Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitusbajdus

Żłobkowe mamy- podzielcie się doświadczeniem

Polecane posty

Gość inek
myszsza no ja to juz kręćka dostaje wszyscy zazdroszczą ze siedze mam tyle wolnego czasu a ja nie umiem się cieszyc tak do końca tym :( i tak sobie mysle ze chyba jednak od lata się zdecyduje bo mam dość mam nadzieje ze mała dobrze to zniesie....

Gość kitusbajdus
No właśnie- do tej pory pracowałam w 1 pracy od rana, a w 2 po południu/ wieczorem. Decydując się na dziecko wiedziałam, że przez jakiś czas nie będę pracować w 2 pracy. Zostaje mi więc jedna pensja- nie za wysoka niestety, bo 2 razy większe pieniądze miałam z tej pracy po południu. Mój podstępny plan :-) był taki, że po macierzyńskim dzidzul do żłoba a ja do pracy. Ale tak jak inek pisze, po oddaniu dzidzia do żłobka niewiele mi z pensji zostanie, a jeśli młody będzie chory i będę musiała być na zwolnieniu to już w ogóle kilkaset złotych. Więc tak się skłaniam do tego by zrobić tak jak inek. Chociaż tęsknię za ludźmi i chciałabym wrócic do pracy również z tego względu. myszsza --- no kurcze blade, po co osoby, które siedzą w domu posyłają dziecko do żłobka i zajmują miejsce?!?! Dlaczego jest na to pozwolenie?!?! A z tym mierzeniem temperatury to w ogóle jakaś samowolka kierownictwa.

Gość kitusbajdus
inek--- ja już mam dosyć siedzenia w domu, bo jestem na zwonieniu. To wcale nie jest fajne, zwariować można.

Gość mysza to ty tez
badz taka PINDĄ i siedz w domu przy kawce i edukuj dziecko 3 godz. dziennie w zlobku :-P a nie obrazasz inne kobiety.

Gość inek
pewnie że nie fajne, rutyna zabija, dziecko oczywiście jest najważniejsze ale ja się zmienilam przez to siedzenie w domu, nawet zadbac o siebie mi się nie chce, może dlatego ze jestem młoda to nie sprawia mi przyjemnosci na dłuzszą mete robienia obiadków itp ;) wiem że pewnie bedzie mi zal ze nie jestem z małą ciągle, ale juz teraz widze ze wszystko mnie wyprowadza z równowagi, nie chce stac się zflustrowaną kurą domową :/ ja mam o tyle gorzej że nie jestem na macierzyńskim tylko pracy muszę poszukać a ten kryzys wszyscy straszą bezrobociem :/

nie mam zamiaru byc pinda bo sie nei nadaje do siedzenia w domu z kawa czy bez, a poza tym nie stac mnie na siedzenie w domu i uwarzam ze jest to niesprawiedliwe ze musze pracowac na te pindy bo jesli nie moje podatki to by mialy gowno a nie zlobek za 94zl

Gość inek
kurcze oddawać dziecko i siedzieć w domu, a tu mamuska obok nie może pójsc do pracy zarobic na przysłowiowy chleb bo tamtej się nie chce dzieckiem cały dzień opiekować!masakra!

Gość kitusbajdus
No ja na razie jestem sfrustrowaną ciężarówką w dresie ;-) Znów chcę się ładnie ubrać, uczesać i umalować i tęsknię do ludzi. Wiem, że pomimo wielkiej miłości do dzidzula bę dę za tym tęsknić bo coś mi się zdaje, że nie mam genu Matki Polki. Zgadzam się z myszą- " nie mam zamiaru byc pinda bo sie nei nadaje do siedzenia w domu z kawa czy bez, a poza tym nie stac mnie na siedzenie w domu i uwarzam ze jest to niesprawiedliwe ze musze pracowac na te pindy bo jesli nie moje podatki to by mialy gowno a nie zlobek za 94zl "

Gość inek
sfrustrowaną ciężarówką w dresie też byłam swego czasu ;)

no ja bylam ciezarowka sfrustrowana krotko bo pracowalam w ciazy ale i tak mnie po macierzynskim po pol roku wypier... wiec juz wiem ze sie nei oplaca pracowac ale nei umialam w domu wysiedziec ale za to bylam totalnie sfrustrowana matka poka na macierzynskim :> znam to dres i nie che sie nawet obiadu jesc, caly dzien samemu z milczacym dzieckiem i teskni sie do ludzi

Gość kitusbajdus
Dzisiaj idę do diabetologa to się ubrałam i umalowałam- ale mam radochę ;-) Wracając do tematu- jeśli się uda to zaklepię miejsce w żłobku i zobaczę co będzie od września. Albo do pracy, albo te korepetycje. Mój mąż po studiach mgr i podyplomowych od pół roku szukał lepszej pracy no i d....pa. A tylko z jego pensji nie damy rady niestety :-( No i czemu tak jest? Jak ja pracuję to nam się w miarę powodzi, ale jak w wieku 30 chcemy w końcu mieć 1 dzidzię to już ledwo przeżyjemy. Dlatego mówię, że ten kraj pokopany. Pocieszam się, że jeden rok będzie najgorszy, a później to już młody będzie miał 1,5 roku to będę mogła więcej zarobić.

🖐️ kitusbajdus :) wiem o czym mówisz, bo pamiętam jak po macierzyńskim poszłam do sklepu kupiłam sobie podkład, tusz do rzes i perfumy - byłam przeszczęśliwa ;) Spróbuj z tym żłobkiem nic nie tracisz, a jak się sytuacja rozwinie zobaczysz po porodzie :) W naszym złobku jest tak, że na samym początku matka przynosi zaświadczenie o zatrudnieniu i tak co roku. Żłobek czynny jest w godz. 7 - 18 więc tez w miarę dogodnie. Co do tego nie mam zastrzeżeń. Czytając Wasze wypowiedzi pocieszyłam sie troszkę, że nie tylko moja tak choryje. Marne to pocieszenie, ale zawsze ;) Miłego 🌻

Gość inek
heh, moja niunia bedzie miała niedługo półtora roku i nie wiem czy coś się zmieni. nawet myslałam -oddam do złobka i pojde do pracy- ale u mnie w mieścinie to nic nie znajde do warszawy będzie trzeba dojeżdzac conajmniej godzine, a zlobki do 17 otwarte, eh nic z tego nie wyjdzie chyba :(:(:( kurcze ale przedszkola tez tak otwarte, to ja nigdy z tego domu już nie wyjde????!!!! :(

A o opiekunce nie myślałaś??? Dzisiaj rano w szpitalu spotkałam mamę, która do Warszawy przyjezdza z Ciechanowa codzienni na 15 min na rechbilitację - lasery z dzieckiem... Nawet nie wiem ile to kilometrów - 100??? Szkoda mi się zrobiło tej kobiety i pomyslałam sobie, że Polska to dziwny kraj :(

Gość inek
o matko opiekunka to jeszcze drożej napewno ponad tysiąc złotych no na to to już wogóle mnie nie stać ......

No wlaśnie - opiekunki tez sobie krzyczą. Ale z drugiej strony też bym chciała dużo kasy za siedzenie z cudzym dzieckiem :D Do swojeg nie zawsze mam cierpliwość ;)

Gość ja nie bralam
inek ja cie "pociesz" w szkolach sa likwidowane swietlice i nie ma gdzie dziecko zostac po lekcjach a samego nie wolno puscic po konca 3 klasy musi je odbierac ktos dorosly wiec... jak isc do pracy jak dziecko musisz ze szkoly odbierac kolo poludnia czy 14tej? zaprowadzac np na 10?

Gość inek
ja się załamne !