Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama11

rożyczka, przeziębienie a może grypa?

Polecane posty

Gość mama11

Jestem w 10-tym tygodniu ciąży, jestem załamana 5 dni temu wyskoczyła mi jakaś wysypka na twarzy, przerażona pobiegłam do lekarza rodzinnego, czy aby to nie różyczka ( wydawało mi się że przechodziłam ją w dzieciństwie, ale dokładnie nie pamiętam), lekarz stwierdził, że przy różyczce wysypka nie ograniczyłaby się wyłącznie do twarzy i trochę szyi. Przepisał mi wapno do picia. Zaraz następnego dnia zachorowałam- katar, suchy kaszel i temp. 37, 5 stopnia. Dzisiaj wysypki już nie mam, ale nadal się smarcze i kaszle- nic nie biorę oprócz herbaty z cytryną, czy mleka z miodem. Boję się okropnie, bo bolą mnie węzły chłonne po lewej stronie- nie wiem, czy z przeziębienia, grypy, a może jednak to była różyczka? Chyba zwariuję..... Boję się, że może to wszystko zaszkodzić mojej \"dzidzi\". Wizytę u ginekologa mam dopiero za trzy dni, jeżeli któraś z Was przeżywała podobne problemy, proszę napiszcie.

Gość mama11
Proszę napiszcie

Gość dupa blada82
jesteś przebiona to wszystko. Najlepiej wygrzej się porządnie w łóżku, mleko z miodem i przejdzie. Zdrówka życzę PS> A wysypki zdarzają sie w ciąży, hormony powodują że nagle ulubiony krem może uczulac wiec głowa do góry.. :D

a masz powiekszone wezly potyliczne? powiekszaja sie przy rozyczce... a jesli bardzo sie denerwujesz to zrob sobie przeciwciala teraz w czasie choroby, bedziesz wtedy wiedziec na 100° czy to rozyczka czy nie

Gość mama11
Dziękuję, za wsparcie. Jestem własnie po wizycie u ginekologa i testach IGG i IGM. IGG mam 120, czy to nie za wysokie, a IGM wyszło ujemne. Najgorsze że za 10 dni testy muszę powtórzyć i dopiero porównanie wyniku I badania i II badania daje pełny obraz. Cały czas się denerwuję , nie wiem jak ja to wytrzymam, chodzę popłakuję, spać nie mogę, chyba popadam w jakąś depresję.....