Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka84-24

Zostałam oszukana, przelew

Polecane posty

Zostałam oszukana, kupiłam coś przez internet (często to robię i zawsze wszystko było ok), gdy juz wysłałam przelew i pieniadze doszły ta osoba przestała sie oddzywać. Po jakimiś czasie gdy nie odpowiadała na moje maile a towar do mnie nie doszedł, napisałam z prośba o zwrot pieniędzy wtedy ta osoba skasowała swoje konto mailowe. Mam niby jej dane ale w takiej sytuacji nie wiem czy sa prawdziwe. Czy po samamym numerze konta bankowego moge jaoś znaleźć ta osobe i odzyskać pieniądze? Proszę o pomoc.

Gość a kiedy zrobiłaś przelew

Gość dddsdsdsds
napisz cos wiecej, za co byly te pieniadze i jaka kasa??? po adresie mailowym raczej nie da sie nikogo odszukac. ale po nr konta byc moze... nie wiem

Gość dddsdsdsds
kupilas ten towar na allegro moze?

Gość a kiedy zrobiłaś przelew
pamiętaj, że sprzedając ma czas 14 dni na przesłanie rzeczy, a to ze skasował (jak uwazasz ) emaila, to nie ma nic do rzeczy

To nie było na allegro, chodzi o 100zł, dla mnie to duzo. Nie wiem co mam robic. Nie dość że zero towaru to i kasy

Gość dddsdsdsds
to gdzie ty to kupilas????? no chyba nie w jakims sklepie interentowym....???? a moze od jakiejs osoby prywatnej co sie oglaszala w necie??? i za co to 100 zl?

Gość pewnie siksa zapłaciła
ze dwa dni temu i już cipieje, że nie ma towaru

Gość a mój facet
ja bym to zgłosiła na policję,takich poszkodowanych jak Ty może być więcej.

nie wazne co to było, chodzi mi o to czy mam mozliwośc odzyskania tej kasy? czy razcej juz moge sobie odpuscic zupelnie

jabym czekałam 2 dni to bym tu nie była, myslałam, że uzykam tu jaką rade, ale jeśli jest więcej takich jak ty co nie znaja drugiej osoby a nazywaja ja "siksą" to dziekuje....

Gość a mój facet
daj tego meila,może Amant ją wytropi:-)

Gość ppp7
możliwość odzyskania pieniędzy jest raczej malo realna. Nawet jak znajdzie się go po ewentualnym nr konta i powiedzamy, patrzac bardzo optymistycznie i wybiegając w przyszlosc o jakis rok,że zostanie skazany, to i tak pewnie kasy Ci nie odda, a komornik nie sciagnie, bo pewnie nie bedzie z czego.

Gość dddsdsdsds
placic komus obcemu z neta, i to nawet nie byl sprzedający na allegro... to ja juz nic nie kumam komu ty zaplacilas ta kase i za co. 100 zl to faktcyznie nie ejst malo, dlatego byle komu sie takiej kasy nie wplaca , proste. szkoda ze nie chcesz napisac nic wiecej

kobietka84-24 (kobietka84-24@o2.pl) Zostałam oszukana, kupiłam coś przez internet (często to robię i zawsze wszystko było ok), gdy juz wysłałam przelew i pieniadze doszły ta osoba przestała sie oddzywać. Po jakimiś czasie gdy nie odpowiadała na moje maile a towar do mnie nie doszedł, napisałam z prośba o zwrot pieniędzy wtedy ta osoba skasowała swoje konto mailowe. Mam niby jej dane ale w takiej sytuacji nie wiem czy sa prawdziwe. Czy po samamym numerze konta bankowego moge jaoś znaleźć ta osobe i odzyskać pieniądze? Proszę o pomoc. Dziewczyno! Pierwsze co robisz, to idziesz do prokuratora z tym numerem konta i on wydaje nakaz podanie przez bank danych osobowych właściciela konta. Dalej już policja zajmuje się jego odnalezieniem pod tym adresem, albo gdzie indziej. Składasz zawiadomienie o przestepstwie karnym oszustwa i wyłudzenia pieniędzy.

Gość dddsdsdsds
na drugi raz juz nie bedziesz naiwna. jak sie płaci to trzeba wiedziec komu, co widac chociazby po komentarzach, np na alllegro