Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sulf

bezpieczna gorączka

Polecane posty

Gość Sulf

ja wam powiem tak... sposoby ktorych uzywacie typu: polanie glowy zimna woda i wystawienie przez okno na okolo 10 minut jest zabojstwem, jedna osoba moze przetrzymac godzine inna po 30-tu sekundach moze miec zapalenie opon muzgowych. A uwierzcie mi nie warto tego robic z powodu "nie chce mi sie dzisiaj isc do szkoly" itp. Jesli chcecie miec dobry sposob na goraczke to wejdzcie pod koc, przyniesce sobie papier (aby zasymulowac ze zle z wami) niech wam rodzicie przyniosa termometr/ lub sami wezcie. Zacznijcie stukac niemetalowa koncowka o kolano lub kostke na dloni (tak zeby nie pękła szklana obudowa) , wnet rtęć bedzie powoli splywac w strone skali goraczki, nastukajcie do 37.5-38 stopni i gotowe, mozna takze potrzeć czolo i szyje aby bylo czuć przez dotyk, ze naprawde rozklada was ;] [ co do brania lekow nie radze, nie znacie skutkow ubocznych a laczenie lekow co idize w parze z laczeniem sie srodkow chemicznych moze zagrazac zdrowiu a nawet zyciu]

Gość Sulf
bezpieczniejsza od? stukania termometrem o kostki? tu nic nie ryzykujesz nawet wylaniem sie rtęci, chyba ze masz na mysli lanie wody na banie :D

Gość Skaft
Noo kolego wielkie dzięki nawet nie wiesz jak mi pomogłeś :) Metoda bardzo skuteczna polecam :)

Gość a do nosa ziarenko kwasku
cytrynowego i katarzysko gotowe ....odrobina proszku do pieczenia w usta i gardło czerwone !

Gość Skaft
puknij sie mocno w głowę.. chcecie wylądować w szpitalu? szczerze polecam proszek do pieczenia...

Gość oj dzieci dzieci...
jesteście popieroleni!!Jeszcze będziecie tesknić za czasami gimnazjum czy liceum,o tym aby pojść do szkoły:oDorosłe życie,studia,potem praca(jak by nie była)jest popierodolne!!Czasy szkolne,wiek przed 18 rokiem żcyia są najlepsze!!!

"Sulf bezpieczniejsza od? stukania termometrem o kostki? tu nic nie ryzykujesz nawet wylaniem sie rtęci, chyba ze masz na mysli lanie wody na banie " Bezpieczniejsze od innych meod wywoływania gorączki a tamto to nie jest wywoływanie gorączki tylko grzebanie przy termometrze:P.