaźnić się z dzieckiem.

Gość wnerwionaaa
tak sie z tym zbieram ale powiem chlopakowi, ze maly mnie bije, pluje na mnie, ciagnie mnie za wlosy i jak to sie bedzie powtarzalo to niestety przestane do niego przychodzic bo nie chce byc tak traktowana.

nie rozumiem. tylko na ciebie pluje, tylko ciebie ciagnie za wlosy? musiałaś podpaść...

Gość wnerwionaaa
nie , nie tylko na mnie.Do dziadkow jest podobny ale oni sie ciesza jaki z niego silny chlopak;/

weź się z dzieckiem pobaw, pośmiej, rozbaw. to tylko dwulatek ;)

Gość wnerwionaaa
staralam sie z nim bawic, budowac z klocków to oberwalam klockiem , jak moj kuzyn byl mlodszy to jesdzilam z nim dla zabawy samochodami po dywanie, bawie sie tak z nim a on mi nagle kopa daje . to jak ja ma sie z nim awic;/;/

Gość wnerwionaaa
Witam No i powiedzialam wszystko chlopakowi , ze mnie denerwuje te zachowanie dziecka itp a moj mnie poparl i powiedzial , ze rozumie mnie , ze nie krzykne ani nie uderze i jesli jakas agresja pojawi se ze strony malego wobec mojej osoby to on bedzie reagowal albo poprostu maly bedzie mial zakaz wstepu do pokoju i tyle.

Gość do Bolt
kolejna jebnięta mamuśka do aorty siee rzucająca jak dobrze wychowasz swoje małe to nikt na nie głosu nie podniesie A jak wyhodujesz małe ścierwo to ktoś nawet powinien mu wpier.dolić :)