Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolekyytlen.pl

ucieczka przed długiem,komornik,zajęcie nieruchomości

Polecane posty

witam-przeciwko mojemu bratu została wszczęta egzekucja z pensji i nieruchomości.Wszystko jest legalne po wyroku sądowym.Czy mój brat może przepisać dom na kogoś z rodziny czy jeśli wniosek egzekucyjny już jest złożony to już za późno?Bardzo proszę o odpowiedź osoby zorientowane

jeśli jest wyrok o zajęcie nieruchomości to nieruchomość została obciążona długami

Gość kaszka biba
jak jest wyrok sądu to koniec na co jeszcze liczysz ? to jest jak wyrok boski przed egzekucją zawsze sie można dogadywać, idą na rękę ZAWSZE gdzie on wtedy był ?

współczuje CI bardzo....jedyne chyba co mozecie zrobic to pochowac po znajomych pieniadze, kosztownosci i spzrety....

Gość pobożne życzenia
A dlaczego każesz im coś chowac? I czego tutaj współczuc? Ciekawy czy gdyby Tobie wisieli kaskę, też byś tak doradzała? Długi należy spłacac, i tyle. I szanowac wyroki boskie i sądowe.

ja się tylko pytam żeby mieć czyste sumienie.Osobiście uważam,że powinien spłacać swoje zobowiązania.Oczywiście,że powinien się dogadywać wcześniej ale był mądrzejszy od wszystkich.Miał dostać kredyt na spłatę i nie dostał.Wierzyciel złożył 2 tygodnie temu wniosek i w przyszłym tygodniu brat ma wezwanie do komornika.Wymyślił,że jakby przepisał dom na kogoś innego to może ta osoba by sprzedała i spłaciłby dług.Bo teraz to chyba komornik sprzeda? Nie krzyczcie na mnie-ja też uważam,że mój brat to idiota,że do tego dopuścił ale liczył na kredyt

bo moze przez winnego cierpia niewinni...nie myslisz o tym?nad moim facedtem tez wisi komornik, ale ja nie zamierzaM przez to zyc w nedzy i oddawac ostatnich groszy...

dzięki-o to chodzi,że wiem kto teraz będzie musiał bratu-idiocie pomóc-jemu i jego dzieciom.Nie jestem w stanie spłacić za niego zobowiązań ale na mnie też to się odbije

Gość fhdfhh
nawet jesli przepisze dom na kogos to ta osoba bedzie go splacala bo komornik wszedl na hipoteke domu. wiec wychodzi na jedno i to samo. a sprzedanie domu zadluzonego jest wrecz niemozliwe a jesli juz sie uda to osoba ktora go sprzedala ma duze problemy . najlepiej wszytko splacac na czas i nie brac pozyczzzek

przykro mi, ale na tym etapie nie ma mozliwosci dogadania sie z wierzycielem, sprzedazy domu itp. sprzedaz domu bedzie rowniez sprzedaza dlugow, wiec to nowy wlasciciel bedzie musial je splacic. myslisz ze ktokolwiek sie na to zgodzi? teraz juz po ptakach

teraz to nieruchomość sprzeda komornik i zabierze kasę uzyskaną z sprzedaży na spłatę długów (może zabrać nawet całą wylicytowaną kwotę jeśli dług przekracza to co uzyskał ze sprzedaży nieruchomości)

Gość Guitar
A gdyby (hipotetycznie, w przypadku dużych długów np po zamknięciu firmy) facet wczaśniej zanim zapadłby wyrok sądu i zanm by to wszystko ruszyło przepisał dom aktem notarialnym na pełnoletnie, samodzielne dziecko, które prowadzi działaność gospodarczą? Jeżeli był zaciągany kredyt na dom to dziecko spłaca kredyt, jest o tym informowane nawet u notariusza ale nowi wierzyciele się już nie mogą dopisać prawda? Bo na logikę, w momencie przepisania domu nie było żadnego zadłużenia (z wyj kredytu). Poza tym nie mozna powiedziec że to oddanie domu, bo potomek zobowiązuje się do pieki dożywotniej nad rodzicami, zostawia prawo do użytkowania np jednegpo pokoju i łazienki.. Ew. komornik mógłby wejśc do pomieszczeń rodziców i tam próbować szczęścia. Mam rację? Sorry za podłączenie lae mnie to nurtuje

Gość kurwamać
pobożne życzenia i inni popaprańcy!!! Gość zadał pytanie aby uzyskać odpowiedzi. A słowa krytyki sobie darujcie! Różne są sytuacje zwłaszcza w tym popiepszonym kraju.Każdemu się w taki czy inny sposób może noga powinąć.Strata pracy itp. ....miałem podobny problem ale wybrnołem. Zjeby i pojeby!!!!!!!

Gość Guitar
Popieram, w tym moim przypadku firma facetowi runeła bo go pracownicy rozkradli, dłuznicy nie oddawali a bank nie dał przedłużenia kredytu...A człowiek zawsze sarał się być w porzadku. Jeżeli nie możecie pomóc Założycielowi watku to co sadzicie o sytuacji która opisałem powyżej?

Gość yarddd
Sympatyczną obsługę mają w biurze ECPU. Kontaktowałem się z nimi parę dni temu w sprawie mojego długu głównie pochodzącego z niespłaconych kredytów i już mi kilka opcji jak to rozwiązać zaproponowali.

Gość jarekkkr
Hmm, no ja na pewno dużo zawdzięczam prawnikom z Europejskiego Centrum Postępowań Upadłościowych. Kontakt jest na www.ecpu.pl. Wykupili wierzytelności związane z moją nieruchomością. Szybka i profesjonalna obsługa, stały kontakt z prawnikiem, który wszystko na bieżąco tłumaczył.