Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menaxa

Z D J E C I A mojej SKOLIOZY!

Polecane posty

Gość wezwijcie lekarza
nie za późno trochę?

Gość menaxa
dopiero teraz wiem co to jest wczesniej nie mialam pojecia... wogole nie widzialam tego...

Gość emil
co to skolioza? prócz przeraźliwej chudości nie widzę żadnych zniekształceń na zdjęciach.

Gość u mnie wizualniewygląda to gor
zej, ale po pomiarach wyszlo mi, ze mam 24 stopnie skrzywienia.

Gość ćwicz pływaj
i dbaj o kolana, mnie o źle ustawionej miednicy około 30stki wysiadły kolana, teraz we wszystkich stawach mi chrupie a kolana nieziemsko bolą gdy dźwigam lub chodzę po schodach dobrze się odżywiaj, dbaj o odpowiednią ilość białka i wapnia w diecie

Gość menaxa
najgorsze jest to ze juz nie rosne i nic sie z tym nie da zrobic ... czytalam o tym na necie, ze to juz tylko operacja.... jest ktos na forum z tym przypadkiem? jest jakas szansa ze cwiczeniami dam rade wyprostowac?

Gość Sage
Cóż Ci mogę powiedzieć... ja mam znacznie gorszą skoliozę, a jakoś z nią żyję. Noszę dodatkowe korki i wkładki w jednym bucie, by zrównoważyć postawę. (Jedna noga troszkę krótsza) Nie dlatego, że to bardzo widać, czy że przeszkadza w chodzeniu, bo nie przeszkadza. Ale ból w kościach... Czasem biorę lek zwiotczający, by przestał mnie boleć kręgosłup. Trochę pomagają odpowiednie ćwiczenia korekcyjne. Lekarz na pewno da Ci odpowiedni zestaw. Trzeba robić codziennie po trochu. Nie cofniesz tego, ale trochę zatrzymasz, i nie będzie tak boleć w późniejszych latach. Albo zacznie boleć później. Ja mam 25 lat. Długo nie robiłam z tym nic. Teraz trochę ćwiczę. jeśli martwisz się o swoją atrakcyjność - facetom to raczej nie przeszkadza. Mój śmieje się, że jestem niezwykle interesująca - taka asymetryczna :) I żartuje, że to fajna sprawa - mieć kobietę, która ma dwie różne nogi, a każda z osobna idealna :)

Gość ćwicz pływaj
rosłam za szybko w wieku dojrzewania, nosiłam zbyt ciężki plecak do szkoły, w efekcie dorobiłam sie skoliozy, nawet ćwiczenia korekcyjne nic nie dawały dbaj o to kochana bo podobno skłonność do skoliozy jest dizedziczna, dbaj by Twoje dzieci miały zdrowe plecy, ja do dziś mam żal do rodziców o tę zdeformowaną sylwetkę i ból zawsze wstydziłam sie nosić obcisłe ciuchy, wstydziłam się na plaży i basenie dziś są specjalne sanatoria dla chorych ze skoliozą, gorsety, leczenie chirurgiczne, kiedys tego nie było :-(

Gość ćwicz pływaj
Na pocieszenie napiszę że masz superzgrabne nogi :-)

Gość menaxa
mam pytanie gdzie szukac specjalisty w tej dziedzinie? z tego co wiem nie kazdy ortopeda tym sie zajmuje...

Gość menaxa
up

Gość Marysia99
a oze najpierwudaj sie do rodzinnego? A wtedy juz na pewno cie pokieruje dalej. Albo warto p[rzy zapisie do ortopedy zapytac czy sie tym zajmuje

Gość bege
gacie ci sie wrzynaja. a skoliozy nie widze...

Gość newijkka
tak na gole oko to nawet jej nie widac...

Gość menaxa
nie no widac to widac... czy jest jakas szansa ze to wyprostuje???

Gość ghfghhgf
"prócz przeraźliwej chudości nie widzę żadnych zniekształceń na zdjęciach" ty widziałaś kiedyś CHUDEGO człowieka?...

Gość menaxa
nie pytalam o grubosc chudosc mojej sylwetki...wiec darujcie sobie te komenty... ja pyatm o KREGOSLUP!!!!!!!!!!!! czy naprawda nie ma tu nikogo z tym problemem???

Gość menaxa
up

Gość menaxa
up

PLYWAJ dziewczyno!!!!!!!to lek na prawie na wszystko;)

Gość menaxa
nie umiem plywac!! i juz jestem za stara zeby sie nauczyc

Gość wyzajza21
eeee tez mam skolioze, powiem ci moja chyba nawet gozrej wyglada niz twoja i jakos nic mi nie jest.