Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantagiro 183

czy to dobry prezent?

Polecane posty

Gość fantagiro 183

Moja przyjaciolka w tyl roku bierze slub. Chcialabym jej sprawic jakis fajny prezent a nie dac tylko kase. Wiem, ze odkladaja na mieszkanie i kasa im sie przyda ale chcialabym tez kupic cos realnego bo wiem, ze sami sobie slugo dlugo nie sprezentuja fajnej rzeczy do domu. Dlatego pomyslalam o ladnej poscieli. Kiedys kupilam taka rodzicom na rocznice slubu i mojej kolezance bardzo sie podobala, mowila, ze sama chcialaby taka miec. Do tego moze komplet ladnych recznikow no i kasa. Czy moze lepiej dolozyc te 2-3 stowy do prezentu? zastanawiam sie bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze kasa szybko sie rozchodzi a to co sie dostanie w prezencie zostaje.

jak odkladaja to jeszcze nie maja tego mieszkania.? to trudno jest dobrac posciel tak aby sie podobala i tak aby pasowala np. do wnetrza do czegos czegfo jeszcze nie ma:) i zalezy jeszcze jaki rozmiar koldry. moze zapytaj ich co by woleli. bedziesz wiedziala ze napewno beda zadowoleni

Gość fantagiro 183
Ale ja wiem, ze taka posciel jej sie podobala bo razem chodzilysmy po sklepach i sama powiedziala. Mysle zreszta, ze posciel nie lezy zazwyczaj na wierzchu wiec nie ma az tak ogromnego znaczenia czy pasuje do dywanu. Co do recznikow to myslalam o takich klsycznych, moze kremowych, zeby zawsze pasowaly. Wiem mniej wiecej co by chcila dostac, znamy sie 20 lat (od piaskownicy) i wiem tez, ze jak dam tylko kase to ona sie rozejdzie. Bo oprocz prezentu planuje dac 1000 zlotych.

Gość myślę ze masz bardzo
dobry pomysł! koleżanka na pewno się ucieszy!

Gość purpleday
Jeśli wiesz jaka pościel się jej spodoba to kup. Fajny prezent zawsze się przyda. Tylko czy wiesz jaki rozmiar będzie pasował? Co do ręczników- ja np. mam wszystkie zielone. Tzn mam kilka w innych kolorach ale ich nie używam :P I uważam, ze ręczniki powinny pasować do wystroju.

Gość purpleday
Ale do pościeli- to może np. kup jej fajną tackę- taka na sniadania do łóżka? Przyda się też do laptopa. Ja bym się ucieszyła z takiego prezentu.

Gość fantagiro 183
No dobrze, powiedzmy, ze wiem jaki ma gust. Zamiast recznikow rozmyslalam jeszcze o ladnym zestawie do herbaty. Specjalny czajniczek i dwie filizanki bo obie bardzo herbaty lubimy a wiadomo, ze najlepiej smakuje zaparzona w odpowiednim czajniczku. W sumie posciel juz wypatrzylam - 139 zlotych za komplet, do tego albo zestaw do herbaty - 120 zlotych albo reczniki -140 zlotych. No i kasa.

Gość pikkapika
jak tam chcesz. ale posciel jesli ma byc do osobnej sypialni to lepiej zeby pasowala do wnetrza. poprpstu jak juz sie sciagnie to co przykrwa posciel to ladnie wyglada i estetycznie jak pasuje do calosci.

ale ktos moze nie zwracac uwagi na esttetyke. ja tez lubie jak posciel pasuje kolorystycznie i tworzy calosc:-) komplet do herbaty tez fajna sprawa byleby ladny.:-)

Ja np mam posciel w domu 200x220 wiec jakby mi ktos kupil 160 to bym musiala ja gdzies uplynnic. Z recznikami to samo, poprosilam o komplet recznikow do lazienki w takim i takim kolorze a dostalam reczniki na plaze :D Kocham takie prezenty

Gość skoro masz zamiar dac 1000 zl
to kazdy dodatek bedzie dobrym prezentem, co innego jak bys miala zamiar dac tylko posciel i te reczniki

Gość fantagiro 183
Tak sie sklada, ze wiem w jakim rozmarze bedzie miala posciel bo juz sie dogadalam z jej babcia. Babcia uznala, ze wnuczce trzeba dac z okazji slubu posciel w posagu, co powiedziala mi sama kolezanka wiec sie zapytalam jakiej wielkosci ta posciel bedzie i tyle :P Na 160 cm na pewno jej nie kupie. Ja mam koldre 220 x240 i fajtycznie dostalam kilka kompletow w rozmiarze standardowym na 160 ale oddalam mamie :P

Gość jacobs
Kupilam moim znajomym w prezencie slubnym 2 super walizki-wloskie na cyfrowy zamek.w kolorze czekolady.Byli zachwyceni bo wyjezdzali w podroz poslubną .Zaplacilam 11oo zl.Sami by sobie takich nie kupili bo są pilniejsze wydatki a tak mają juz je na lata .

Gość jacobs
ups

Gość efeefe
ja myślę, że to bardzo trafiony pomysł z tą pościelą. skoro wiesz, że podoba się Twojej przyjaciółce, to nie zastanawiaj się. skoro jej się podoba, to znaczy też, że podoba jej się kolorystyka, więc wnętrze pewnie urządzi w podobnej tonacji. zresztą moim zdaniem pościel nie musi tak bardzo pasować do wnętrza... a co do drugiego prezentu, też byłabym zadowolona z imbryczka, bo bardzo lubię herbatę :)